Ben Nereden Bileyim İstanbul!

Benden Nereden Bileyim İstanbul!

Bolat bu başlık hayra alamet değil. Önce şu resim nedir bir söylesen! O resim değil street art yani sokak sanatı! Peki, öyle olsun!

Haliç'te Habere Çıkmak

Bugün, İstanbul kazan biz kepçe dolaştık. Amacımız İstanbul sokaklarında vatandaşlardan gelen  aynı mahiyetteki şikayetleri ve ihbarları haber yapmak. Ama haber yapılacak gün değil benim kafa bildiğin helikopter pisti, çabuk ısınıyor. Lakin yine de Metro Haliç Köprüsü'nde İnip İstanbul Ticaret Üniversitesini geçiyoruz ama durum vahim! Haberimiz, kaydımız, fotoğraflarımız hazır. Pazartesi bilemedin Salı 34volt'ta yayında. Haberi bazı kaynaklardan kontrol etmemiz lazım.

Çulsuz Liseli Gençler Gibiyiz

Neyse efenim. Haliçti, Karaköy'dü, Taksimdi, Nişantaşı'ydı çulsuz liseli gençler gibiyiz. İstanbul kazan biz kepçe. Neredeyse her semtte bir tanıdığa rastlıyoruz. Metro'da, Haliçte, İMÇ'de, Nişantaşı'nda... Haliç dilenci dolmuş çamur değil insan kokuyor! Karaköy'de güzel kafeler açılmış, güzel restaurantlar var. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dünyanın müziği var. Beyoğlu'nda tavuklarıyla meşhur Sam amcanın tükanındayız. Bu da benim zaafım ara sıra gidiyoruz ne yalan söyleyeyim! Tavuklardan özür dilerim, vegan ya da vejeteryan olamadık! Tavukların gözünde Etçil hayvanın biriyim! Yediğim kanadın, kolun haddi hesabı yok!

İstanbul İnsan Fabrikası

İstanbul bir insan fabrikası, içi çelik çekirdek, gürüldüyor, homurduyor, enerjisi hiiiç durmuyor. O fabrikayı bizler çalıştırıyoruz dostlar. Projesi biz, planı biz, taşı biz, tuğlası biz, yakıtı biz, gazı biz, külü yine biz! Ben ne diyorum ki! İstanbul bir fabrika! Kafaya güneş geçti bu post nereye varır bilene aşk olsun.



İstanbul'da Karpuz Vakti Sonra Ayva Mevsimi Gelecek

İstanbul sıcak, İstanbul nemli! Kapruz mevsimi geldi. Buzz gibi soğuk soğuk şifa niyetine, ilaç niyetine. Sonra İstanbul'un ayva mevsimi gelecek sular çekiliyor, barajlar kuruyor...

Bu ne biçim blog post! Sen ne yazıyorsun ey Bolat! Nereden bileyim İstanbul başıma güneş geçti Blogger dost!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı