Altın Post, Richard bozma kendini Bolat!

Bu yazıyı Kadıköy'den Beşiktaş’a geçerken yazıyorum.  Vapur kaptanı anons ediyor. “Güvertede gitar çalan genç, lütfen kaptan köşküne.” Ohhh anında canlı performans ya da bir güzel fırça! Bu arada karşımdaki kız çantasından çıkardığı yeşil elmayı çatur çutur yiyor, oh afiyet olsun! Sağa sola bakıyorum rahat yesin diye zaten onun da kimse umurunda değil. Ne güzeldir şu İstanbul Boğazı, her geçişimde çok şaşarım. Önümden bir çocuk geçiyor her nedense saçları ve köpeği  nedeniyle Tenten’e benzettim. Sahi Tenten’i hatırlayanınız var değil mi? Tenten bir filmde İstanbul’da Altın postu arıyordu,  buldu  mu acaba? Off  off, kız dedin elma dedin Boğaz dedin altın post dedin, bakalım bunu nasıl bağlayacaksın şarkıya?  Neyse ben kaçıyor sahneyi  size bırakıyorum ortam müsaitse dans etmek, hatta  bir Fransız deyimi ile “yardırmak serbest.” Huzurlarınızda Richard Laniepce, Kolektif İstanbul  ve şarkıları  “bir elmanın yarısı.” İyi hafta sonları dilerim. 

Yorumlar

Çocukça Dünyam dedi ki…
artık eminim ki bu blog beni kıskançlıktan öldürecektir efendim :) ee söz konusu elmalar, altın post, istanbul olunca elimde değil :)
hatırlamazmıyız tenten!i.. altı üstü 20 dakika sürer boğazı geçmek ama ne keyiftir o vapurda boğazı seyrederek bir kıtadan diğerine yolculuk..istanbulun kalabalıkları önünde gözteri yaparken.. hele de bir çay ve simitin de varsa.. küpeştede uçuşan martılarla paylaşmak isteyip de yerinden kıpırdamadan (çayın dökülmesin diye) bitirmek.. bir yandanda bir tenten serüvenine göz atmak..
Müstehzi dedi ki…
İyi ki burdayım; iyi ki burdasınız :)
Hatırlamaz olurmuyum Tenteni ve sevimli köpeğini,çok sevimli bir karakterdir.Ne güzel söylemiş Richard Laniepce, müzik harika size de iyi hafta sonları.
Adsız dedi ki…
eyvallah...
Unknown dedi ki…
Baglanti kurmak cok da zor degil aslinda, iyi hikaye cikar bundan :-)

Sen vapurda acikmissin belli :-)
miniamania dedi ki…
Daldan dala , blogdan bloğa dolaşırken bir tesadüf yazılarınızla buluşturdu beni.Öyle bi içim geçmiş ki ne kadar İstanbul'um geldiğini anlayıverdim yazınızda, boğazın kokusunu çektim içime martıların sesleri çınladı kulaklarımda, kaleminize sağlık artık takipcinizim ))
Gerçi blog dünyasında çok yeniyim ( ciddi bir geç kalmışlık ) ama keşke e-posta ile taip seçeneğinizi de koysaydınız da her yeni yazınızdan posta yolu ile haberdar da olabilseydim.
Saygılar, başarılar,
Mutlu Eller dedi ki…
Yazını okudum vapurda ben de gittim bir an:)
Vapurda gitar çalmak yasak mı ki?
Keyifli bir pazar belli...
Blogger Bolat dedi ki…
Yasak mı bilemiyorum ama anonsu duydum Semi :)) belki kaptan köşkünde cnlı müzik olayı :))
Blogger Bolat dedi ki…
Üstat çok hoş tesadüf olmuş, ben de bloğunuzu siyaret ettim yorum bıraktım, harikasınız :))
Blogger Bolat dedi ki…
Hemde nasıl acıktımdı ama otlu pilav yemeyeli yıllar yıllar oluyor:)) Keşke yazabilsek ama haklısın bu posttan Tenten ve Altın post olmak üzere 2 post yazmayı not ettim bir yere:)
Blogger Bolat dedi ki…
Bizden de size eyvallah :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim güzel yorum için Tenten'i de yazacağız bir gün elbet :))
Blogger Bolat dedi ki…
Varlığınızla güç buluyoruz her daim, neşe buluyoruz, iyi varsınız:)
Blogger Bolat dedi ki…
Ben her haftasonu yapıyorum sizi de beklerim :)) ama bu sefer çay içmedim :) çayları pek açık gördüm önümden geçerken :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim çok mercii :)) kıskanma ne olur çalış senin de olur diyecektim ki sizin de piloğunuz olmuş, elinize sağlık :)
Olé dedi ki…
Anonsa bayildim ya :) Benim de vapurda kaptan koskuyle bir anim vardir; defterimi unutmustum vapura ve kaptan koskunde oldugunu soylediler. Ben de yukari cikip, " Aaaa demek kaptan kosku burasi, hep merak etmisimdir." dedim. Kaptan bir tur atmayi teklif etmisti :D Ne cok ozledim Besiktas Kadikoy arasi gitmeyi, aaah ahhhh...
deniz saatçioğlu dedi ki…
haha süpermiş, umarım fırça diildir :) bu arada vapura binmeyeli ne kadar çok oldu onu farkettim. bayılırım ben de halbuki. neyse havalar ısınsın da bir vapur keyfi yapiyim ben de :)

Sevgiler
denizsaatcioglu.blogspot.com
Blogger Bolat dedi ki…
Ole, ne güzel ya ben unutsam anons etmez eşya da güme gider :) Attım mı bari bir tur kaptanla :))
Blogger Bolat dedi ki…
Deniz ben her Cumartesi yapıyorum. Çocuklar gibi şen oluyorsun :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı