TÜRÇEK'in 40. Yılı Hayırlı Olsun

Dün gece Türkiye Çevre Koruma Kurumu, TÜRÇEK’in 40. Kuruluş Yıldönümü için Kadıköy’de  yapılan törendeydik. Yiyoruz içiyoruz her şey güzel ismim anons edildi Kurumumuzun değerli büyüğü Osman Ağabey’e plaketini takdim etmek üzere sahneye davet edildim. Aldık mikrofonu elimize oradan birisi atıldı vay siz öyle vay böyle…neden bunu anons etmediniz! Biz  eylemden ziyade bilimsel çalışmalara önem veririz. Eylemin bize karşı yapılması çok şaşırtıcı oldu. Kurumumuz TÜRÇEK Türkiyede ilk ÇED raporlarını hazırlayıp kamuya örnek olmuştur. TÜRÇEK, 1992 yılında Rio'da yapılan Dünya Çevre Zirvesine katılan ilk sivil toplum kuruluşudur. Sürdürülebilirlik, karbon yönetimi, Enerji verimliliği, İnovasyon, yeşillendirme, doğa koruma gibi konularda proje üretir toplumu bilgilendirmeye çalışırız...Say say bitmez. Allahtan çok keyifli bir günümdeydim de neşem bozulmadı. Mehmet Ferruh Amcam 87 yaşında kuruma gelen giden bir çevre dostu çok önemli bir büyüğümüzdür çevreci nasıl olurmuş hepimize örnek oldu o gece! Bitki alemi ondan sorulur, keşke kendisinden çok daha fazla faydanabilseydik! Ne ödülü versek azdır kendisine! Unutmadan söyleyeyim Arzu Molu’da Ediz Hun’a plaketini takdim etti Ediz Hun aynı Ediz Hun, bir adam hiç değişmez mi yahu, yook değişmemiş o eski filmlerden fırlamış gibi. Tören bitti sahilde bir tur attık ve eve döndük!

Yorumlar

Çevreyi düşünen ve bu konuda bilimsel çalışmalar yapan herkesi seviyorum.Bu konunun bakanlığı da aynı şekilde düşünse keşke, ekonomiye iyi gelen ama çevreye zarar veren şeylerde, çevreyi tercih edebilse.40. yılınız kutlu olsun.
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, STK açlışmaları yorucu oluyor ama bir o kadar da keyif alıyorsun, ülken için, milletin için insanlık için çalışıyorsun :)
Kutlarım.. Özellikle bu ortamda başarılarını kutlarım TÜRÇRK'in.. ve gurur duyuyorum..

Ediz Hun yaa.. başka lafa gerek var mı? TÜRÇEK ve Ediz Hun birarada olunca...:)

Seni de kutlarım..
Blogger Bolat dedi ki…
Adam hiç değişmemiş yahu :) biliyorsun bir zamanlar çevre bakanlığına danışmanlık yapmıştır, Norveçte biyoloji ve çevre bilimleri fakültesinden mezun olmuştur.
Gulsen dedi ki…
Ben de bir dönem TEMA da çalışmıştım güzel günlerdi.
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Hayirli olsun : ) Nice 40 lara. Hepinize tebrikler, Ediz Hun hep ayni cidden.
Unknown dedi ki…
Ben anlamadim, o tirtik niye soylendi? Toren ortasinda lagaluga yapilirmi? nedir?

Ote yandan, calismalariniz, vakit ayirdiginiz, caba gostediginiz icin kisacasi milleti bilinclendirecegiz diye ...cinizi yirttiginiz icin tebrik ederim. Bir arpa bir arpadir, onemli olan arpa beyinlilerin aklilnda iz birakmaktir. vahvah tuh tuh demek yerine birseyler yapmak icin harekete gecmektir.

Helal olsun!
Blogger Bolat dedi ki…
STK'da çalışmak güzeldir ben çok keyif alıyorum :)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, gerçekten hiç değişmemiş Ediz Hun. Çok zarif ve her zaman bilinçli bir sanatçı olmuştur :)
Blogger Bolat dedi ki…
Olur arada öyle şeyler her şeye muhalif insanlar vardır ya işte öyle bir durum, kötü niyetten değil huy diyelim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı