Paramparça bir 29 Ekim

Bugün benim doğum günüm.


Öğleye doğru kestik pastayı. Oğlum Teoman ile arkadaşı Cem verdi pasta tüyosunu. Çocuk denen mahluklar ne kadar masum yahu. İçimde kocaman bir boşluk. Sebebini bilemiyorum. Bugün cumhuriyetimizin de doğum günü. Ağız dolusu gülemiyorum coşamıyorum...

Karpuz gibi ortadan ayrılmış bir toplumun her iki parçasından kısımlar taşıyorum iki yanım birden ağrıyor. 

Bir yanım Teoman bir yanım Müslüm Gürses şu an. Vallahi öyle Müslüm Baba-Ceza ikilisi gibi "İtirazım Var"  İtirazım var şu yalan dolana, bana cehennemi aratmıyor Üleynnn!

Sebep olanları kınıyorum. Bunu hak etmiyoruz. Ya çok seviyor ya da nefret ediyoruz. Maalesef ortamız yok. Sağduyu denen kavrama  çok uzağız. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyemiyoruz. Ülkümüz olan muassır medeniyete nasıl ulaşacağız!

29 Ekim Kutlamaları İstanbul


Bugün İstanbul Boğazında kutlamaları izlemek isterdim, bugün fener alaylarından birine katılmak isterdim, AKM'nin açılışını görmek isterdim, Estambul Marmaray'ın açılışına şahit olmak isterdim ama Teoman gibi paramparçayım.

Karamsarlığa kapılmayalım bari. Yeni bir yaşın ilk günündeyim. Cumhuriyetimizin doğum günündeyim. Nice yıllara sevgili Cumhuriyetim.

Bugünleri bize armağan eden ulu önder Atatürk’e minnetlerimi sunuyorum. İyi varmışsın Paşam iyi ki varmışsın.

Tüm dostlara, blogger arkadaşlarıma ve okuyanlarıma teşekkür ederim, birlikte nice mutlu, sağlıklı yıllara diyor Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı