Çak çak binaları Ataköy'e

Çarpık kentleşme istanbul

İstanbul'da emlak krizi pek uzak değil.


İstanbul’daki yapılaşma feci. Bir de öyle bir şey oldu ki, 1+1 nohut oda bakla sofa yerler Beylikdüzü’nde dahi 170.000 TL civarında. Felaket tellallığı değil ama gün gelirde Türkiye’de bir kriz çıkarsa Amerika’daki gibi İstanbul emlak piyasası yüzünden çıkacak. Önce şehrin kıyıları betonlaştı şimdi şehrin merkezine doğru hareketleniyor beton mikserleri. Doyuramadık şu inşaatçıları arkadaş!

Ataköy Sahilleri de kulesiz kalmasın

Şehir olmuş şantiye! Bildiğin damperli kamyon cenneti!
Mesela Ataköy’de tuhaf şeyler oluyormuş bir imza kampanyası dolayısıyla Change.org tan öğrendim. Ataköy sahillerine 25 kule yapılıyormuş. Şimdi Allahın plaj  kumu içine devasa gökdelen dikersin de bu İstanbullu bunu yutar mı? Yutar, neyi yutmadı ki! İyi de Bolat, Ataköy sahili diyorsun! Sahile inşaat yapılır mı? Karasu kumuluna dahi inşaat yapan denizin ortasına bile yapar ben artık korktum. 

Şunu unutmayın İstanbul’da değişmeyecek tek şey Boğaz, imkan verilirse Boğazın üstüne de kuleler yapılır. İnşallah diyelim içten!  Allah kulelerimizi eksik etmesin, kulemiz, rezidansımız, plazamız, gökdelemiz çok olsun. Amiiiin.

Kimin umurunda allesen!

Daha detaylı haberi okuyayım da moralim yerle yeksan olsun diyorsan buyur buradan yak aziz kardeşim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi