İstanbul Çocukları Baba Zula


Satirik, tuhaf, absürt birkaç müzisyen.  Onlar ait oldukları kültürle dünya müziği yapan güzel insanlar. Belki de kendi ülkesinden daha çok başka ülkelerde tanınan müzisyenler.

Bektaşi babaları gibi bıyık bırakmış Murat Ertel. Baba gibi şevkat dolu, baba gibi çalışkan baba gibi adam. Baba gibi film müziklerine de imza attılar, Tabutta Rövaşata, Dondurmam gaymak...


Baba Zula Neyi İfade Eder?


"Baba Zula" daki Baba kelimesi Bektaşi babalarına, baba yüreğine gönderme "zula" ile ise saklı kalmış değerleri ifade ediyor. Mengü Ertel gibi baban olursa Murat Ertel gibi bir oğlun olması olağan karşılanmalıdır. Bir ev düşün, Can Baba bir yerde, Turgut Uyar başka bir köşede, Aziz Nesin kitaplardan öğrendiğin bir yazar değil, baba dostu.

Bektaşi külahıyla mikrofona sarılmış, Anadolu işi kadın mintanı-içliği ile erkek egemen topluma birşeyler anlatmaya çalışan insan aslında çok şey ifade ediyor ama... 


Sazınıza sözünüze hastayım, Brenna Mac Crimmnon ve Ceren Öykü ile size doyum olmaz.
Siz ki Abdülcanbaza şarkı yazmış, bir bıyıkta iki öküzü taşıyacak kudretli insan Murat Ertel gibi bir soliste sahipsiniz. Selamlar saygılar.



Babamız bizi sevmedi


Babamız bizi sevmedi şarkını birlikte dinlediğimiz arkadaşım bana şöyle demişti:"Bolat bu nasıl şarkı sözü oolum!"  Şekerim işin aslı şöyle, Baba'dan kasıt evdeki baba değil, kaldırımdaki kaldırım babaları hiç değil. O bizi sevmeyen devlet babadır demek zorunda kalmışlığım vardır. Satirik diyorum anlasana!

Babamız bizi sevmedi sevmedi sevmediiiii, çirkiniz! Ver baba elektroyu, funk ver, bas bağlamın teline teline Aşık Mahsuni gelsin sen çal ben coşayım. Oy oy bakalım zulada yakut var mı?


Babazula Şarkıları


Baba Zula'ya giriş için aşağıdaki şarkı sözünü okumanızı tavsiye ederim.


istanbul çocukları tıpkı bir gökkuşağı
kiminin ayakkabısı yok
kiminde altın bilezik var
bir tanesi mendil satar
diğeri gökyüzüne bakar
kimi yaşar sırça konakta
kimi kalır anca sokakta
bazısı bali tiner çeker
kimisi yalnız çikolata yer
istanbul çocukları tıpkı bir gökkuşağı
......
analar babalar akrabalar
hepiniz kendinize gelin
tv’nizi bir sefer de
başka gözle seyredin
her yerde hep kan ve hırs
silah şiddet vahşet var
hep birilerini öldürüyor
bilgisayarda çocuklar

istanbul çocukları tıpkı bir gökkuşağı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi