Provakatif blog post


Doktorlar neden yeşil giyer?

Provakosyon bunun neresinde Blogger Bolat?

Geçenlerde bir arkadaşımın yakınını ziyaret için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gittim. Doktorların yeşil elbisesi ilk defa orada dikkatimi çekti. Oysa daha önce çok kez gördüm ama işte orada dikkatimi çekeceği varmış! Normal doktorlar beyaz giyiyor ama neden cerrahlar yeşil giyer? Taktım ya, araştırdım soruşturdum! Neden Allah’ım neden? Bir bilene sordum olay şudur: Cerrahların önlüğünün yeşil olmasın sebebi kanın kırmızılığı ile alakalı. Kırmızı renk göz tarafından algılanması zor bir renkmiş ve kırmızı rengi algılayabilmek için retinamızın bir süre didinmesi gerekiyormuş, gözde beyni meşgul ettiğine göre bunu önlemek için hem cerrahlar hem de hastaların üzerindeki bez yeşil olurmuş.

Cerrahpaşa dedin de, kuzeyin oğlu Volkan Konak ağabeyimiz affetsin, şu Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kısaca yazayım istedim.

Cerrahpaşa Tıp fakültesi'nin Hikayesi


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin temelleri 1827 tarihinde Vezneciler’deki Tulumbacıbaşı Konağında Tıphane adıyla atılır. Sonra Topkapı Sarayı’nın sahil kısmında  Cerrahhane kurulur. Gel zaman git zaman II. Mahmut’un da bulunduğu bir törenle bu okulun adı “Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şâhâne” olarak değiştirilir.  offff titre bak yarebbim! 1933 yılında İstanbul Darülfünun lağvedilir ve yerine İstanbul Üniversitesi kurulur ve Fakülte buraya bağlanır.


Daire-i Umur-ı Askeriye


İstanbul Üniversitesi herhalde dünyanın görkemli üniversite kapılarından birine sahiptir, üniversitenin kapısında Arapça harflerle şunlar yazılıdır: “Daire-i Umur-ı Askeriye” meali şudur “Askeri İşler İdaresi” buyur buradan yak! Taraf Gazetesine de ihbarımdır boy boy haber yapıla! Malum bu tiplerin ordu alerjisi var ya! Aslında onların derdi ordumuz değil onların derdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti! Napiceğiz şimdi malum askeriye, asker, ordu kelimeleri bünyemizde alerji yapıyor bu günlerde! Ne yani binlerce üniversiteli, milyonlarca İstanbul üniversiteli Militarizmin kurbanı mı oluyor ne! Hadi Türk ordusuna saldırmaya devam koç başları! İnşallah o kafanızı bir gün duvara çakarsınız biz de bunu görürüz! İnşallah bu ülkeden yediğiniz ekmekler sizi çarpar!


Şimdi sorabilirsiniz provakasyon bunun neresinde?


Efenim şurasında, bazı şuursuz tipler ülkemizi hazmedemediği için devlete sövemedikleri için onun koruyucusu olan orduya sövüyorlar! Biraz bu insanları deşerseniz amaçlarının demokrasi filan olmadığını göreceksiniz!

Nerden girdim nerden çıktım! Eh oluyor arada böyle bana! İstanbul İstanbul Olalı böyle provokatif blog yazısı görmedi! Napalım bugünlük böyle affedin, lütfen!

Bu provakatif blog yazısı devlet düşmanlarının zoruna gitti mi? Bence gitti! Bilsinler onları bildiğimizi, bilsinler onların bagajlarını bildiğimizi, uykuları kaçsın biraz!

Fotoğraf Kaynak: codingnews.inhealthcare.com

Yorumlar

pembe kekik dedi ki…
Erkek kardeşim cerrah ama bu güne kadar ona sormak hiç aklıma gelmedi neden önlükleriniz yeşil diye.Öğrenmiş oldum.Sevgiler.
... dedi ki…
Ehehehe çok keyifli olmuş bu yazı:D:D Ben beyaz giymelerinin sebebinin kanı, kiri hemen belli edecek olması diye düşünür idim. Yeşil cerrahları düşünmemiştim:D

Hihihi nereden nereye, süper bağlamışsın ama:D
Hülya dedi ki…
Bazen bende neden yeşil giyiyorlar, diyordum. öğrendim. teşekkürler.
allttan girip üstten mi çıktın desem, üstten girip alttan mı çıktın desem bilemedim. ama uzun zamandır ilk defa bu kadar keyifli provakatif mesaj aldım..
Hayal Kahvem dedi ki…
Bolat, ne güzel bilgiler veriyorsunuz! Sizin bloğu okumayı seviyorum:)

Arkasından "Allah doktorların eksikliğini göstermesin, muhtaç etmesin"i ekliyorum.
gülümse dedi ki…
aaaa valla hiç aklıma gelmedi yaa cerrahların nie yeşil giydiği.sayende öğrenmiş oldum
Blogger Bolat dedi ki…
Pembe kekik, kardeşinize selam :)

Joy, teşekkürler :)

Hülya, birlikte öğrenmiş olduk :)

Dayatılanla Yaşamak, teşekkürler:)

Hayal Kahvem, bak utandım şimdi, yanaklar al al oldu :)

Gülümse,teşekkürler :)
Joujou dedi ki…
Sevgili Bolat, Taraf gazetesi de yeşili sever. Yeşil olan herşeyi haber yapacaklarından eminim. :)

Diğer yandan her türlü provokatif yazınızı desteklediğimi de belirtmek isterim. Yaşadığımızı hissedelim ama değil mi?! ;)
Blogger Bolat dedi ki…
Joujou, rattttttttttttttt, rollllllllllll, sas duruşunu bozma :) ben sevmiştim askerliği:)
Joujou dedi ki…
:))) Harikasınız Bolat.
Zeugma dedi ki…
Bunu bilmiyordum.
Hiç unutmam artık :)
AslıASLI dedi ki…
Arkadaşım Cerrahpaşa'da doktor ve bende oraya çok yakın oturuyorum :) ve biliyormusunuz sormak hiç aklıma gelmemişti. Çok tskler bilgileriniz için..
Mutlu Eller dedi ki…
Hiç aklımıza gelmeyecek şeyler ancak Bolat`tan öğrenilir:)
Beşparasız dedi ki…
Göz yorulunca yeşile bakmak gözü dinlendirir onu biliyordum fakat cerrahlarla hiç bağdaştırmamıştım bu güne kadar :)Farklı bir bakış açısı tabi ...
Blogger Bolat dedi ki…
Zeugma,
Aslı, Semi,
Beşparasız,
teşekkürler :)
Derya Solmaz dedi ki…
YAZILARINA BAYILDIM.. HEM YAZIM TARZIN HOŞ. HEMDE VERDİĞİN BİLGİLER..
BU TARZ INCIK CINCIK BİLGİLERE BAYILIYORUMM...;)
pembe fiyonk dedi ki…
harika bir bilgi olmuş,ellerine sağlık..benimde aklımda yeşil hep dinginliği yansıtırdı.böyle bağdaştırmaya çalışırdım :))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim efem :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkürler pembe fiyonk :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi