O kişiyi posta koymak

Bizler tarihte atı evcilleştirip insanlığı mobilize etmeseydik, milattan sonra 375’te kabuğumuzu kırıp “İlk Çağ İlk Çağ yeter, nereye kadar ” deyip Orta Çağı başlatmasaydık insanlığın Bilgi Çağı'nın yüzünü göreceği yoktu. Türkler öyle barbar böyle barbar! Biz o Çinli güzellerin büyüsüne kapılıp dağlar taşlar aşmayaydık sen  görürdün “oh my god great wall’u.” Sen 2000’li yıllarda hibrit demokrasiye“yarebbi şükür” çekerken, Orta Asya’nın göbeğinde“kurultaylarda bizzat kadınların meclisi yönettiği ortamı yaratmışlar! Senin kendinden haberin yok, aç da önce kendi tarihini öğren!  Milattan sonra 375’te “hep Orta Asya hep Orta Asya, gidelim başka diyarlar görelim” deyip milletini ve dünyayı mobilize etmese sen nah görürdün Uzay Çağını! Olsan olsan A.R.O.G’da figüran olur, İlkçağ’dan ortaçağa geçemezdin! Daha çocuk yaşında İstanbul’un büyüsüne kapılan II.Mehmet sana armağan etmeyeydi İstanbul’u, sen daha çok otururdun o Nişantaşı“The House Cafe” de! Evet, bulunduğumuz durum iç açıcı değil ama ilelebet böyle kalacak halimiz yok elbet!

Not: Benim için “iyi insan” kavramı“milliyet” kavramının üstündedir lakin kim mensubu olduğum milliyete “barbar” derse, nah ile başlayan cümleleri kuracağımı bilsin! Kim bir Hintliyi ineğe tapar diye aşağılamaya kalkarsa Hinduların bugün kullandığımız sayıları bize armağan ederek ne kadar büyük bir millet oldukları hatırlatacağımı bilsin! Bunu Alman içinde, Yunanlı için de Ermeni için de yaparım! Tanrı hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın! Gerisi hikaye!

Yorumlar

Adsız dedi ki…
valla çok doğru şeyler yazmışsın. ama neye istinaden yazdın öğrenebilir miyim?
Unknown dedi ki…
Allah hepimizi farkındalığı yüksek insanlarla karşılaştırsın..:)yerinde ve tam tadında bir isyan olmuş,kanaatindeyim efendim..
Joujou dedi ki…
Ağzına sağlık Bolat. Özellikle o sondaki not kısmının altına imzamı atarım!
Melange dedi ki…
"Not" da yazdiklarinin her kelimesine katiliyorum Bolat :)
annemahsustan dedi ki…
Yine çok güzel bir yazı olmuş, iyi insan kavramı anlamını yitirip dillere düşmüş... Yine de umutluyum gelecek günlere...
Bolat abi yavaş gel şöyle sağa çek bir soluklan bir sakinleş heh tamam şimdi sohbet edelim..Şimdi bu barbarlık işi var ya bize taaaaa moğollar zamanından kalma ...Sevgili Moğol ırkım çok uzun yaşları olmamasına rağmen yollar katetmiş çokta kaba insanlarmış..Kabalıklarıda bir yeri fethettikleri zaman o yeri köküne kadar kurutmaktan geçiyormuş .Biizzzz o kökümüzün yüzyılları aştığı Türk'ler varya ömrü hayatımızda hiç böyle saygısızlık yapmamışız fethettiğimiz yerlere..Moğollar ne kadar okul,ibadethane ve en önemlisi kütüphane varsa yok etmişler..Tarihe dair en önemli kitap kaynaklarının kökünü kurutmuşlar zamanında ..Onların dönemi bitmiş bitmesinede sözüde bize miras kalmışş.Barbar Türkler...Yani bir eğitimsiz Türk aşiretinin o kocaaaa Türk milletinde bıraktığı kötü miras..Şimdi gelelim asıl konuya insanın iyisi Türk boylarını cihan devleti yaparken insanın kötüsü adına zincir taktırmış kısaca aslolan dediğin gibi İNSAN olmakta...=)
beijaa vintage dedi ki…
harika bir yazı olmuş,ellerinize sağlık !
RABİA SERTELİ dedi ki…
Sizi kim böyle öfkelendirdi bilmiyorum ama benim de en baş duam "İyilerle karşılaşmak"tır. Her millet, dünya milletler ailesine sanat, bilim, teknik gibi v.s. konularda katkılar sağlamışlar ve ancak bu suretle varlıklarını sürdürebilmişlerdir. Bu sebeple de saygıdeğerdirler.
Blogger Bolat dedi ki…
Bir arkadaş meclisinde tüm aşağılık komplekslerini ve başarısızlıklarını mensubu olduğu millete yamayan ve benim de tanıdığım bir arkadaşımın arkadaşı için yazıyorum :)) Bana kızacak ama doğruya doğru yüzüne de söyledim!
Blogger Bolat dedi ki…
Amiin diyorum :) teşekkürler yorum için:)
Blogger Bolat dedi ki…
Joujou bu yıl ki ilk isyanım herhalde :) evet insanı seviyorum ve saygıdeğer buluyorum :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim :) yemek güzel geçmiştir umarım biz bu gece Yakup-2'deydik :)
Blogger Bolat dedi ki…
İyi insan olmayanın tüm sıfatları uçar gider :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bak bunu Moğollar duymasın :)) Günahsız insan olmaz, elbet atalarımız da çeşitli kötülüklerde bulunmuş olabilir ama sonuçta toplu olarak bir toplumu kötülemememiz gerekmez :))
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim o senin güzel görüşün ve senin güzelliğin :))
Blogger Bolat dedi ki…
Densizin biri diyelim :)Kesinlikle tüm milletler ve toplumlar insanlık mirasına katkı sağlamıştır :)
Mutlu Eller dedi ki…
Bolat, başta çok isyankar başlayıp sonunu güzel bitirdin.
"iyi insan" ya da benim gözümde "dünya insanı" olmak esastır. İnsan olabilmektir , sınırları kafada şöyle bir kaldırıp... Gerisi boş, geçmişin intikamı olmaz.
Önyargıları kırıp bakmak lazım...
Melange dedi ki…
bizim de cok keyifliydi :)
Unknown dedi ki…
Ayakta alkisliyorum efenim! Dedigin dogru, barbarlik konusu tamamen Turk akinlarindan korkan ve yerel guruplari isyana tesvik etmek icin avrupalilarin cikardigi soylencelerin donup dolasip kendini/tarihini/dunya tarihini bilmez insanlarca tekrardan uzerimize yapistirilan bir etikettir ama haksiz bir etikettir! Adamlar yeniceri korkusundan vampir bile yaratmislar bizden!!!!! Cus yani!
Devrin gerekleri ne ise ona gore davranilmis, yalniz sunu bilelimki bugun koskoca avrupa imparatorluklarindan somurgeci devletler diye bahsedilirken, bizim 500 yillik imparatorlugumuz hakkinda kimse boyle bir iftira atamamistir! Bugun ayni devletlerin ayni tutumla neler yaptigini akli salip herkes goruyor, bu da bize aslinda kimin barbar oldugunu gosteren en buyuk kanittir, zannimca! Yalnismiyim ustad?

Ha bu arada sen de dellenince biraz rahatladim yahu :-))))
Blogger Bolat dedi ki…
Benim de isyan etme hakkım var Semi :))kendi kişilik sorunlarımızı millete yamama alışkanlığını sevmiyorum :))
Blogger Bolat dedi ki…
Zıvanadan çıktım Barışbaşak :)) geçmiş geçmişte kalmışız, yeni şeyler söylemek lazım ama millet papağan gibi tekrarlıyor aynı yerde kalmış :))Barbarız barbarrrızzz diye diye:))Bugünün koşulları ile dünü yargılamaya kalkarsak yanlış yaparız ki öyle de yapıyoruz! Söylediğiniz şeye katılıyorum devrin gereklerini yapmışlar.
Unknown dedi ki…
O.D.U.N. LAZIM :-)))
miniamania dedi ki…
Haklı öfkenin sınırlı sözcüklerle bence biraz kibarlaştırılmış ifadesi:)) Yakışmış Sonundaki dileğe ve görüşlerine yürekten katılıyorum.
Sis dedi ki…
Başta "iyi insan olmak"; sonra özgürlüklere bir insanınkinin başladığı yerde öbür insanınki bitmeli gözüyle değil de tüm özgürlükleri içeren bir dünya olmasına inanarak bakmak ve sağlamaya çalışmak; sonra milliyetçi ve de Kemalist olmak; en sonunda da hayvansever olmak. Benim kıstaslarım böyle sanırım,bazen sıralama değişse de.

Yazıyı yazdıran arkadaş hak etmiş mi ne :)
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle önce iyi insan olmak :) diğer kriter ve sıfatlar sonra gelmeli :)
Blogger Bolat dedi ki…
Ağır bir tartışma ya da küfür etmektense böyle alıyoruz bizde sinirimizi üstat :))
BAMBİ dedi ki…
çok doğru çok çok doğru
Blogger Bolat dedi ki…
Dimi, haketmiş yani :))
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Harika bir yazi Bolat, hem guldurup hem de ne guzel lafi bagliyorsun, bayildim : ) Ben haberlerden geri kalmisim, soruyim babama bu aralar kim barbar dedi bizim icin...
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkürler Bambi :)
Blogger Bolat dedi ki…
Boşuna yorulma Aylin, benim arkadaşımın arkadaşı maalesef bir arkadaşım diyemiyorum :)
semaca dedi ki…
Çok güzel bir yazı her zamanki gibi.. ellerinize sağlık.. yoğunluktan atlamışım bu yazıyı, özür :)).. " bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" gibi alışkanlıklarla yaparız o genellemeleri.. bir de atalarımızdan gelen mirası doğru kullanmak için gereken eğitimi verememişiz yeterince topluma.. işte bunun yansıması o demelerde bahsedilenler... yoksa bizler kadar yaratıcı kaç toplum vardır ki.. bir de insan önemlidir.. haklısınız önce ve illaki insan.. :).. sevgiyle
Blogger Bolat dedi ki…
İnsan olduğu tabiatı ve tabiyeti kabullenmeli, kadınsa kadın erkekse erkek üstünlük taslamamalı, insan milliyetini sevmeli, anne ve babasını da seçme hakkı olmamasına rağmen sevmeli :) aşağılık kompleksi beni sinirlendiriyor doktor :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı