İstanbul Kukla Festivali


Knut Hamsun açlık istanbul estambul

Knut Hamsun 

benim en sevdiğim yazarlar arasındadır ve kendisi 1899’da İstanbul’u  ziyaret etmiş ve  Zalim Sultanlar ülkesi diye anlatılan İstanbul manzarasını görünce çok sevmiştir.  Açlık, Pan, Göçebe, gibi romanların yazarı Knut Hamsun bende tarif edilemez bir Norveç’i görme isteği bırakmıştır. 

Neyse geçelim tüm bunları meramımı direkt anlatayım: Bu aralar İstanbul’da güzel bir festival var. Dünyanın en seçkin kuklaları İstanbul’da. Bu yıl Uluslararası İstanbul Kukla Festivalinin  16. yılı 15 farklı ülkeden 30 değişik gösteri ile kutlanıyor. Kukla gösterileri farklı mekanlarda 8 - 19 Mayıs tarihleri arasında sizleri bekliyor.

İşte, Estambul kukla festivalinde Knut Hamsun’un “Açlık”  adlı romanından ilham alınmış tiyatro prodüksiyonunu listeme alıyorum. Mutlaka okuyanınız vardır “Açlık” çok etkileyici bir romandır. Yazar nedense "Pan" adlı romanıyla aklımda kalmıştır.

Yorumlar

okuyan dedi ki…
'Açlık' romanını okudum ve hem kitabın konusu hem de yazarın yazı dili beni de çok etkiledi.
İşte şimdi İstanbul'dan taşınmış olmamıza bu seferlik üzüldüm:) Kuklalara olan ilgimi ve hayranlığımı yakın çevrem çok iyi bilir.
Hatta 'John Malkovich Olmak' filmini o yüzden bir ayrı severim:) Birkaç ay önce de 'İpler' filmini alıp izlemiştim.
Unknown dedi ki…
Ben de severim Hamsun'u fekat bu kuklalardan korktum yahu :-)
RABİA SERTELİ dedi ki…
Bizim gençliğimizde İstanbul'da yapacak bir şey yoktu. Sinemalar, en yenisi 5 yıllık filmler, tiyatrolar fena değildi. Bir de yaz aylarında Açık Hava'da-adı değişti galiba- konserler olurdu ve hafta sonu matine yapan gece kulüpleri, bir kaç da sergiler vardı.
Şimdiki gençlerin işi zor, hangi birine yetişeceksin. Etkinliklerin biri bitiyor, ikisi başlıyor. Mekanlar desen gezmekle bitmez. Bizim zamanımızda virane dediğimiz yerler hayata döndü. Bu münasebetle, Rahmetli Çelik Gülersoy'u anmak lâzım. Bence, İstanbul'daki bu değişim onunla başladı. Allah için, Belediye Başkanları da aynı yolu takip ettiler. Yine uzattım galiba. Kusuruma bakmayın. Sevgiler...
miniamania dedi ki…
Şimdi İstanbul'da olmak vardı anasını satayım )))
Bir insan doğup büyüdüğü yerlerin böylesine özlemini çekip etkinliklerine imrenirken, diğer yandan da bu kadar soğuyabilir mi?
Ürkütücü kuklalar bunlar.Ben çocukluğumda Gülhane parkında izlediğim kuklaları anımsadım kukla deyince.
Blogger Bolat dedi ki…
Knut Hamsun çok sevdiğim yazarların başındadır. Sırf bu adamın kitapları aşkına İskandinavyayı göresim var :) Hamsun'un hayatı da tam bana göre :))
Blogger Bolat dedi ki…
Hakikaten korkuç ama Başakcım Açlık denilen meret de bu kuklalardan daha korkunç değil mi?
Blogger Bolat dedi ki…
Rahmetli Çelik Gülersoy ile aynı kurumda çalışmış olmaktan onur duymuşumdur. Değeri bilinmeyen bir insandır ama olsun biz biliyoruz onu. Kesinlikle çok haklısınız. Uzatmak ne demek efem, şeref verdiniz.
Blogger Bolat dedi ki…
Abi, buyur bekleriz :)) her zaman.
Blogger Bolat dedi ki…
Açlık kadar ürkütücü değil mi?
Elif Ayvaz dedi ki…
Sevmiştim Açlık'ı. Kuklaları severim, keşke gelebilsem...
Unknown dedi ki…
Dogrudur...
VuslaT dedi ki…
İstanbulda oturmak baya şanslı olmak demek. Ne varsa enterasan oraya geliyor. Bizde böyle dostların paylaşımları ile avunuyoruz. Sevgiler..İyi eğlenceler ablacım.
Mitha Komala dedi ki…
great post! it seems interesting! :)

Letters To Juliet
Gamze Esra Ersöz dedi ki…
Ne kadar değişik bir festivalden haberdar ettiniz bizi.Paylaşım için teşekkürler.
Ozlemaki dedi ki…
ahhh, geç okudum!
mama mia, Ioanna bunu kaçırmazdı!
tüh yahu!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi