İstanbul her daim Modern

Modern  Modern Sanata Dokunun


İstanbul Modern’de bir toplantı vardı, gittik ama kahvaltının taa sonuna yetiştik. Sanki Semi’nin yanı benim için boş bırakılmış. Neyse efem kahvaltıyı kaçırdık bir bardak meyve suyu ile İstanbul Modern bilgilendirme toplantısına başladık. 


Tebrikler İstanbul Kalkınma Ajansı, İSTKA


İstanbul KalkınmaAjansı (İSTKA) tarafından desteklenen "İstanbul Turizminin Yeni Çekim Alanı: Çağdaş Sanat" projesiyle kentin işlek noktalarına ve İstanbul Modern'e 13 adet dokunmatik ekranlı panel ve müze içine tablet bilgisayarlar yerleştirilmiş, her şey çok güzel. İstanbul Modern  belki bir MOMA değil ama bölgemizin en önemli çağdaş sanat merkezlerinden biri.

Erol Akyavaş Sergisi


Erol Akyavaş sergisini gezdik, rehberimiz işin ehli. Erol Akyavaş'ın derya gibi sanat hayatı dehlizlerinde dolaşıyoruz. Bir kez daha bu ülkenin vatandaşı olduğum için kendimle gurur duyuyorum. 

Müge Cerman'la tanışamama
Efem, son olarak gözlüklü bir hanımefendi resmimizi çekiyor karede Semi, Sebla Hanım ve ben varım. Bir gün sonra mail alıyorum o karedeki fotoğrafı çeken kişi aslında çok tanıdığımız birisi, sevgili Müge Cerman’mış. Enerjisine hasta oldum, kadın bildiğin enerji küpü anacım. Müge Cerman'ı tanıyamamayı kendi ayıbım olarak haneme yazıyorum. Eşeğin önde gideniyim ben. 

İstanbul Modern ekibini kutluyorum

İstanbul Modern ekibini hakikaten kutlamak istiyorum güleryüz, nezaket, bilgi her şey tamam, isimlendirecek olursak: Müzenin Genel Müdürü Çiler Yıldız başta olmak üzere, Gülcem Bayer Deniz, Gizem Telci, Filiz Dağdeviren,  ve Sebla Şahin size ne kadar teşekkür etsek azdır.
Kadınlar çağı başladı diyorum bana kızıyorlar yahu! İyi ki varsınız. Dicle Akay ağzına sağlık rehberliğinden çok keyif aldık.

Anne ben barbar mıyım.

Ben anneme bunu söylesem. Yok be yavrum onu nerden çıkardın derdi fakat İstanbul'un halini bienalde görünce barbar olduğuma karar verdim. Çirkin olan her şeyde emeğim olmasa da ihmalim var.

Neyse Semi ile İKSV Bienaline gidiyoruz. Bana göre Bienali gezenlerin yüzde 40 yabancı sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. İstanbul'da yaşayıpta İstanbulModern'i, Antrepo'yu gezmemiş olan varsa buna üzülmekten başka bir şey yapamam.

İstanbul Modern İstanbul’un modern sanattaki göz bebeği. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi