Mobeseyi öpüyorum

Öncelikle polis teşkilatımızı tebrik ediyorum, Polis Haftalarını kutluyorum. Polis kelimesi Latince politia kelimesinden türemiştir. Yunancadaki “polis” kelimesinin “polis” kavramıyla ilgisi yoktur, o şehir demektir. Vaay Bolat, ahkam kesmişsin! Yoo, bakış açısı diyelim. Bugünkü anlamıyla “polis” kelimesi “politia” kelimesinden türemiştir, politika kelimesi de bu kökten gelmiştir ki bu dönemin "bazı" polislerine daha yaraşır! Diyerekten çuvaldızı “o”polislerimize daldırmayı da napmıyoruz ihmal etmiyoruz. İhmal edersek ne olur! kökeni “politia” kavramından türemiş olan kelimedeki şekliyse polis “politize” olur! Yani güçlünün güç odaklarının sopası olur! Oysa biz onları Türkçe bir kavramla adlandırmak istiyoruz “kolluk kuvveti” milletimizin eli kolu olmaları lazım! Eleştirmeyen Bolat, kör olur, sağır olur, dilsiz şeytan olur! Eleştirdiğin için başına çorap örerlerse yavrucağım? Valla haklısın, ama susunca da olmuyor! Doğru bildiğini yazman söylemen lazım, herkesin hayrına böyle olması! Polislerimizin yabancı sözcükler yerine Türkçe kavramları tercih etmelerine çok sevindim. Güzel ve alkışlanacak bir çabadır, vatanperver çalışmadır. Bu iyi niyete teşekkür eder düşünenleri uygulayanları tebrik ederiz. Polis kameraların en etkili görüntüleri bana göre bu linktedir, o görüntüyü çeken mobeseyi öpüyorum aferin diyorum. İstanbul'da olay bitmez polisimize kolaylıklar dilerim ve bolca sabır, hakikaten zor meslek. 

Yorumlar

Bende o hareketi yapan çocuğu alnından öpüyorum.Hala umudumuzun olduğunu gösterdiği için !!!
Blogger Bolat dedi ki…
Evet, aslan parçası diyorum ben ona :) alnından öpüyorum.
Adsız dedi ki…
su cocuk kadar olamadi milletimiz.
Mutlu Eller dedi ki…
O aslan parçasını öperim ben de Bolat:))
Not: Kör, sağır, dilsiz olma sakın! Biz seni böyle seviyoruz:)
Yine çok güzel bir video koymuşsunuz,çocuğun tüm masumetiyle bunu yapması ne kadar güzel.Yazdıklarınız da ülkemiz gerçeklerinden.Bunlara değinmek artık cesaret işi olarak niteleniyor ne yazık ki:)o zaman ne diyorum tebrikler.
miniamania dedi ki…
'sus, yapma bak şimdi seni polis amcaya veririm' korkutmalarıyla büyütülmüş bir toplum olarak sevmek ile sevmemek arasında gidip gelinir ??? Ama şu teknoloji nelere kadir ki.
O yavruyu ben de alnından öpüyorum onun gibi sevgisini göstermekten çekinmeyenlere çooook ihtiyacımız var.
Güzel paylaşım. Bu arada sanırım 18 nisan diye bir tarih belirlendi. Bakalım hayırlısı bu konudaki düşüncelerimi yazarım )))
RABİA SERTELİ dedi ki…
Polis teşkilatı, 167 yıllık bir kurum. Politize olmadığı, milletinin hizmetinde olduğu dönemler vardır herhalde. Ama ne olursa olsun çok zor, nankör bir meslek. Çalışma şartları çok ağır. Ben de polislerimizin görevlerinde kolaylıklar dilerim. Aslan parçasını internette yayınlayanlara da teşekkür ederim. Bizi yeniden ümitlendirdiler.
Polisin tanımlanan görevi kamu düzenini ve güvenliğini korumak. Ancak polis aynı zamanda hiyerarşık disiplin içerisinde çalışıyor. üst rütbelerin sonu da her nasıl oluyorsa çoğunlukla siyasi adımlarda sonlanıyor. Sanki en üst rütbe politik bir etiket almak.

Eskiden herhangi bir vasfı olmayan, başka iş bulamayan, başka işte dikiş tutturamayn, fiziksel özellikleri yeterli olan herkes polis oluyordu.. bellerine silahı takınca kendilerini ayrı bir güç sanıyorlardı.. siyasilin elleri de üstlerinde olunca.. hatırlamak istemediklerimizi yaşadık..imdilerde polis eğitimli.. siyasiler de yularlarnı bıraksa.. gerçek işlerini yapmaya yoğunlaşsalar sevilecek bir kurum.. onsuz olunmayacak bir kurum kimlikleriyle çocukların da bizim de çiçeklerle sarılacağımız kurum aslında. zor -çie dolu bir meslek hak ettikleri takdiri görmeleri gerek.. bazıları yüzünden sevilmemek yerine..dilerim yakın zamanda hak ettikleri sevgiyede paraya da kavuşurlar..

çocuğu ben de öpüyorum..
Sis dedi ki…
Polisle hem iyi ilişkiler kurup haşır neşir yaşama durumundaki bir esnafım, hem de işimin temelinde içki olduğu için sık sık yüzyüze gelme durumundayım. Allah hepsine kolaylık versin ama benden uzak allaha yakın tutsun derim. Özellikle belli bir yaşın ve mevkiinin üzerinde olup alaylı tabirine yakın duranlarsa aman aman diyim. Hele bir polisin bir hırsızlık sonrası yazıda konu olan mobese kameralarına bakılırken bana dediği bir cümle var ki: " Sis hanım Sis hanım,her şeyi polisten beklemeyeceksiniz,kendi polisiniz,kendi güvenliğiniz olacaksınız" demişti. Diyemiyorsunuz tabii o anda " e lan o zaman benim vergilerimle neden sana maaş ödeniyor" diye.

Kelimeler konusunda ise beni çok güldüren bazıları var. Tabii burda topu TDK ya atmak lazım.

Akustik.........yabancı bilimi
Espiyonaj ......casusluk ( hepimiz espiyonaj deriz ya zaten)
First lady .....başbayan
yeliz dedi ki…
Türk polisine ben de vicdan dilerim, merhamet dilerim, adalet dilerim, iktidarın oyuncağı değil, halkın polisi olmalarını dilerim!

Behzat Ç.'nin dışında hiç bir polisin gününü kutlamıyorum! :)
Uyuşuk Hayalperest dedi ki…
Polislerimizin haftası kutlu olsun. İleride tüm bunları hiç konuşmamak adına.
(:
Unknown dedi ki…
Videoyu seyredemedim ama altindaki haberi okudum. Onu yetistiren ebeveynlere helal olsun!
seyabb dedi ki…
Burada polis bayramı yağmur altında kutlandı.Belediye başkanı polislere güzel bir kalem hediye etti.Geceden çıkan polis saat 10 da tören alanında hazır bulundu.Tören bitiminde de evine uyumaya gitti:)
seyabb dedi ki…
Bu gün kuru kuruya kutlanmamalı.Polislerin hakları korunmalı.Polis psikolojik tedavi göremiyor.Oysaki polis de insan değil mi?Pek çoğu yoğun çalışıyor.Bayramlarda herkesden daha fazla mesai yapıyor.
çiço dedi ki…
harbi aslan parçasıymış çocukken yapılan herşey gibi buda dupduru manidar :)
Zeynep dedi ki…
Öncelikle paylaşımınıza sağlık diyorum...Ve sonrada o çocuğa bu sevgiyi aşılayan anne, babayı ellerinden; sevgisini ifade etmekten korkmayan o kardeşimide alnından öperim...
Blogger Bolat dedi ki…
Geçer elbet tüm bunlar, Atatürk'ü gerçekten sevecek bir nesil gelir, kerhen olan her şey iki yüzlü oluyor!
Blogger Bolat dedi ki…
Her seyrettiğimde duygulanıyorum! Boğazımda düğümleniyor her şey. Acaba Atatürksüz bir dönem olsaydık ne olurdu halimiz!
Blogger Bolat dedi ki…
Üç maymun olamıyorum! Keşke vurdum duymaz olabilseydim sanki daha konforlu yaşardım! Adalet duygusu vicdanımı sızlatıyor!
Blogger Bolat dedi ki…
Parmaklarımız çalıştığı sürece o cesaret var :)
Blogger Bolat dedi ki…
Polisle başım derde girmedi hiçbir problemim olmadı! Onlara karşıda bir ön yargım yok ama bazı haberler göze parmak soktu maalesef! Takipteyiz üstat!
Blogger Bolat dedi ki…
Çok zor meslek olduğu aşikar çünkü sağımızda solumuzda çok tanıdığımız dertlerine ortak olduğumuz insanlar var! Biz namusuyla çalışanları eleştirmeyiz!
Blogger Bolat dedi ki…
Bu sanki kör bir zincir, aslında şöyle bir demokrasiye kavuşmalıyız: milletim imkanlarını kendi çıkar ve avantajı için kullanandan hesap sorulmalı! Polisin eğitimli olduğu konusuna katılıyorum, ben hep kibar olanlarla karşılaştım şikayetim yok ama bazı soruşturmalarla ilgili haberler bende adalet duygusunu zedeledi!
Blogger Bolat dedi ki…
Bu meslek insanın psikolojisini bozar, çalışma şartları çok zor ama bu mesleği bilerek seçen bütün bunlarla yaşamayı öğrenmek zorundalar! Ben asıl aileleri için endişe ediyorum onlara sirayet etmiyordur bu gerilimli haller:)
Ama Türkçe karşılık konusunu ben şık buldum inanın en azından ini niyetli bir girişim :) darısı inşaatçıların başına :))
Blogger Bolat dedi ki…
Napıyon la sen! Nasıl konuşuyon la sen :))))
Tek geçerim Behzat'ı, bence ütopya böyle polisler ya :)) İyi ki Berduş Behzat diye mahkemeye vermediler protesto etmediler :))
Blogger Bolat dedi ki…
Behzat da dahil ben de tüm polislerin polis haftasını kutluyorum :)) Umarım kimse polisimizi kendi işine alet etmeye çalışmaz, çalışan varsa da lanetliyoruz!
Blogger Bolat dedi ki…
Seyretsen ağlardın ben eminim!
Blogger Bolat dedi ki…
Baya yoğun bir günmüş, uyusun dinlensin polisler :)
Blogger Bolat dedi ki…
Polislerin verilmeyen hakları varsa verilsin elbet :) Sezar'ın hakkı Sezar'a :)
Blogger Bolat dedi ki…
Riyakar değil, sahte değil, miş gibi değil,su gibi, walla analar neler doğuruyor dedirtti bana!
Blogger Bolat dedi ki…
Öpülmeyecek gibi değil yahu :) insan duygulanıyor!
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Video goruntusu harikaymis cidden. Ve de kelime analizi super : ) Ama simdi ben cok merak ettim sizin dugunu, detay isterim, bahcedemiydiniz, terastami, ya da? Terassa manzara nasil, bana o hayal evini biraz anlat lutfen : ) Hatta resimler varsa, "Mackadan bir Palas" postu yapsan super olur, Istanbul ile birebir ilgili sonucta, Orhan Pamuk vari : )
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Pardon pardon, yanlislik oldu. 9. resim demissin, ben de saymadim resimleri, direk aklim benim hayalimdeki binaya gitti. Universiteyi kastetmisssin megerse, bu durumda yorumum biraz degisiyor, ama yine de bir post isterim : )
bozbek dedi ki…
O çocuğu yetiştiren ana babaya da , öğretmenlere de helal olsun. Ellerinden öpmek gerek. Güzel bir nesil gelecek, benim hala umudum var.
Biz yetiştirmiyor muyuz o nesli..Sayımız az değil, inanıyorum, inanmak istiyorum...İnanırsak olur!
Unknown dedi ki…
Merhaba bloğuma hoşgeldiniz bende sizi ziyarete geldim.Polis haftasını kutluyorum .Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle..
Blogger Bolat dedi ki…
Maçkadaki o palası bilmiyorum sadece gördüm:) Düğün İTÜ Maçka tesislerindeydi eşimin Topağacındaki evine yakınolsun diye orada yaptık :) öyle yedik içtik eğlendik yani :))
Blogger Bolat dedi ki…
Sözüm olsun güzel insan :))
Blogger Bolat dedi ki…
Adamım o benim adamım :) yüz akımız :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı