Vasat İnsanlar Diyarı

Milli Kütüphane Atamalar liyakatMart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftası Kütüphane haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl seçilen tema “Yenileşim ve Kütüphaneciler.” 
Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal mail göndermiş:

Kütüphaneler Haftası


“ Bir haftadır adeta bayrama hazırlanır gibi Kütüphane Haftası’na hazırlanıyoruz…
Kütüphaneciler değişti kütüphanecilik değişmekte ve fakat bilgiyi toplumsal algılayışımız/anlayışımız değişmiyor...

Liyakat ve atamalar

Milli Kütüphane Başkanımız Sayın Tuncel Acar bakanlık müfettişlerinin soruşturması bahane edilerek görevden alındı ve yerine,' 'kütüphaneci olmayan biri' atandı.
Sonra Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü görevden alındı yerine, ‘kütüphaneci olmayan biri’ atandı.
Şimdide Milli Kütüphane Başkan Yardımcısı Sayın Gönül Büyüklimanlı emekliliğine bir ay kala görevden alındı yerine, ‘kütüphaneci olmayan biri’ atandı….”

Şimdi bu maili okuyunca içim burkuldu. Atananları, görevden alınanları tanımam etmem. Fakat, ben bilirim ki bu memlekette liyakata değer verilmediği sürece toplumsal çürüme devam eder aziz kardeşim!

İlle de liyakat. O onun köylüsü bu bunun deyze oğlu, o bu partili, o onun adamı bu bunun adamı, o komünist, bu şeriatçı, şu liboş bu faşist diye diye bu memleket VASAT İNSANLAR diyarı oldu. Yeter bunaldık yahu!

Merter Platformu

Alkışlanacak bir proje ile Kütüphaneler Haftası Postunu kapatıyorum. Estambul’da Merter Platformu 4 ayda 33 ilde 2158 köy okuluna 2 milyonu aşkın kitap yardımı yapmış ve okul kütüphaneleri kurmuş. İşte budur. Herkes kendine yakışanı yapar demişler. Platformu saygı ile selamlıyorum.

Liyakat kelimesinin kökeni, etimolojisi

Liyakat, Arapça layık olan, uygun olan, yakışan demektir. Kifayet demektir. Hay bu etimoloji merakıma!

Yorumlar

annemahsustan dedi ki…
Hz Ömer demiş ki; "İşi ehline veriniz"...

Bilmem kim ne anlar?
AdminPanpa dedi ki…
Haklısınız bu konuda söylenecek çokta şey yok, herkes uzman olduğu yada iyi bildiği işi yapmalı.
Siyasetin dini , İmanı ,İnsafı yok malesef..o yüzden liyakat aramak çok çok zor..Ne müdürler , ne insanlar götürdü bu rant meseleleri.

İşi ehline verseler kendi işlerini yürütemeyecekler bu sefer ..
Blogger Bolat dedi ki…
Ehli derken anlayan anlıyor ehilden kasıt nedir :))Devletin malı deniz....
Blogger Bolat dedi ki…
Adullah, böyle olmadığı sürece millet kaybedecek, olan bizim vergilere olacak.
Blogger Bolat dedi ki…
Bireysel ahlak ve insaf yok maalesef.
N.Narda dedi ki…
of of, vasat ki ne vasat:(
Blogger Bolat dedi ki…
Keşke olmasaydı :)
Müge dedi ki…
'Balık baştan kokar' demiş atalarımız. Bakın ülkeyi yönetene, meslek olarak "futbolcu" ama her konunun uzmanı: Kadınların nasıl doğum yapması gerektiğini söyleyen bir "jinekolog", Istanbul'da nereye cami nereye 3. köprü inşa edileceğini belirleyen bir "şehir planlamacısı", Çamlıca tepesine inşa edilmesini emrettiği "şehrin her yerinden görülecek büyüklükte olacak" caminin tasarımında son sözü söyleyen bir "mimar", 3. köprünün Boğaz'ın hangi noktasından geçeceğini helikopterle tur atıp tespit eden bir "inşaat mühendisi", 10 yıldır tek başına iktidar olduğu parlamenter sistemi kötüleyip kuvvetler birliğine dayalı bir "Türk tipi başkanlık sistemi"ne geçilmesini öneren bir "anayasa hukuku uzmanı", daha neler neler. Yöneten böyle olunca yönetilen farklı olur mu? Kuaföre gidiyorum, duvarda "mimarlık fakültesi diploması", ne iş diyorum, "mimarlıktan para kazanamıyoruz, kuaförlük yapıyoruz" yanıtı; sebze/meyve aldığım seyyar satıcı "ilkokul öğretmeni"; taksiye biniyorum, şöförü "iktisat fakültesi mezunu bankacı"; ticaret bakanlığı il müdürlüğüne gidiyorum, muhatap olduğum ticaret komiseri "daha önce kundura fabrikasında çalışıyordum" diyor, daha neler neler ...
VuslaT dedi ki…
Sevgili Bolat bu sadece şimdiki zamanın değil geçmişten beridir gelen alışkanlık çarpıklığı. Bir zamanlar bende yaşadım. Siz öncekilerle çalıştınız hadi size Abbas yolcu diyenler oldu.. Yani sadece günümüzde değil 15-20 sene öncesindede vardı bu. Yaşadım biliyorum. Bu yüzden insanlar kendini ne kadar eğitip hakkı liyakate teslim edebilecek ve öz eleştiri yapabilecek düzeye gelirsek belki o zaman düzen değişir..
İyi hafta sonları dilerim..
Blogger Bolat dedi ki…
Emeğe saygı yok, kesinlikle balık baştan kokuyor. Herkes her işi yapıyor, öyle bir zamanı yaşıyoruz.
Blogger Bolat dedi ki…
Dün de böyleydi bugün de böyle, sanki hiç bitmeyecek bir kabus gibi.
sevda s. dedi ki…
Maalesef böyle, bir de hadi o konuda okumamış olabilir, vizyonu olan insanlar da az çok kalkar altından bazı işlerin... Maalesef önemli pozisyonları eğitimi geçtim vizyonu bile olmayan o konuda 2 demeç veremeyecek azıcık bile bilgisi olmayan insanlara bıraktılar hep...
Ozlemaki dedi ki…
tevekkeli...okula habire kitap istiyordum 2 yıldan beri, nihayet Büyük Şehir'den geldi. İzmir'in göbeğinde sıkıntı devam ederken, uzaklar ne olacak?
Blogger Bolat dedi ki…
Keşke böyle olmasa!
Blogger Bolat dedi ki…
İnsan kendini düşündüğü kader ülkesini de düşünmeli:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı