Zaman Akıp Gidiyor

Zaman Nedir?


Her halde "zaman" kelimesi kadar sihirli ve insan hayatına dokunan başka bir kelime yoktur. Şarkılarda,  şiirlerde hep o vardır. O akıp gidendir, durdurulamayandır, geriye getiremediğimiz, yerine koyamadığımızdır. 
O hayatın ta kendisidir. Her şey onunla sınırlıdır. Hayatımız, eşyalar, ağaçlar, kuşlar hatta evrenin ömrü dahi onunla sınırlı!

Zaman Kelimesi'nin Etimolojisi Kökeni


"Zaman" kelimesi Arapça'dan dilimize geçmiştir, Arapçaya ise Aramiceden onlara da Akadca'dan geçtiği söylenmektedir. Kelime içinden geçtiğimiz, geçmekte olduğu ya da geçeceğimiz süredir idafe etmek için kullanılır.

İstesek de istemesek de o kendi yolunda akıp gidiyor. Dur diyemiyoruz, geçmişe ya da geleceğe gidemiyoruz. Geçmişe sarılıp avunmak ya da geçmişten nedamet geçirmek yerine. Umudumuzu kaybetmeden geleceği inşa etmeye çalışmamız gerekir. İyi günler, kötü günler, acılar, hoşluklar hep zamanın eseri.

Bir Zamanlar İstanbul


Sevgi Keskin'in güzel şarkısıyla akan şu videoya bakar mısınız! İstanbul masal gibi. Hâlbuki zamanında son derece olağan hatta son derece sıradan günlerdi.Şimdi izlerken masal gibi geliyor. 100 yıl sonra hepimizin hayatı bir masal olacak 100 yıl sonra bu günün İstanbul'u o günün yaşayan İstanbullularına masal gibi gelecek.


Önümüzde tertemiz nice 24 saatler var. Hayallerimizi, umutlarımızı yeşertmenin en güzel sermayesi zaman. Üstesinden geleceğimiz dertlerin en iyi ilacı zaman. Şimdi ömür bitmeden ortaya güzel şeyler koymanın zamanıdır. Herkese güzel günler ve hoş saatler dilerim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi