1 Mayısta Mehter

Bugün İstanbul’da 1 Mayıs! Uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günü, emeğin bayramı kısaca  “işçi bayramı” maalesef hastalığımız dolayısıyla evimde olmak durumundayım! Televizyondan izlediğim kadarıyla gayet güzel bir Estambul günü oldu! Bir anarşist grup dikkatimi çekti! Her şey iyi de aziz anarşist kardeşim o giydiğin GAP tişörtü ne! Tamam, bankayı dağıt, tamam belediyenin duraklarını parçala da o üzerine giydiğin GAP tişörtünü görünce ben senin kafanı dağıtmak istedim!  GAP alan bulamadı da sen mi reklam tabelası oldun! Anarşistlere havale ediyorum seni onlara yüksün sen! Bugün tüm emekçilerin emek bayramını kutluyorum! Televizyonda gördüğüm bir olaya daha değineyim. Bazı emekçi kardeşlerimiz boğazda balığa çıkmış kimimiz parkta piknik yapmış! Söylemleri şu “bugün emeğin bayramı Taksimdeki işçi kardeşlerimize katılıyoruz” ben de sana katılıyorum ama ama gülerek. Aman bir işin ucundan tutma! Aman sen protesto etme! Aman ha, hakkına sahip çıkma! Başkaları bunu senin yerine yapsın! Sen keyfine bak, oh ne ala! Âlemin akıllısı sensin! İşçi kardeşim bu kafana Na-to kafa Na-to Mermer derim! Son bir lafım da oto b..ka mehter çağıran zihniyete! Hadi kızınızın düğününe çağırıyorsunuz! Hadi sünnet töreninde acık ucundan aldırmak için ritim tutturuyorsunuz! 1 Mayısta mehterin işi ne be! Ayıp be kardeşim ayıp mehterin ruhunu incitiyorsunuz! Ayıp! Ayıp! Ayıp size! Atalarımızın ruhunu incitmeyin bu tip ucuzluklarla!
Sanatçı kardeşim senin ayrıca yanındayım bilesin, sizleri seviyoruz! Devlet kimsenin babasının malı değil! Kimse size parmak sallayamaz korkmayın, geçer bunlar, geçer!

Yorumlar

teşekkürler Bolat bu postun için...
her ne olursa olsun yine de diğer yıllara mukayese ederek ben mutlu oldum bugün.. gelişme olması hiçten iyidir derler di mi..? dilerim daha bilinçli daha iyi günler gelir..
AslıASLI dedi ki…
Bolat gerçekten her şeyin düzeleceğine, geçeceğine inanmak istiyorum.

Bu arada daha iyisiniz umarım..
Unknown dedi ki…
Anadolu ajansi gibisin mubarek! Gazte'ye gerek kalmadi :-) Tam techizatli koltuk muhabiri Bolat! hahahaha
VuslaT dedi ki…
bENDEDE VAR ÖDÜLÜN NE ÖDÜLLÜ BİR ARKADAŞSIN. AYRICA ALTTAKİ POSTTADA AT HIRSIZI GİBİ DEĞİL ÇOK SEMPATİK DURUYORSUN GENÇ ADAM. sEVGİLER.
Nesrin dedi ki…
Hakikatten o mehter nedir her yerde :)
Mutlu Eller dedi ki…
Bolat, dün akşam tam sana göreydi program, Okan Bayülgen`den bahsediyorum. Konu, "çalışmak" idi. İzledin mi bilmiyorum, izlemediysen keşke izleseydin diyorum:)
Gap thshirtüne çok güldüm,komikmiş.İnsanlar artık sindirildikleri için herhangi bir organizasyona katılırken korkuyorlar.Bazıları da bu durumun arkasına saklanıyor,işlerine geliyor tabi.İşine gelenleri hafiye gibi yakalamışsın,tebrikler :)
RABİA SERTELİ dedi ki…
Hak çok önemli ve hayatı anlatabilen bir kelime. Hak, hak edene, hak ettiği kadar verildiği takdirde her şey yoluna girecek. Ama bu o kadar kolay değil. Hak'kın ve haklının yanında hep beraber olmak dileğiyle...
çiço dedi ki…
ya bu kaç oldu kendimi seni takip ediyor gibi hissettim deep :) bende senin verdiğin ödüllerimi dağıtıyordum :) merhabaaaa Bolat kabul edersen bende bir ödülün var
Blogger Bolat dedi ki…
Kabul ediyorum ikinizin ödülünü de :)
Blogger Bolat dedi ki…
Zamanla daha anlamlı şekilde kullanılacak umarım :) Emekten daha kutsal şey var mı yahu:)
Blogger Bolat dedi ki…
Daha iyiyim teşekkür ederim :))
Blogger Bolat dedi ki…
Evde mecburen izliyoruz Başak :))
Blogger Bolat dedi ki…
Askeri bölüğün haricindekileri kapatacaksın, işin ruhuna anlamına uygun olmayan abuk subuk törenlerde yer alıyorlar :)
Blogger Bolat dedi ki…
Semi, keşke izleseydim ama internetten bulmaya çalışacağım :)
Blogger Bolat dedi ki…
GAP tabela bulamamış bu arkadaş ilan almış göğsüne 1 Mayıs'a katılmış bir de anarşist olmuş bak bak bak :))
Blogger Bolat dedi ki…
Liyakat benim için önemlidir, kim işi iyi yapıyorsa aferini alır kim kötü yaparsa babam da olsa eleştiririm:)
Nini Nileud dedi ki…
Özellikle de bu kısma sonsuz katılıyorum:
"“bugün emeğin bayramı Taksimdeki işçi kardeşlerimize katılıyoruz” ben de sana katılıyorum ama ama gülerek. Aman bir işin ucundan tutma! "
Blogger Bolat dedi ki…
Değil mi ama Nini, başkaları yaspn ben sefasını süreyim, var mı böyle beleşbir anlayış!
bozbek dedi ki…
Ota b.ka mehter ve semazen. Hiç şaşmaz. Nöbetleşe !

Ayrıca kızma be Bolat.. Onlarda mangal yelleyerek protesto ediyorlar düzeni ! Gün gelecek onlar yellenecek bu koyunlukla haberleri yok

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı