Sana havadan baktık aziz İstanbul

Son İstanbul tempo

Son İstanbul

İstanbul’un tepeden silueti değişiyor bu hafta Tempo Dergisi alkışlanacak bir iş yaptı “Son İstanbul” kapağıyla çıktı. Ayşegül Savur Özgen yönetimindeki Tempo Dergisini alkışlıyorum. Bize aziz İstanbul’u tepeden gösterdiler. Azizliği pek kalmamış İstanbul’un. Yaralı bir ceylan gibi, her yeri yara bere içinde avcı oklarıyla delik deşik!

Üçüncü Köprü, Çamlıca Cami

Kuzey Ormanlarının göbeğinden geçen üçüncü köprü, Çamlıca’ya yapılan en böyyük cami. Maltepe ve Yenikapı sahilindeki dolgular…Ne yazsak ne söylesek boş. Hani derler ya ayı yavrusunu severken öldürürmüş diye durumumuzu anlatmaya yeter de artar bile.

İstanbul Bloggerları, İstanbul Grupları

Dergi İstanbul severler için koleksiyon değerinde, "İstanbul’un ilk'leri ve En’leri" başlıklı bir de eki var. Hatta İstanbul’u yazan bloggerlara, facebook gruplarına yer vermişler. Mesela bizim Caner Cangül’i gördüm çok sevindim. Saffet Emre Tonguç, Facebook grubu olarak  "Burası İstanbul" ve "Beyaz Yakalılar" a yer verilmişler. Beyaz Yakalılar Bulgar Pando'ya gitmiş.
İstanbul paylaştıkça güzel.

Samimi Mahalleler

Dergi bir de samimi mahalleler adında dosya oluşturmuş, Zeyrek, Üsküdar, Boyacıköy, Cankurtaran, Arnavutköy, Galata, Rumelihisarı'ndan güzel kareler var. Ayrıca "bir mimarın hayali" başlıklı Berna Tükel Yılmazçetin imzalı isllustrasyonlar da görülmeye değer.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Tamamen katılıyorum
TekeBeyi dedi ki…
Dergiyi henüz okuma fırsatım olmadı ama eğer İstanbul Blogları içinde sizin blog yoksa yazı araştırılmadan hazırlanmış ve basit kalmış demektir.
Blogger Bolat dedi ki…
Biz de kadına şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz. Kimden gelirse kime gelirse gelsin.
Mutlu Eller dedi ki…
Bugün NTV haberlerini internetten okurken şu başlığa rastladım:"Yeşile hastayım"
Benim için günün şakası niteliğindeydi.
Bil bakalım kim söylemiş?
Blogger Bolat dedi ki…
Rica ederim, hiç önemi yok konu İstanbul olsun içinde bizim olmamız ile olmamaz önemli değil. Aslında iletişime geçmeye çalışmışlar TEMPO Dergisi'nden ama ben kendilerinin yorumlarını çok sonra gördüm tatilde olduğum için :) Dergide yer alamasak da Burak Tatari Bey'e teşekkürlerimi iletiyorum :) iletişim kazası diyelim.
Blogger Bolat dedi ki…
Semi, Semi, sözün bittiği yerdeyiz. Yazdık çizdik söyledik, sokaklara indik, daha ne yapmamız lazım! La havle.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı