İstanbul'da yaşanmaz artık!

gezi parkı olayları kent politikaları

Kentleşme sorunu

Şiddetle bir yere varılmaz, şiddet kimden gelirse gelsin önemi yok. Şiddete karşıyım! Milleti biz, siz diye ayırmak ayıp! Yüzdelere bölmek çarpanlara katsayılara ayırmak doğru değil! Bağırmak çağırmakla, yakmak yıkmakla ya da azarlamakla bir yere varılamaz! Küfür kime edilirse edilsin ayıp!  
Unutulmasın ki habis menfaatler geçici, milletimiz ve onun yüce menfaatleri kalıcıdır. Bitirelim şu eylemleri artık, yenme yenilme duygusu taşımadan yoksa derenin kuşunu derenin taşıyla vurmaya çalışanlar taş aramaya başlar! Yetkililer şunu anlasın lütfen. Kentsel dönüşüme itirazımız yok ama bu ne kat kat! Estambul ger gün  göğe yükseliyor, arşa değecek başımız. Bu sabah yağmur var İstanbul’da ama toprak kokmuyor dostum bu ne iş. O betonun,  kara asfaltın nemle buluşan kokusu da acayip.

Ayamama Deresi

Ayamama Deresi taştı onca insan öldü etrafına konut yapılmayacak var olanlar yıkılacak dendi, yapılaşma son gaz devam ediyor. Hatta dereyi yükseltip okul bilem yaptılar. Sarıyer Deresi’nin üstü kapatıldı, İstinye Deresinin içine konutlar dikildi dere me kalmadı!
Dere yok, ağaç yok, koru yok bu ne iş arkadaş bu ne iş!
"İstanbul'da yaşanmaz artık" mı?
Fotoğraf Kaynak: Narphotos / Kerem Uzel

Yorumlar

Başak dedi ki…
Çok haklısın Bolat dağ taş ev olmuş avm olmuş. Kusura bakmasın İstanbul'lular ama hiç sevemedim İstanbul'u, nasıl tahammül ediyor insanlar orada yaşamaya....sadece gez gör kaç bence....
Uyuşuk Hayalperest dedi ki…
Sadece İstanbul mu? her yer öyle.. hergün yeni inşaat başlıyor.
yakında direk gökyüzüne yapacaklar evleri. :)
Ve eylemler.. evet bitse artık, hayırlısıyla.
Ebrushka Blog dedi ki…
Ankaranın da farkı yok. Ülkemizin geneli böyle maalesef. Park ve bahçe kavramımız yok. Kendi mahallemizde mükemmle bir park var yıllardır gideriz yemyeşil bir yer. Orayı da AVM yapacaklarmış. AVM lerin altında kalasıcalar...
minikkus dedi ki…
valla yaşanmaz artık.. ama yalnızca istanbulda degil, bu ülke sınırları içinde yaşamayı haram edecek noktaya getirdi beyni sulanmış zihniyet! allah bu işin sonunu hayır etsin, bir kez olsun direnen ve hakkını arayan taraf kazansın..
Ferhat Kocabal dedi ki…
Bugünlerde Önder Kaya'nın Cihan Payitahtı İstanbul isimli kitabını okuyorum. Hemen önsözüzünde bile İstanbul'un bir çok kez yağmalandığını, çeşitli felaketler gördüğünü fakat her seferinde şehrin küllerinden yeniden doğduğunu yazıyor. (Gerçi kitap "Son Yarım Asrın Tüketilen İstanbul'u" bölümü ile son buluyor.)
Nilgün Komar dedi ki…
işte buna isyanı insanların.. yıllardır söyleniyor da hep tek tek bir etki yaratmadı ama birleşince etkiledi bayaaaa
Unknown dedi ki…
Konutlari, AVM'leri, is merkezleri, altin...
Tasi, topragi, deresi, agaclari, bostanlari, parklari, bahceleri, kuslari, cicekleri, havasi, suyu, vs bes para etmez!

Diye dusunuyolaaaa!

Metropol kanunlari/kurallari yokmudur Bolat'cigim sen soyle? Buyuksehir yonetmek kolay degil biliyoruz da halka eziyet etmek revamidir?

Buradaki yuruyuse giderken master yapan bir mimar gencimizle tanistim, sehir icindeki binalara oyle guzel elestiriler getirdiki, bu mu bizim heba ettigimiz beyinler demekten alamadim kendimi!

Not: Boston icindeki hokumet binalarindan bir iki tanesi en kotu mimari yapi secilmis de oradan cikti konu :-)
Adsız dedi ki…
Malesef İstanbul'da değil bu ülkede yaşanmaz sanırım. Benim gibi birçok eski yerli de böyle düşünüyor. Dağdan gelip bağdakini kovmak kesinlikle. İnsanlar pes ediyor artık.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı