Paristen Şangay'a büyük macera!

Dün misafirlerimiz vardı. California ve Los Angeles’tan Paris’e gelen iki kafadar. Üniversiteden arkadaşlar. Paristen bisikletle yola çıkmışlar son durakları Şanghay olacak. Bir sürü macera birden 23 yaşıma gittim keşke biz de yapabilseydik. İki genç gazeteci adayı yeni mezun olmuşlar. Biz öyle büyütülüyoruz ki “Aman yavrum geç kalma, aman filana gitme..aman yapma..aman etme..tutma” halbuki gençleri desteklemek lazım. İstanbul’da 1 ay kalıp Karadeniz kıyısından Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Pakistan….derken son durak Şanghay. Ne büyük macera! Öyle kolay da değil Romanya’da çocuklardan birine yumruk atıp gözünün üstüne vurmuşlar! Çünkü uyanık satıcı paralarının üstünü vermemiş. Üzüldüm! Romanya bu açıdan güvenli bir ülke değil birçok hırsızlık ve darp hikâyesi duyduk başka insanlardan da. Çok sempatik, çok zeki çocuklar. Bu seyahati belgesel yapıyorlar. Umarım İstanbul’da güzel vakit geçirirler. Yolunuz açık olsun arkadaşlar. Dün hava güzeldi fotoğrafta yemek sonrası balkonda çay içiyoruz, eşim Didem ve misafirlerimiz.

Yorumlar

Derya Solmaz dedi ki…
harika bir şey bu , gezmek hemde bisikletle, doya doya görmek , anlamak, uygarlıkları keşfetmek, zaten nasıl olabilinirdi ki başka, gazeteci olmak içinde aslında gereklilik, ama herkesin tadabilmesi de gereken bişi, biz burnumuzun ucunu keşfe bile çıkamadık ki....
Zaman! Eriyor... dedi ki…
Valla adamlar geziyor...Mükemmel bir deneyim...
AslıASLI dedi ki…
Buna en iyi örneğide ablamı gösterebilirim :) biraz önce aradı ve yeğenimin hala eve gelmediğini söyledi, sen bir ararmısın dedi :) evet sanırım biz çocuklarımızı çok kısıtlıyoruz.

Dünyayı görmeye kararlı iki genç, bundan güzel daha ne olabilirki? sizde harika ağırlamışsınız :) birde çok cesaretliler, bunu çok seviyorum..
ilhan dedi ki…
Çok güzel değinmişsiniz. Beni oğlum da üni. 2. sınıfta kız arkadaşıyla beraber 3 ay süren bir Güney Amerika turuna gitti. Kutuplara kadar. Çok goy goy yapmıştım. Ama şimdi düşünüce böyle bir tur ancak o yaşta yapılabilir. Acaba kıskançlık mıydı? :)) Kendimin yapamadığını oğlumuz başarınca.
pembe kekik dedi ki…
Kızım interrail ile kız arkadaşı ile birlikte Avrupa'yı dolaştı. O macerada bile çok merak ettim ben onu.Değil ki bu kadar macera.Yüreğim dayanmaz herhalde:(
özendim bu parkurlarına.. oldum olası kıskanırım bsikletcileri..:)
Unknown dedi ki…
Teee seneler evvel interrail kartiyla avrupa turu yapayim istedim. Internet uzerinden muhtesem bir gurup buldum, 4-5 kisi kizli erkekli hepsi universite ogrencisi, yaz tatilini sirt cantasiyla gezecektik! Kiz basina nerelere dedi annem, hele bir de tanimadigimiz insanlarla hayatta olmaz dedi salmadi. Ben de cakma metalci oldugum icin 'piki' dedim oturdum!

Sonra seneler sonra kiz basima Amerika'ya gelirken kimse birsey demedi ama.....! Benim avrupa seyehati hayal oldu, simdi Ozlemaki'yle plan yapiyoruz ikinci baharimizda yollarda olacagiz....!
Adsız dedi ki…
masada eşinin yaptığı nefis bir kek görüyorum Türk usulü tavşan kanı çay...:):) orda olmak isterdim:):) harikasınız...
annemahsustan dedi ki…
Bolat sen Romanya diyorsun da, sanki Türkiye çok mu güvenilir? Hatırlamıyor musun turist bir kadına tecavüz edip adapazarı taraflarında atmışlardı. Gündemi çok mesgul etmişti...

Eşim der ki, 16 yaşında çocukları kendi başlarına göndereceğim istedikleri yere ama bu mümkün mü, ben olduğum sürece hayır: )
Henüz o kadar güvenilir değil dünya... Ve/ama/biliyorum ki/şu da var ki cesaret olmadan da başarılara imza atılmıyor?: )

Yolları açık olsun... Umarım sağsağlim evlerine dönerler...
aferin çocuklara, seviyorum böyle gençleri...ülkemizden sağ salim güzel anılarla geçerler işallah..
Ne güzel bir macera,kim bilir neler katacak yaşamlarına bu yolculuk.Ben de oğlum doğduğunda bir bankada küçük bir tasarruf hesabı açtırdım,dünyayı gezebilsin diye.Umarım Denizim, bu gezilerde sizin gibi misafirperver,çay ikram eden iyi insanlarla karşılaşır:)
VuslaT dedi ki…
sEVGİLİ BOLAT ANKARA'YA UĞRAMAK İSTERLERSE YOLLUK YAPARIM ONLARA. aFFERİN ONLARA. BÖYLE YÜREKLİ VE MACERACI RUHLARI GENÇLERİ GENÇ KALANMLARI ÇOK SEVİYORUM... sEVGİLER. eŞİNEDE SELAMLAR..
çiço dedi ki…
tebrikler :) desteğiniz için alkışlar bugünün starı sizsiniz sayın bolat :) (umarım bu çocuklar ülkemizden sağsalim çıkarkar ver amaçlarına sağsalim ulaşırlar onlarada bir alkış)
selma dedi ki…
Yurtdışından yabancı bir misafir olunca aklıma gelir; 10 yıl önce kızımın kolejinin öğrenci değişimi programı çerçevesinde iki amerikalı öğrenciyi evimizde misafir etmiştik. Gelen çocukların babaları öğretmendi ve o gruba eşlik ediyordu. Baba otelde 15 çocukta okuldaki velilerin evinde kaldı. Millet bir bulamaz benim şansıma iki kız düştü.
Kızlar kızım gibi 13 yaşındalar, sabah kızımla birlikte okula gidiyor, öğlen dönüyorlar. Kızları bir hafta çok iyi ağırladık. Hatta başka evde kalan kız yerini beyenmemiş son iki gün o da geldi kaldı. Son gün babalarını yemeğe aldık. Çok memnun oldular. Giderken Türkiyeyi hatırlatan hediyeler aldık. Ülkelerine döndüklerinde kızımla bir süre yazıştılar. 4 yıl sonra kızım New York'a dil okuluna gitti. orada görüşmek için kızlara mail attı. işim var diyerek 2 saatlik yoldan kızlar gelmedi iyi mi? Kızımın orada kaldığı bir ay boyunca bir kez bile aramadılar.
Kızımın güzel bir otelde kaldığını, onların evine gitme gibi bir durumunun olmadığını bildikleri halde umursamadılar.
Şimdi olsa misafir edermiydim?
hayır!
Lulu's life dedi ki…
Ne kadar guzel ! O belgeseli cok izlemek isterim.. Bir sansimiz olursa haber ver bize de Bolat'cim ;)
Unknown dedi ki…
yaaa ne kadar güzel bir maceraa :) Hayatta cesaret edemem ama ben de isterdim böyle bir çılgınlık yaşamayı. Bana limuzin ve kalacak 5 yıldızlı oteller lazım gitmem için dermişim :P BElgesellerini şimdiden merak ettim ilerde paylaşırlarsa ve bizi bilgilendirirsen çok sevinirim Bolat abicm, izleriz keyifle :)
Gulsen dedi ki…
nasılda temiz yüzlü ve zeki oluyorlar, genelde bu hep böyle... ya maceracı ruhlarına ne demeli ? (şanssızlık yaşamaları ne kötü) dostluğunuza hayran kalmamak mümkün mü ?
Elif Ayvaz dedi ki…
Değil mi? Biz hep engellerle büyütülüyoruz? Aman yapma, aman etme. Şehir şehir geziyorum diye öyle çok eleştiriliyorum ki ben! (Oysa ki daha ne Marmara'yı ne de Ege'yi bitirebildim. İki yılda bu kadar oldu, tabii buna okul zamanları ve maddi durumun da etkisi büyük!) Neyse ki turist rehberliği okuyorum ve neyse ki mezun olabilmek için tamamlamam gereken zorunlu bir Türkiye turum var. :)) En azından Türkiye'yi bitirebileceğim. Gerçi kendin gezmeye ve keşfetmeye benzemiyor, eğitim gezisi sonuçta ama olsun. Sonra da (inşallah) dünya turu!

Yine hevesim kabardı birden. :)) Çeksinler çeksinler de biz de izleyelim. :)
We are the Hippies dedi ki…
yazın artvine uğrarlarsa haber verin misafir edelim :P Yedirir, içirir, gezdirir günahlar şehrine yollarız da :D

Sevgiler..
Yej!
http://hippilazman.blogspot.com
Nuraycatasarimlar dedi ki…
Gençleri destekleme fikrine gönülden katılıyorum fakat Çankaya gibi bir semtte hatta köşkün önünde ,polislerin olduğu bir yerde okuldan gelirken çocuğun gasp ediliyorsa gelde merak etme Bolat.Aynı hafta içerisinde iki ilkokul çocuğunun daha parasını gasp ettikten sonra suçlu yakalanmıştı ama korkusu yetiyor...Bak Romanya macerasını ucuz atlatmış gençler,daha kötüsüde olabilirdi:( Hem anneler her zaman endişelenirler, oğluşun büyüyünce anlarsınız :))
Sis dedi ki…
Nerdeeee bizlerde o şans. İnter rail bileti almak hayaldi bize. Ama kendime sözüm var. Oğlum 18 e basınca ilk yaz biletini ben koyacağım cebine.
Mutlu Eller dedi ki…
Türk Çayı ve kek! Bolat, güzel misafir etmişsiniz gençleri.
Dünyada gençler yaşayarak öğreniyorlar. (ki bu en akılda kalıcı yöntem) Evet başlarına kötü bir şeyler gelmesini kimse istemez. Güvenlik sorunu her yerde var. Ama biz çocuklarımız için bir yerden başlamak zorundayız. Bir şekilde birilerine güvenmek zorundayız. Ben şimdiden alıştırıyorum, hem onları hem kendimi. Kaç yıldır kayak kampına da gönderiyorum, yaz kampına da. 7 yaşında tek başına Hamburg`a uçtu benim oğlan:) Seneye bir aksilik olmazsa okulunun üye olduğu CISV kampı aracılığı ile yurt dışında kalacak belki 1 hafta, belki 1 ay. Seneye belli olacak.
Gençlere hoş bir zaman diliyorum, ne güzel bir belgesel olur:)
Tatlı Kiraz dedi ki…
çok hoş bir deneyim, umarim bir daha romanyadaki gibi kotu tecrubeler yasamazlar, yollari acik olsun, o keyifli masada olmak vardi. sevgiler
RABİA SERTELİ dedi ki…
Hatırlarsınız eski bir yazınız vesilesiyle dediğim gibi; gençlerimiz çantalarını sırtlayıp, alıp başlarını dünyayı dolaşmaya gidebildikleri zaman ülkemizde de bir şeylerin-belki de çok şeylerin- değişeceğine inanıyorum :)
Yok dedi ki…
Ne kadar güzel güleryüzlü bir ev sahibi,en güzel ikramlarımız çay ve kek^^
Umarım başlarına bizi utandıracak bişey gelmeden ayrılabilirler ülkemizden..ilk düşündüğüm bu oldu..
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Cidden ne guzel geziyorlar bu genc yasta. Bir de ustune belgesel, bravo diyorum : )
Toukovie dedi ki…
=( çok kıskandım. benim ve benim yaşlarımdaki üniversite çağındaki gençlerin böyle bir şey yapmasına imkan yok:/ ha tabi bir sene boyunca çalışıp o parayı biriktirirsem belki:)
Adsız dedi ki…
sayfamda miminiz var..Sizden İstanbul'un İçindeki Sesi dinlemek isterim..arzu ederseniz..
Blogger Bolat dedi ki…
Maalesef burnumuzun önünü göremez oluyoruz böyle olunca :)
Blogger Bolat dedi ki…
Herkes yapabilir 2 kişi sultanahmette 24 dolara oda tuttular ama biz kalmayız böyle yerlerde :)) öğrenci olsak da!
Blogger Bolat dedi ki…
Kanatlarımızın arasından çocukları çıkarmamız gerektiğini ben ablaya söylüyorum sen iletirsin artık :))
Blogger Bolat dedi ki…
Üstat bunun yaşı yok hala yapabilirsiniz :))
Blogger Bolat dedi ki…
Bende Eylül de düşünüyorum kısmetse :))
Blogger Bolat dedi ki…
Kıskanılmayacak gibi macera değil :))
Blogger Bolat dedi ki…
Hay çok yaşayın siz, bence bu iki kafadar bunu yaparsınız :) Çok farklı bir mantalitede yetişiyoruz biz, üzülerek söylüyorum maalesef!
Blogger Bolat dedi ki…
Bizde usul böyle biliyorsunuz sıcak çay mecburi :))
Blogger Bolat dedi ki…
Dönerler, dönerler böyle kötü örnek var diye kabuğumuza çekilmeyelim Norveçteki caniyi düşünün, Alman nazileri öyle bu her yerde olabilir, hepimizin talihi güzel olsun!
Blogger Bolat dedi ki…
İlk izlenirler pozitifti skype konuşurken istemeden kulak misafiri oldum :))
Blogger Bolat dedi ki…
Hümeyra bir de bizim gazetecileri düşün böyle bir imkanı değerlendirecek mantıkta mı yetiştirirler :)
Blogger Bolat dedi ki…
Maalesef Karadenize doğru gidiyorlar :) teşekkürler:)
Blogger Bolat dedi ki…
Aman şeytan kulağına kurşun :)) dönerler merak etmeyin, inşallah:)
Blogger Bolat dedi ki…
Dünyada her tür insan var! Doğrudur inanırım. Olsun biz duygusal insanlarız bu onların ayıbı olsun:)
Blogger Bolat dedi ki…
Çocuklardan birisinin babası zaten ünlü bir film yapımcısı :))
Blogger Bolat dedi ki…
Kubi, elbette paylaşırım ama bu macera 2013 yılında bitecek :)) Belgesel de ses getirecektir diye umuyorum yapımcıları sağlam :)
Blogger Bolat dedi ki…
Mümkün değil tabi, hepimiz hayranız böyle insanlara :)
Blogger Bolat dedi ki…
Elif napalım bizim aileler böyle :) ama bunun iyi tarafları da var, hayatımızın büyük kısmı ana babaya yük olarak beleşe geliyor :))
Blogger Bolat dedi ki…
Tamam not alıyorum Trabzonda iken konuşurum, Gürcistan'a Artvin sınırından girilmiyor mu? O zaman sizin iletişim adresinizi veririm :)
Blogger Bolat dedi ki…
Olsun efem, düşe kalka büyüyor insan :))
Blogger Bolat dedi ki…
Efem interrail'i hala alabilirsiniz onun yaşı yok :)) sadece 200-250 euro daha pahalı :)
Blogger Bolat dedi ki…
Ben de senin gibi düşünürüm istinasız her insan benim için güvenilirdir taa ki yamuğu olana kadar, sonra olumsuz düşünmeye başlarım :)) Vay kerata bize o yaşta ilden ilçeye gidiş izni verilmezdi :) Güzel belgesel olacak çünkü yapım şirketi büyük Semi :))
Blogger Bolat dedi ki…
Buyrun bekleriz efem bizim misafirimiz eksik olmaz 3 ay önce de İşviçreli bir çift vardı bisikletle dünya turuna çıkan :))
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle benim de önerim budur :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bizde böyledir siz de olsanız farklı olmazdı didye düşünmekteyim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Genç gazeteci adayı bunlar 10 yıl sonra bak ABD2nin en önemli gazetecileri olacaklar :))
Blogger Bolat dedi ki…
Neden böyle düşünüyorsun bu gençler kendi paraları ile yolculuk yapmıyor ki bütçelerinin %80'i bağış :)
Blogger Bolat dedi ki…
Hemen ziyaret ediyorum efem :))
We are the Hippies dedi ki…
Aynen Artvin sınırından giriliyor.. Artvinliyim arhaviliyim zaten, yardımcı oluruz her şekilde =)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi