Açma Kapatma Parası Kitapsızlığı

Açma Kapatma Parası Kitapsızlığına Kim Dur Diyecek!


Havalar soğudu. Bir tehlikeye dikkat çekiyorum.  İstanbul’da yaşanan ve dile getirmeye çekindiğimiz, dile getirsek de kimsenin kılı kıpırdamaz dediğimiz bir konuyu dile getiriyorum. Sorun sadece İstanbullunun değil ülkemizin sorunudur. Sorun bir ahlak ve vicdan sorunudur!

Açma, Kapama = Cukka Para!


Elektrik, su, doğalgaz, telefon ve internet hizmeti veren şirketler en çok borcunu geciktiren aboneleri seviyor.  Gecikme cezasının yanında bir de “açma-kapama ücreti” alıyorlar. Gecikme cezasını ödeyen vatandaşı ikinci defa cezalandırıyorlar. Metropolde her şey pahalı! Üstüne ceza daha da ballı! 

İnsanlık hali ya, faturanızı ödeyemediniz veya ödemeyi unuttunuz veya şehir dışındasınız. Sayacınız, hattınız kapatılıyor! Hatta bazıları masa başından otomatik robotla yapıyor! Yani masrafı yok! Diyelim ki evde bebek, hasta var kimin umurunda. Bırak donsun soğukta tir tir titresin. Bu sorun senin sorunun ödemedin ya layıksın!  Kes bir açma kapama parası yağlı olsun! 

Ağaçlar Kesilmesin Yalanı!


Aman ağaçlar kesilmesin faturalar online olsun! Mealen şöyle diyorlar, bize kargo ücreti çok geliyor, bilgisayar otomatik ödesin kargo parası cebimize girsin. İyi de kardeşim kargo ücretini tüketimimden düşmen gerekmiyor mu? 

Bankalara Yenilikçi İnovatif Öneri Açma Kapatma  Cezası İşine Girin!



Bankalara öneriyorum. Bırakın bankacılığı anacım! Milyonlarca insanın açma kapama işine girin. Zira çok karlı bir iş!

Bu işin bir kitabı yok mu, bu işler bu kadar kitapsızca mı yapılıyor! Hangi kitapta yazıyor. Hangi kitaba sığıyor yaptıklarınız! Hangi kitaba nasıl uyduruyorsunuz! Bu yapılan adalete nasıl sığıyor? Bu şirketlerin bilançolarına açma kapamave ceza paraları nasıl yansıyor görelim! 

Tüketici Birliklerimiz Kampanya Yapsın Açma Kapama Parası Neye Göre Alınıyor?


Tüketici birliklerimiz bu kitapsızlık için kampanya başlatsın! Biz de bloggerlar olarak size destek verelim!


Siyasetçiler Halkın Açma Kapatma Parası Sorununa Duyarlı Olsun!



Değerli siyasetçiler halkın can damarına sülük gibi yapışan halkın kanını emen bu uygulamaya daha duyarlı olun! Kim bu uğursuzluğa engel olacaksa oyum ona! 

Memleketimizden Açma Kapatma Parası Rezaleti Haberleri


Bunu haber yapan yok mu? Var buyurun. Ama bloggerlar olarak biz de yazalım, çizelim!

... Örnek buraya sığmaz. İlustrasyon: Kemal Yargıcı


Açma Kapama Cezası Kaç TL?

Bu güzel ilustrasyonu çizen Kemal Yargıcı'ya teşekkürlerimi sunuyorum.

NOT: Bu anlı şanlı şirketler beni mahkemeye verip, iç çamaşırlarımızla bırakmasın diye onlara yazıyorum. Avukatlık ofislerini üzerimize salıp bizi yıldırmasın diye yazıyorum. Kitaptan kastım kanundur, yönetmeliktir! Kestiğiniz ceza miktarları, aldığınız faizler kitaba uyuyor diyorsanız diyeceğimiz bir şey yoktur. Açın, kapayın! Faiz alın, ceza kesin! Ohh hayat size güzel anacım! Biz sadece fikir özgürlüğü babında şikayetimizi anlatıyor.

 İlustrasyon: Kemal Yargıcı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi