Çiçek açan ayakkabılar


Sürdürülebilir Markalar Konferansı istanbul galya frayman
Birkaç gündür yoğunluktan yazamıyorum. Neler yaptım. İTÜ’de seminerim vardı. Ordan çıktım, Sürdürülebilir Markalar Konferansı 2013’ü takip ettim. Birkaç arkadaşımla görüştüm. Ülkem adına umutluyum çünkü sürdürülebilir markalar konferansında gördüm ki yetişmiş insan gücümüz çok umut verici. Türkiye’den 10 yıl içinde çok büyük markalar çıkacak. Bunu bir kenara not edelim.

Sürdürülebilir Markalar Konferansı

Sürdürülebilir Markalar Konferansında Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı  Galya Frayman Molinas ve çiçek açan ayakkabıların yani Oat Shoes’un yaratıcısı Christiaan Maats’ın sunumlarını çok beğendim. Kris, doğada kolay çözülen ayakkabılar üretmiş. Şimdi de deri çanta üretiyor.  Hayallerinin peşinden gidenlerden.

Galya Frayman

Galya Frayman’ın enerjisine hasta oldum. Koşuyor, bisiklete biniyor, triatlona hazırlanıyor. Nasıl yani diyorum kendi kendime ama Swiss Hotel çıkışında karşılaşıyoruz aracını beklerken kendisiyle selamlaşıyor, birkaç dakika ayak üstü sohbet ediyoruz. O da ne makam aracı BMW’nin arkasında bisiklet hazır. Tebrikler.

Futerra’nın kıdemli uzmanı Daianna Karaian’dan alışkanlıkların ne kadar zor değiştiği ile ilgili şahane örnekler dinledim. Örneğin Unilever, ambalajdan, enerjiden, kullanımdan tasarruf için piyasaya sürdüğü konsantre deterjanları tutundurmak için ne çok çaba sarf ettiğini dinledik. Öyle alışmışız deterjanı foş etmeye demek ki.

Yorumlar


Çağın gereksinimleri artarken elbette ekolojik yaşam da öne çıkıyor artık gün be gün..

Doğa dostu her ürüne sevgiyle selam olsun..
Gerçekten başarılılar !!

sevgiler..
Unknown dedi ki…
seviyorum yazılarını bezelye bolat...
evet hele tekstil de kısa süre içinde tekrar büyük bir patlama bekleniyor :)
Blogger Bolat dedi ki…
Doğal denge eko sistemin bozulması sadece konuya duyarlı insanların derdi olmaması lazım! Artık doğa dostu ürün ve hizmetleri tercih ederek biz işletmeleri doğal üretime zorlayacağız.
Blogger Bolat dedi ki…
Emir, İTÜ'deki semineri tekstil mühendisliği öğrencilerine verdim. Çocuklar konuya duyarlı e bu yaşta böyle ise bizim sırtımız artık yere gelmez :)
RABİA SERTELİ dedi ki…
Kıyameti geciktirmek de çabuklaştırmak da insanın elinde galiba.
Yazılarınızdaki olumlu haberler mutluluk veriyor.
Esen kalın :)
Blogger Bolat dedi ki…
Daha yaşanabilir bir dünya için hepimizin destek olması doğal denge üzerindeki baskıları azaltmamız lazım :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi