Aman Tanrım Oi Va Voi

Sokak Müzisyenleri 


Sokak müzisyenleri amatörlükten ziyade, müziğe gönül bağıyla bağlanmış kişilerdir. Onlar müziği çok sevendir, çok isteyendir ve sokaktaki insanı müzikle buluşturan güzel tesadüfün yaratıcılarıdır.
Sokak müziği profesyonelliğe giden yoldaki amatörlük basamağı değildir, yani basamak değildir, sokak müzisyenleri hür tefekkürün kalesidir. Çoğu kez yüzüne bakmaya bile tenezzül edilmeyen  bu insanlar benim kahramanlarımdır.Sokak müzisyenlerine olan sevgimi saygımı bilmeyen yoktur. Bu konuda iki kez tv programı yapma isteğim her ikisinde de direkten dönmüştür ve içimde bir uhtedir.

Oi Va Vio Galata Köprüsü'nde


Geçen gün beğenerek dinlediğim bir grup ne yapmış diye youtube’da gezinirken, İstanbul konserlerinden birinde muhtemelen Babylon konseri öncesinde sokağa çıkıp müzik yaptıklarını gördüm. Ben çok beğendim keyif aldım. İstanbul sokak müziği literatürüne de bir katkı olmuş.

Videoyu sizlerle paylaşıyorum. İstanbul sokak müziği ve sokak müzisyenleri açısından zengin zaman zaman zabıta mıdır, polis midir bilemediğimiz sivil giyimli insanların Beyoğlu sokaklarında Taksim'de "burada çalmayacaksınız demedik mi ulan" türü laflarını duysak da sokak müzisyenlerine olan hayranlığımız ortadadır.

 Rock'n Coke Festivali Oi Va Voi


Yiddish dünyasının meşhur grubu en az Londralı müzikseverler  kadar  İstanbullu müzikseverler tarafından da bilinmekte ve sevilmektedir. 2013 Rock’n Coke festivalinde de Oi Va Voi vardı belki oradan hatırlayanınız vardır.



İbranice’den dilimize hayret belirtisi “Aman Tanrım”  anlamına gelen Oi Va Voi’nin Refugee adlı şarkısı benim favorilerim arasındadır.  Grubun ladino ve balkan tınıları içeren şarkıları bizi keyiften uçurur. Refugee, Yesterday’s, Yuri, Time hepiciğini severiz. Sentezlerine hayran olduğum dinlenesi bir gruptur.

İstanbul Sokak Müziği ve Sokak Müzisyenleri


Sokak da müzik yapan herkese sesleniyorum " sizi çok seviyoruz" elinize, ağzınıza, nefesinize sağlık. Bir gün sizinle ortak neşeli, ritmi çok yüksek bir televizyon programı yapma emelime ulaşırsam dünyanın en mutlu insanı olacağım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi