İstanbul'da yaşama Sanatı

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof.Dr İlber Ortaylı emekliye ayrılınca Topkapı Sarayı Müzesi’nin yeni Başkanlığına daha önce Ayasofya Müzesi Başkanlığını yürüten Prof.Dr Haluk Dursun atandı. Açık söylemek gerekirse Haluk hocadan başka bu görevi layıkıyla yapacak başka bir kişiyi tanımam. Yanlış anlamayın belki vardır da ben bilmiyorumdur, o anlamda kurdum cümleyi. Siz derseniz ki “Bolat hayır şu kişi bu görevi daha iyi yapar” cehaletimi bağışlayın derim. Haluk Dursun tam bir İstanbul aşığıdır hatta gezgindir. İstanbul’u tanımak isteyenlere onun “ İstanbul'da Yaşama Sanatı” adlı eserini tavsiye ederim. Haluk Hoca Topkapı Saray Müzesi Başkanı olunca kitabını tekrar raftan indirip göz attım, her yerini çizmişim, not düşmüşüm. Hatta kitabı okuduğum gün 2004 yılında George W. Bush NATO toplantısı için İstanbul’a gelmişmiş. Haluk Dursun bir zamanlar TRT-2’de  “Tarih Mekan” adlı güzel bir program yapardı ama bir gün uyandık bu güzelim TRT-2 kanalı vıcık vıcık taraflı siyaset kokan, TRT-Haber adlı kanala dönüşmüş! Ne gerek vardı diyemeyeceğim zira bizim yerimize düşünen, bizi dönüştürmeye çalışan ulu kişiler böyle düşünmüş olmalı! Allah sonumuzu hayretsin ne diyelim!
Güle güle İlber Hocam, Hayırlı olsun Haluk Hocam!
Son notum da Ramazanla ilgili, lütfen şu Ramazan çadırı olayına bir son verin, bu iğreti çadırlar İstanbul'a da insana da yakışmıyor! Bununla ilgili imarethaneler var iftarlar ihtiyacı olanlara Vakıflara bağlı imaretler tarafından verilmeli.
Hoş geldin Şehri Ramazan diyorum.

Fotoğraf Kaynak:turizmhabercisi.com

Yorumlar

Esin Bozdemir dedi ki…
Topkapı Sarayı Müzesine yeni Başkan olarak atanan Haluk Dursun Hocamıza hayırlı olsun..Bu arada “ İstanbul'da Yaşama Sanatı” kitap tavsiyeni not ettim sevgili Bolat..İftar çadırı durumuna ben de hemfikirim..

Ramazan öncelikle sana ve ailene sonra da tüm Müslümanlara hayırlı olsun..Barış ve huzur getirsin..

Esenlikler...
Haluk Dursunu tanıttığınız için teşekkürler umarım hayırlı olur İstanbulsever olduğu içinde sevindim.Hayırlı ramazanlar dilerim.
Unknown dedi ki…
Bolatcigim, Ramazan cadirlari ac doyurmak icin yapilmaz ki, gosteris icin yapilir, ne kadar ortada ne kadar buyuk olursa o kadar puan topluyosun! Milletten!

Bahsettigin kitabi alayim hemen :-) Senin tanidigin kadari ile 'bicilmis kaftan' diyorsan hocamiz icin, benim de icim rahat olur.
Bu arada yakinda kutuphanede Bolat kosesi olacak farkindasin demi?
Hayirli ramazanlar hepinize :-) Sahte davulculardan sakinin :-)
Unknown dedi ki…
Bolat biliyor musun benim kocamin cocuklugu Topkapi Sarayinda gecmis... Her kosesini, catlagini bilir... Bil bakalim nasil?
Unknown dedi ki…
Hayırlı olmasını dileğiyle,size de hayırlı Ramazanlar..
neyapsam? dedi ki…
Yazınız bana ilaç gibi geldi. Tamda İstanbul'la ilgili böyle güzel bir eser arıyordum. Çok teşekkürler.
paylaşım için çok teşekkür ediyorumbende bir istanbul aşığı olarak en kısa zamanda bu kitabı alacağım inşallah
RABİA SERTELİ dedi ki…
Merhaba Bolat, şükür kavuştum yazılarınıza. Yine çok haklısınız TRT-2 kanalının hemen hemen tüm programlarını izlerdim. Sinema kuşağında önemli filmleri gösterirlerdi. Tarih Mekan dizi programını da çok iyi hatırlıyorum. Bilhassa, bildiğim mekanların tarihçelerini öğrenmek hoşuma giderdi. Oruç ayı da denilen Ramazan ayının manevi ruhunu düşününce bir İstanbul'lu olarak, Ramazan'ın İstanbul'a çok yakıştığını ve Ramazan'ında bu şehirde başka bir uluvviyet kazandığını düşünüyorum. Bilmem katılır mısınız?
Blogger Bolat dedi ki…
Esmir, kitabı okursan İstanbul ile ilgili daha derin bilgilere sahip olacaksın:)
Blogger Bolat dedi ki…
Haluk Hoca, muhafazakar camia içinde kendini yetiştirmiş bir insandır hatta İtalyan kökenli bir dünya mirası koruma programı tarafından ödül verilmiştir kendisine.
Blogger Bolat dedi ki…
Arkadaşım, bunu düzenleyenlerin niyetleri iyi de olsa insana yakışır bir şey değil. Haluk Hoca gerçekten değerli ve mütevazi bir adamdır, takdir etmek lazım, dünya görüşü her ne olursa olsun, kıymetli insan kıymetli insandır:)
Blogger Bolat dedi ki…
Aa, ne güzel, beyefendiye selamlarımı iletin İstanbul'a geldiğinde kendisi ile tanışalım :) Tahminimi söylüyorum, babası Saray'da çalışan bir çocuktu o zamanlar :)
Blogger Bolat dedi ki…
Size de hayırlı Ramazanlar :)
Blogger Bolat dedi ki…
İstanbul'da yaşama sanatı tam size göre o zaman :)
Blogger Bolat dedi ki…
Rica ederim, keyifli okumalar :)
Blogger Bolat dedi ki…
Evet İstanbul'da Ramazan bambaşkadır, kesinlikle katılırım :)
Adsız dedi ki…
yazılarını seviyorum.dürüstsün :)
iyi ramazanlar :)
http://habinos.blogspot.com/
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim :) iyi Ramazanlar.
ilhan dedi ki…
Gerçekten doğru bir seçim. Gerçi AKP yanlısı ama olsun, kendini kanıtlamış, güven veren birisi. Ermeni Terörüyle ilgili bir kitabını okumuştum, ayrı düşündüğüm çok şey vardı kitapta. Sonra bir vesileyle Bodrum'da tanıştık, tartıştık. Bu görevi bence de hakkıyla yapacak birisi. İlber hoca da tabi ki çok değerli ama onunla da tanışmış ama tartışamamıştım, çünkü anlattığı hiç bir şeyi anlamamıştım. :)))
Mutlu Eller dedi ki…
Kitabı alır hemen okurum desem yalan olur. Ama not ettim Bolat...
Blogger Bolat dedi ki…
İlber Hoca'nın yeri ayrıdır gönlümüzde :)) Ayrıca bu büyük göç gibi konular çok netamelidir!
Blogger Bolat dedi ki…
Semi,teşekkür ederim yorum için, kitapta İstanbul ile ilgili bir çok konuya değinmiştir Haluk Hoca:)
Caner Cangül dedi ki…
İlber hoca deyince hepimiz diz çöker ve dinleriz. Böyle adamlar dünyada birkaç tane olur herhalde. Bir yarıştırma yapmak o nedenle Haluk hocaya da haksızlık olur. Daha mğlayim bir yapısı var. İstanbul bilgisi ve konularına hakimiyeti şüphe götürmez. Hafızadan kıyıda köşede kalmış eserleri bile detaylarıyla anlatabildiğini biliyorum. Umarım işin idari siyaseti kendisini yıldırmaz ve döneminde birkaç merhale daha atlarız. İstanbul'un yılmayan, direnen, yiğit yöneticilere, başkanlara çok ihtiyacı var. Muhatabınız devlet olunca iki kat dayanma gücü gerek.
Unknown dedi ki…
Tam da oyle... Babasi marangozhanede ustabasiymis.
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle karşılaştırma yok Caner :) Ben Haluk Hocanın da çok faydalı olacağını düşünüyorum Ayasofya Müzesi Başkanlığında Ayasofya ile ilgili çok şey yaptı :) Devlet konusunda çok haklısın, idealist insanlara ihtiyacımız var!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı