Bir Blogger Çinakop Haberi İçin Hürriyet Gazetesi'ne Atarlanırsa!

Bir Blogger Çinakop Haberi İçin Hürriyet'e Atarlanırsa! Hürriyet bunu kaale alır mı? Almaz! Ben mi alınganım, havalardan mıdır bilemiyorum.  Bu aralar atarlanıyorum her şeye! 


Çinekop ve Sarıkanat İhbar Hattı Alo 174


İmam Bunu Yaparsa Cemaat Ne Yapar?
Yapısı gereği toplumun önünde yürümesi gereken, Türkiye'nin en büyük gazetesi Hürriyet, özendirici çinekop, sarıkanat haberi yaparsa, ayıp olmaz mı? Olur!

Haber şöyle:"Çinekopun fiyatı 10 liraya düştü" Efenim, oymuş buymuş çinekopun fiyatı düşmüşmüş! Balık bereketi varmış, müşteri bu fırsatı değerlendirmeliymiş!
Sen de balığa taktın be Bolat, diyebilirsiniz, haklısınız! Aklı başında bir medya kurumu olarak Hürriyet Gazetesi bunu nasıl yapar!  

Bu haber bir şuursuzluk belirtisidir, gazetenin seviyesinin aşağılara doğru gittiğinin bir göstergesidir! Hürriyet Gazetesi'ne haddimiz olmayarak öneriyoruz. Kurum içi eğitim lazımdır! Sivil toplumu birazcık takip etmeli Hürriyet Gazetesi!

Sevgili İstanbullu, Sevgili Türkiye, Çinekop ve Sarıkanat Yeme!


1 kilo çinekop yiyorken aslında 15 adet lüfer yavrusunu yediğini düşün!
Kendine hakim ol İstanbullu! Çinekop ve sarıkanat yeme! Yiyene rica et yemesin! 20 cm altında lüfer yiyorsan bil ki geleceğimizi yiyorsun afiyet olsun!
Çinekop ve sarıkanat bir balık türü değildir,  "lüfer yavrusu"dur. Şuursuz endüstriyel balık avcının oyununa gelme! Madem avlanmış yiyeyim demek düşene tekme vurmakla aynı şeydir!

Lüfer yavrusu yeme! Lüfer yavrusu çinekop ve sarıkanat satanları yiyeni şikayet et! 
Çok atarlandın Bolat, gari ayarı aldım ben, bizim balıkçı da çinekop satıyor, sarıkanat satıyor diyor ama nereye şikayet edeceğini bilemiyorsan, buyur sana telefon numarası!

Lüfer Yavrusunu Satanı Alo 174 Gıda Hattı Şikayet Edin!


Sayın Bakanım Mehdi Eker, 

Allah razısı için yasaklayın şu çinekop ve sarıkanat avını!
Sayın Bakanım, Siz Diyarbakırlısınız ama bir çok deniz çocuğundan daha fazla akıl ve izan sahibisiniz! Bunu lüfer avlama boyutunu yukarı çekerek yaptınız, yine yaparsınız biliyoruz! Memlekette hamsi fiyatına lüfer satılıyor!


Bu post size ulaşır mı sayın bakanım? Ulaşmaz! Ama ben yinede bir iyi niyetle yazdım! Kimse yasayı takmıyor Sayın Bakanım! Kimse cezasını bulmuyor sayın Bakanım! Bu yüzden avlayan da fütursuz, satan da fütursuz. Yiyen ise en hafif tabirle cahil!

Daha fazla saha denetimi, daha fazla balık tezgahı denetimi lazım! Sevgili İstanbul yerel yönetimleri, Bakırköy Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Şişli Belediyesi tezgahlarınız çinekop ve sarkanat kaynıyor!

Sayın Belediye Başkanım Kadir Topbaş,

Balıkhane ve tezgahlada denetimler yapmayı düşünür müsünüz?Denizlerimiz Kerbelaya dönmeden şu işe bir çare! Bakın Boğaz'daki orkinosları bitirdik! Bir gün lüfer de böyle olacak Sayın Başkanım!

Hürmetler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi