İstanbul, Dövme ve Piercing ve Blogger'lar

Üniversite yıllarında saçları uzattık, hippi gibi yaşadığımızda oldu, kavga gürültüye karıştığımızda. Şimdi yalnızca kavgalar için pişmanım. Kabaca bir dürtü ve nahoş durumlarmış şimdi kendimi ayıplıyorum.


İstanbul Özgürlükler Şehridir


İstanbul, özgürlükler şehri. Ne olursa olsun her metropol kadar özgür. Mahalle baskısı yok demek istemiyorum o ayrı. Çoğu zaman piercingli, dövmeli çocukları ve erişkinleri görüyorum. Büyüklü küçüklü dövmelerin çoğu havalıca duruyor, sahiplerine yakışıyor. Özellikle ebabil ve kırlangıçlar çok güzel.  Bence biraz meydan okuma gibi bir alt metni de var dövmelerin.


Dövme kelimesinin anlamı nedir?


Dövme Kelimesi Türkçe, isimlendirmeyi zamanında yapınca nasıl tuttuğunun en önemli göstergesi. Yoksa "tatu" şeklinde dilimize yapışıverirdi. Dövme, Vucüt derisi üzerine iğne b. sivri bir araçla çizilmek ve içine renk veren maddeler konulmak suretiyle resim yapmak olarak tarif ediliyor.


İstanbul dövme festivali


Türkiye'de dövme fuarı yapılsa hangi ilimizde yapılır! Akla ilk gelen İstanbul oluyor, belki İzmir. Evet, Dövme festivali İstanbul'da yapılacak. Peki nerede? Akla gelen ilk yer doğru Kadıköy. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde.



İstanbul'un özgürlük kokan ilçeleri Bakırköy, Kadıköy, Şişli


Kadıköy ve Bakırköy deyince akla nedense özgürlük gelir. Şişli sıralamamda üçünçü ilçe. Bu üç ilçe İstanbullu için çok önemlidir. Umarım bir gün İstanbul'un tüm ilçeleri Kadıköy, Bakırköy, Şişli ilçeleri gibi mahalle baskısının olmadığı ilçeler olur. Bir metropolün tutucu olması kadar berbat bir şey hayatta duymadım.


İstanbul'un en iyi dövmecileri nerede?


Blogger'lar arasında elbette, piercing takan ve dövmesi bulunan bir çok blogger vardır. İstanbul'un en iyi dövme yapan dükkanları Kadıköy ve Beyoğlu'nda bulunur. Blogger'lar da yazarak, paylaşarak en büyük meydan okumayı gerçekleştiriyor. Herkesin meydan okuması faklı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi