İstanbul'un Konut Stoğu Ne Kadar?

kiptaş bahçeşehir başakşehir istanbul

Başakşehir Bahçeşehir Büyüyor


İstanbul’da alt yapıdan şikâyetçiyiz fakat  yeni şehirler kurarak nüfusu artırmaya devam ediyoruz.

Konut satmak için vaat etmek, hikaye yazmak lazım. Yeni Türkiye, yeni İstanbul, yeni püsürük diyerek sat sat nereke kadar “konut her zaman kazandırır” efsanesinin sonuna geldik. Aman diyeyim İstanbul!

ABD ekonomisini patlatan konut ve finansman krizinden kendimize pay çıkarmamışız anlaşılan.

Kiptaş Vaditepe Projesi Fakire fukaraya garibe gurebaya 250.000 TL


Hikaye yazmayı çok iyi bildiğimizden olsa gerek KİPTAŞ bile yani bir kamu şirketi dahi Estambul Bahçeşehir’de Vaditepe adını verdiği projeyi fakire fukara’ya garibe gurabaya  tanesini minimum 250.000 TL ile 1.000.000 TL arasında yapıp satıyor. 
Demek ki neymiş ülkemin garip gurebası bile 250.000 TL’ye daire alabiliyormuş. Allah razı olsun. Bunu bir gelişmişlik göstergesi olarak görelim, napalım! Şaka gibi...


İstanbul'da konut stoğu tehlikesi


Kimse İstanbul’da satılamayan ya da boş konut miktarını söyleyemiyor. İşin kötüsü eskiden “yap-sat” diye tanımladığımız sektör şimdi olmuş “sat-yap” göster kartondan maketleri sat babam sat. Esenyurt bölgesinde binlerce insana kat irtifakını kaçak olarak sattılar. Al paranla rezil ol, borçlan! İstanbul’da konut stoğu ne kadar? 800.000? 1.000.000?


Soruyorum, İstanbul’a 45-50 km uzaklıkta tanesi en ucuza 250.000 TL’ye konut satarsan merkezi konumdaki yerlerde kentsel dönüşümden çıkan konutlara kime kaça satacaksın diyelim ki sattın 750.000 TL’ye o konuta hangi kiracıyı bulacaksın.

Fotoğraf Kaynak: Kiptaş

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi