Beylikdüzü'nde Yaşamak Nasıldır?

Beylikdüzü'nde Yaşamak

İstanbul'da oturduğum semtleri sıralayacak olursam, Üsküdar-Beylerbeyi, Beşiktaş-Hattat Tahsin, Sarıyer, Başakşehir-4 Etap ve Beylikdüzü gittikçe İstanbul'dan uzaklaştığımın farkıydayım. Şimdi sırada Silivri mi var Bolat? Sonra Kapıkule'den kaçımıza tekmeyi vuracaklar mı!
Beylikdüzü sittin tane sitesinin yer aldığı bir İstanbul ilçesidir. Orada yetişen çocuklar karın yatay yağdığını sanır. Şehir merkezinden genellikle 3 derece soğuktur. Eğer işiniz Beylikdüzü dışındaysa ömrünüz yollarda geçecek demektir.
Beylikdüzü'nde oturursan İstanbul'u, Boğazı, Beşiktaş'ı, Tarihi Yarımadayı çok özlersin. Mahalle kültürü'nü yaşatan tek şey sokak köpekleri ve kedilerdir. Elimizle besleriz, severiz hayvanları.

Ömrümün en çetin en güzel kışını Beylikdüzü'nde yaşadım. Eğer ölmeden önce yapılacak listesi yaparsam İstanbul'da ulaşım deyince ibreti alem için en tepeye koyacağım ilçe Beylikdüzü olurdu.

Beylikdüzü İlçesinin Tarihi

Araştırdım ilçe İstanbul'dan ziyade Edirneye yakın olduğu için Helenler tarafından kurulmuş. Sonra Bizanslıların eğemenliğine girmiş. Atalarımız Türkler İstanbulu alınca da Beylikdüzü Osmanlılar'ın arpalığı olmuş. O arpalık bir zamanlar siyasilerin arpalığı şeklinde bina ormanına döndü şimdilerde.

Beylikdüzü ile ilgili bazı terimlerin gizli anlamları ve çağrışımları



Beylikdüzü Kiralık Daire

Bolca bulmanız mümkündür, kiraları  650-850 arasında değişir. Boşuna emlakçileri para bayılmayın gidin apartman görevlisine bir cep harçlığı verin ev sahibinin numarasını size versin evi kilayın 850 TL’niz cepte.

Beylikdüzü Günlük Kiralık Daire 1+1

Genellikle yolda zeminde filan görürsünüz. Büyük ihtimalle fuhuş amacıyla kitabına uydurulmuş bir sistemdir. Başınızı belaya sokmadan uzaklaşın! Bu daireler aileler için çok büyük endişe kaynağı, kaydırıguppak, antinguntin işler için uğraşan insanların tercih ettiği daire tipi. Buraya yazıyorum bu daireler terör örgütlerinin saklanma alanı olacak ey devletim buna önlem al!

Beylikdüzü Satılık Daire

Tutturabildiğine satılan, her dairenin 3 kez satıldığını düşündüğünüzde en az 25 bin lira komisyon konulduğunu düşündüğünüzde kafadan 75 bin lira kazık yiyeceğiniz daire tipidir. İsterseniz alın 30 bin de siz koyun başka birine satın. Emlak fiyatlarının balon olduğu bir ilçedir. Avrupa'yı sarsacak emlak kirizinin İstanbul merkezli olacağını zaten uzmanlar her zaman söylüyor bunu kenara yazın!

Beylikdüzü İş İlanı

Genelde kafe ve esnaf lokantalarının çalışan arayışlarından oluşan ilan tipidir. Şehirde ofis boldur ama o ofise müşteri gelemez işte bu yüzden Beylikdüzü’nün en iyi binasından tuttuğumuz ofisi müşteriler gelmeyince Beşiktaş’a taşımak zorunda kaldık. 850 TL ödediğimiz şahane ofise 1 yıl içinde 2 müşteri geldi, hep orta noktada buluşmak zorunda kalınca soluğu Beşiktaş'ta aldık.

Beylikdüzü'nde Yemek Yenebilecek En İyi Mekanlar

Bu listenin başına et severlerler için Köşebaşı Restaurant'ı koyuyorum.Döner severler için kesinlikle Beydöner.

Beylikdüzü Kültür Merkezi

Eski Başbakan, Yeni Cumhur Başkanımız tarafından açılmış bir kültür merkezidir belediye yönetimi değişmesine rağmen böyle büyük bir kültür merkezinin doğru işletilemediği ve Beylikdüzü halkının yeterince yararlanamadığı bir sanat mekanıdır. Umarım Başkan Ekrem İmamoğlu bu kültür merkezi ile özellikle ilgilenir.

Beylikdüzü Tıp Merkezleri, Beylikdüzü Hastaneleri

İlçe bu yönden şanslıdır. Özel hastaneler hem fiyat açısından hem hizmet açısından makul fiyatlarla kaliteli hizmet veriyor. Ama her halükarda bu ilçeye bir devlet hastanesi Şart. Beykent’te yapımı süren hastanenin bir an önce bitirilmesi lazım.

Beylikdüzündeki Kolejler

Doğa koleji de dahil al birini vur etekine modundaki kolejlerden oluşur. Biz göndermedik gönderen komşular pişman olduklarını anlattılar. Şunu düşünün devlet üniversiteleri ODTÜ, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi mi, özel üniversite mi? Kolejlerin durumu da bu. Çocuğunuzu Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, TED koleji'ne gönderemiyorsanız bence devlet okulunda okusun daha iyi! Fakat anaokulu önemli iyi bir anaokuluna gönderirseniz çocuk orada eğitimin kodlarını kapıyor!

Beylikdüzü Yeni Evlilerin, Öğrencilerin ve Emeklilerin Şehri

Yeni evlilerin tercih ettikleri bir semt. Neden? Çünkü evler yeni ve geniş. Şehir merkezinde tadilat gerektiren basık kapalı bir evde oturmaktansa 165 m2'lik bir daire iyi fikir. Bu düşünce bana ait değil elbette eşim böyle düşünmüştü, hala da Beylikdüzü'nden bir şikayeti yok. Fakat bana göre Beylikdüzü şehir merkezi'ne (Şişli, Beyoğlu, Kadıköy aksı) çok uzak. İlk oturduğum yıllarda Beylikdüzü diye bir ilçe yoktu. Hatta trafik işaretlerinde İstanbul mavi tabela ile işlenirdi. Gürpınar, Kavaklı gibi belediyeler varken bir gün bir kalktık ki belediye olmuş. Beylikdüzü Belediyesi. Beylikdüzü İstanbul'a uzaklığı toplu taşıma ile 2 saat, kişisel vasıtanız ile yine 2 saat. İstanbul denilen heyulayı düşündüğünüzde uzak sayılmayabilir ama bana sorarsanız. İstanbul'un Asya yakası Maltepe'de, Avrupa Yakası Bakırköy'de biter. Çatalcalıların kendilerini ne derece İstanbullu hissettiklerini düşünün.

Kanal İstanbul'un Beylikdüzü'ne Etkisi

Beylikdüzü herhalde son 8 yıldır trafiği en berbat ilçe. Hükümetimiz kanal İstanbul projesi ile 500 bin nüfusluk bir şehri kanalın etrafına yığarsa ayvayı sapı ile yediğimizin resmidir. Beylikdüzü kanal İstanbul ve etrafında bahsi geçen kent yapılırsa şehrin merkez akslarından biri olmaya aday.

Üçüncü Havalimanı, 3. Havaalanı Beylikdüzü'ne yakın mı?

Üçüncü Havalimanı 3.Havaalanı Beylikdüzü'nün Neresine Düşüyor? Hayır yakın değil. Ama Şişliye göre daha yakın! Şuanda Beylikdüzü'nden Atatürk Havaalanına gitmek için en az 3 saat önceden yola çıkılması lazım ki uçak kaçmasın! 3. Havalimanına gitmek için 5 saat önceden yola çıkılması lazım! Zaten arapsaçına dönmüş Beylikdüzü trafiği sizi kanser ediyor. Buna bir de 3. Havaalanı trafiğini ekleyin! İyi ki 3. Havalimanı Beylikdüzü'ne uzak. Çünkü bir uçak inerken ve kalkarken tonlarca yakıt harcar! Ataköy zaman zaman benzin kokar. Bunu Ataköy'de yaşayan bir tanıdığınıza sorabilirsiniz! Uzmanlar burada yaşayan insanlardaki "inme" felç riskinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Beylikdüzü İlçesinin ismi nereden geliyor?

Beylidüzü ilçesinin ismi Osmanlılar'dan gelir, öz be öz Türkçe'dir. İlçenin ismi adı Rumca "Gardan" yani bahçe demektir latince ve oradan da Rumca'ya geçmiştir. Kurtuluş savaşından sonra Beylikdüzü semtine mübadele ile gelen muhacir kardeşlerimiz yerleştirilmişlerdir. Beylikdüzü'nde kavak yetiştirme müsait olunca bir zaman sonra binlerce kavak yetişmiş ve o semte "kavaklı" denmiştir. Beylikdüzü bir süre Çatalca ilçesi'ne sonra Büyükçekmece'ye sonra Gürpınar'a bağlanmış sonra da  2008 yılında ilçe ilan edilmiştir. Beylikdüzü Istranca dağlarının devamıdır, bir Trakya ovasıdır, tarım memleketi iken yağma olup betonlaşmış bir semttir.

Beylikdüzü İlçesi'nin Semtleri

Beylikdüzü'nde semt isimleri güzeldir. Örneğin Beykent, Kavaklı, Gürpınar, Yakuplu gibi semtleri vardır. 
Beylikdüzü ilçesi'nin nufüsü 185.000  bu sayı katlanarak artacaktır çünkü konut arzında patlama var. Dik dikebildiğin kadar binayı!

Beylikdüzü'nün Popüler Siteleri

Bizimkent, Parlamenterler sitesi, Yeşilkent sitesi...vb. Siteler vardır ama genelde binalar ferahtır. Bir de Jet Fadıl'ın sitesi vardır! Oralar tarla iken yapılmış ismi Jetkent!

Beylikdüzü'nde Hayat Beylikdüzü'de günlük yaşam

Size Beylikdüzü'nü kısaca anlatayım. Şehrin kenarında bir metropol.  İnşaat ve apartman cenneti. Hızla yeni rezidanslar yükseliyor, her yer 1+1 dairelerle dolu. Bu rezidanslar gelecekte fuhuş operasyonlarının yapıldığı binalar olacak. Bunu Beylikdüzü halkı not alsın! Peki, sen sevdim mi bu ilçeyi Bolat? Sevmedim, sevemedim arkadaş! Çok uzak hele de benim gibi bir İstanbul sever için çok zor bu ilçede oturmak. Kadınlar seviyor, eşim seviyor diye ben de sevmek zorundayım, yapacak bir şey yok! Şehrin sakin bir yapısı var. AVM'ler E-5 kenarında bir çok outlet ve AVM var. Şehirde her nedense parasız yatılı okulları gibi mahalle kültürünün bu semtte oluşması mümkün değil! Gelecekte Beylikdüzü halkı psikolojik travma yaşayabilir.

Esenyurt Marmara Park AVM


Burasına Beylikdüzü dense de aslında Esenyurt ilçesine bağlıdır. 2012 Mart ayında bu AVM'nin yapımı sırasında 12 işçi cayır cayır yanarak hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle oradan geçerken hüzünlenirim. Emekçi insanların ruhu şad olsun! Allah yakınlarına sabır versin! AVM eski Tatilya'nın yerine yapılmıştır. Oldukça büyük, hacimli görünmesine rağmen bana basık bir yer olarak gelir. Esenyurt tarafından gelen vatandaşlarımızın daha çok tercih ettiği bir AVM'dir. Ben şahsen Migros AVM tarafını tercih ederim!

Beylikdüzü Bauhause 


Bahçeniz, atölyeniz, eviniz, bahçeniz ve balkonunuz için fonksiyonel ürünlerin satıldığı adını İsviçreli bir modernist akımdan alan AVM. Ben genelde resim çerçevelerimi yaptırmak için kullanırım. Bazen çiçek veya minder filan almak için gideriz. 

Beylikdüzü Esenyurt Real Hipermarket


Beğendiğim bir süper markettir. Balık bile aldığım olmuştur. Ferahtır, tercih edilebilir. 

Beylikdüzü Migros AVM

Burası genelde tercih ettiğim bir noktadır. Ferah ve modern bir yer olarak görürüm.

Perlavista AVM

Beylikdüzü ilçe sınırları içindeki Beykent semtinin girişindedir. Derli toplu smart bir alışveriş merkezidir. Smart ne demek diye soracak olursan Perlavista ne derim? Herhalde oradan bulaştı! Minübüste yanlı bir teyzenin Perlavista için "Fistamista" dediğini bizzat duydum para uzatırken bana! Teyze haklı! Perlavista nedir? Ayşe'nin yeri desen vatandaş gitmeyecek mi? Bence aşağılık kompleksimizin bir ürünü bunlar!

Beykent Paradise AVM

Metrakaresi şu kadar dolar, bu kadar dolar derken daha ortada Beykent'te AVM yokken var idi ama bir türlü tutmadı! Demek ki neymiş şu kadar dolar bu kadar şey demekle işletmecilik olmazmış! İyi bir AVM olabilecekken geçenlerde incik boncuk küçük esnafın doldurduğu bir yer haline gelmiştir. 8 yıldır 2 kez gittim bana çok yakın olmasına rağmen.

Beykent Carium!

Bir kere PTT'sine gittim. Birkaç kez de çocuğu içerkeki berbere götürdüm. Ne var ne yok bilmem o derece!  

Beylikdüzü İlçesi nasıl gelişir?

Beylikdüzü ilçesinin nüfusu gençtir bana kalırsa İstanbul'da eğitim seviyesi en yüksek 3 ilçeden biridir. Eğer akıllı, liyakat sahibi, kendini ispat derdi olmayan belediye başkanları çıkar da yat limanı, üniversitelerin bölgeye çekilmesi gibi aklı başında işler yaparsa Beylikdüzü ilçesi gelişir.

Beylikdüzü ilçesinin güzel tarafları, Beylikdüzü'nü çekici kılanlar

Hemen aklıma iyi deyince havası geliyor, çok temiz ve taze. Denize yakın Büyükçekmece plajı bence İstanbul'un en güzel sahili. Konutlar ferah ve geniş. İfil ifil eser havalar.

Beylikdüzü ve deprem

Kuzey Anadolu Fay Hattı'na çok yakın olması en büyük şanssızlığıdır. KAF denilen bu fay hattı Türkiye'nin en etkin ve tehlikeli fay hattıdır. Bu şehrin başı depremle dertte, olası depremde İstanbul'un Beylikdüzü ilçesi'nin kıyı kesimleri Marmara'dan gelecek tusunami tehlikesi altındadır. Şehir merkezine çok uzak ve asla Şehir merkezine ulaşmak bir buçuk saatin altına düşmeyecek. Beylikdüzü'ne Metro yapılsa dahi böyle olacak. Mahalle kültürü yok. Sanat yok. Edebiyat yok, yok yok!

Beylikdüzü Belediyesi

Kafası en karışık belediye başkanları Beylikdüzü Belediye başkanları olmalı. Bir Trabzonlu gitti, diğer Trabzonlu geldi. Yeni Beylikdüzü'nde bize her yer Trabzon. Güle güle Ak Partili Yusuf Uzun. Hoş geldin CHP'li Ekrem İmamoğlu.

Beylikdüzü Belediye Başkanına

Sayın Başkan, Beylikdüzü halkı şehre uzak yaşadığı için ihtiyaçları da şehirli oluyor. Örneğin şehir insanı hobilerine vakit ayırmak istiyor bu yüzden vatandaşlar için kültür merkezlerinde hobilerle ilgili faaliyetler olmalı.
Beylikdüzü'ne çok büyük bir park lazım, vatandaşlar yürüyüş yapsın, hafta içi stresini atsın ama iş işten geçti kent betonlaştı, boş arazi kalmadı. Ama yine de Osmanlı Parkı civarındaki dere boyu Ekrem İmamoğlu'nun elinden İstanbul'un en büyük parkı haline dönüşebilir.


Beylikdüzü Yaşam Vadisi

Eski Belediye Başkanı tarafından inşaat molozları ile doldurulan alanın büyük kısmına Osmanlı Parkı şeklinde bir park yapılmıştı. Konutların molozlarıyla süslenen yerler yeni belediye başkanınca Yaşam Vadisi adıyla rekreasyon alını yapıldı. Molozların üzerine bina yapanlara kim nasıl zemin etüdü verdi şaştım kaldım. Orada bir dere vardı dere de küçültüle küçültüle yok edildi etrafına da Yaşam Vadisi diye çok büyük bir proje yapıldı ama doğa affetmez o dere taşacak çok insanın canı yanacak yazmadı demeyin.

Beylikdüzü Balıkçı Kenan

Her devrin adamı! Tam bir esnaf! Eski belediye başkanına Beylikdüzünü ormana çeviren filan diye pankart asıyordu geçenlerde gördüm şimdi yeni belediye başkanına methiye düzen yen bir şey asmış dükkanın girişine. Bence çok haklıydı Beylikdüzü belki ağaç ormanı değil ama biçimsiz, akılsız, izansız 11, 12, 13 katlı antin kuntin binalar ormanı. Bildiğimiz kadarıyla 2 dükkanı var birisi Osmanlı Parkı yani Yaşam Vadisi denen yerin bitişinde diğeri de Bizimkent köprüsüne yakın Beylikdüzü otogarı diyebileceğimiz yerde.

Beylikdüzü müzelenmeli çoluğumuz çocuğumuz müze görmek için en yakın ilçeye gitmesin!

Beylikdüzü'nde sivil toplum yok! Sivil toplumu geliştirmek için belediye faaliyetler yapmalı. Köy kasaba, hemşehri dernekleri benim gözümden sivil toplum filan değil. En hafif deyimle kişisel çıkarların domine edildiği siyasete adım atmak isteyen açıkgözlerin mekanı. Dolayısı ile çevre dernekleri, sanat dernekleri özellikle bilimsel dernekler örneğin sosyologlar derneği, kuş gözlemciler vakfı, kayak geliştirme derneği, beylikdüzü işadamları, oftalmoloji derneği gibi kurumların bu şehirde artık oluşmaya başlaması lazım.

Beylikdüzü'nde mafya örgütlenmelerine önlem alınmalı

Beylikdüzü'nde mafya tipi, aşiret tipi örgütlenmeler malum. Hatta basına yansıyan olaylardan biliyoruz ki adamlar belediye başkanı tokatlamış, müesseseleri bombalamıştı. Beylikdüzü yerel yönetimi, belediye, kaymakamlık, emniyet müdürlüğü özellikle polis teşkilatı, mafya tipi örgütlenmelere göz yummamalı. Esenyurt uyuşturucu batağında bunun Beylikdüzü'ne sıçraması an meselesi polis kafeleri yakın takibe almalı!
Özellikle metrobüs köprülerinde gece devlet tatile çıkıyor, seyyar satıcılık faaliyetleri gelecekte bu ilçenin en büyük sorunu.

Beylikdüzü'nün yürümeyen merdivenleri

Metrobüse çıkmak için kullanılan köprülerdeki merdivenlerin yürüdüğünü görenin dişi kırılır birileri bunu İstanbul'un Kadir Abisi'ne anlatsın! Bela okumaktan milletin çenesi yoruldu. 

Beylikdüzü ve devlet hastanesi

Beylikdüzü gibi bir şehirde devlet hastanesi yok! (Bu notu sonradan ekliyorum. Hastane Perlavista AVM karşısına yapıldı ve hizmet veriyor. Ama bu hastane araştırma hastanesi değil bir çok ünitesi eksik.) Vatandaş, Esenyurt ve Bakırköy'deki hastanelere taşınmaktan bıktı, usandı.
Beylikdüzü otobüslerindeki temizlik yetersiz özellikle sabahları Beykent, Gürpınar halkı işkence içinde işe gitmeye çalışıyor. Sabah tıklım tıklım dolu balık istifi minübüsleri gece saat 10:30'dan sonra hareket etmiyor. Vatandaş taksilerle eve gitmek zorunda kalıyor.

Beylikdüzü'ne nasıl giderim? Beylikdüzü toplu taşıma ulaşım

Beylikdüzü'ne ulaşmanın en kolay yolu Metrobüs'tür. Eğer araçla gelecekseniz Avcıları geçip, haramidere'den tırmanıp devam edeceksiniz, sağ tarafta yer alan şeritten Bizimkent Köprüsüne girmek için sağa döneceksiniz. Yakupluya gitmek istiyorsanız üzerinde 4 numara yazan minübüslere, Beykent ve Yeşilkent'e gitmek istiyosanız 3 numaralı minibüslere bineceksiniz. Beylikdüzü-Beykent'e Yenibosna'dan kalkan 400A numaralı otobüsleri kullanarak da gelebilirsiniz.

Beylikdüzü'ne giden toplu taşıma araçları

Taksimden Beylikdüzü'ne gidecek olanlar
145M Yeşilkent - Beykent - Esenyurt - Taksim (Çiftkatlı Ekspres) Bu otobüsü tercih edenin kurdeşen çıkarması kesindir. Yayan gitseniz aynı saatle Yeşilkent'e ulaşırsınız.
145T Beylikdüzü - Taksim (Çiftkatlı Ekspres) Bu otobüs iyidir, şehirler arası yolculuk gibi koluğunuzun altına bir dergi alın okuya okuya gidersiniz.

Yenibosna'dan Beylikdüzü'ne Gidecekler,

Boş verin otobüsü en iyisi Metrobüs

Gürpınar'a gidecekler

458 Gürpınar - Yenibosna

Bakırköy'den Beylikdüzü'ne Gidecekler

76 Beylikdüzü - Bakırköy

Beylikdüzü Beykent'e gidecekler

400A Yenibosna - Beykent, Adnan Kahveci Mahallesi evlere servir bir otobüstür, bölge halkı çok sever ama temiz değiller.
142B Albatros - Beylikdüzü - Halkalı - Bahçeşehir - F.S.M Hastanesi

Beylikdüzü'ne en kolay Metrobüsle gidilir

34C Beylikdüzü - Cevizlibağ arasında çalışan Metrobüs hattı.
34BZ Beylikduzu - Zincirlikuyu arasi çalisan Metrobüs hatti.
34G Beylikdüzü - Söğütlüçeşme arası gece geç saatlerde çalışan hat.
Beylikdüzü'ne E5'ten geçen  toplu taşıma araçları
303 Silivri - Yenibosna Metro
401 Çatalca - Yenibosna Metro
401T Tepekent - Yenibosna Metro
418 Hadımköy - Yenibosna Metro
429 Kıraç - Yenibosna Metro
448 Mimarsinan - Yenibosna Metro
76C Büyükçekmece - Bakırköy
HT18 Hadımköy - Avcılar Metrobüs
HT48 Hünkartepe - Batıkent - Avcılar Metrobüs

Beylikdüzü Beykent Minübüsleri


Kibarlığın "K"si, nezaket'in "N"sinin olmadığı sıkış tıkış vasıtalardır. Eğer ulaşım için bu vasıtları kullanacaksanız çoğu zaman insan olduğunuzdan utanacaksınız! Diyebilirsiniz ki Blogger Bolat, hangi minibüs hattı sürücülerinde kibarlık var ki! O da doğru!

Beylikdüzü'nün En İyi Hastaneleri Beylikdüzü Medicana

Allah düşürmesin, güzel hastane pahalı olduğu söylenebilir fakat insan hasta olmaya görsün el mecburiyet..

Beylikdüzü Kolan Hastanesi

Beykent'te hizmet veren eli yüzü düzgün hizmet kalitesi vasatın üstünde bir hastanedir. Kendini geliştirirse çok daha iyi bir hastane olabilir. Fiyatlar oldukça makuldur.

Beylikdüzü Basın ve Beylikdüzü Haber

İlçede yerel basın yok denecek kadar azdır. Fakat potansiyel olarak bu ilçede basın gelişecektir diye düşünüyorum.


Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu


Gördüğüm kadarıyla genç, dürüst ve çalışkan bir insan. Bu işlerde ekipte önemli. Eğer ekibi de sağlamsa olay tamamdır, değilse yandı gülüm keten helva!

Beylikdüzü'nde İmar Değişiklikleri ve Binamsı Yapılar

Beylikdüzü'ne gelince dikkatinizi çeken bazı binalar olacak 13  katlı binanın dibince biçimsiz tek katlı veya 2 katlı binamsı yapılar göreceksiniz. Burası nedir diye soracak olursanız ben size söyleyeyim buralar binalar yapılırken yeşil alan diye belediyeye  topluma yeşil alan yap diye bırakılan yerlerdir. Ama iş bilir belediye başkanlarımız buralar yeşil alan olmaz diyerek bu alanları imar değişikliği  yaparak toplumun yeşil alan hakkını, kamunun malını kişilere satmıştır. İşte bu yeşil alan için ayrılan yerlerin yerine rant sağlayan bu biçimsiz, ruhsuz ve yolsuzluk kokan yapılar ortaya çıkmıştır. Bu yerler çoğu zaman eczane, fırın, pastane, manav, şarküteri şeklinde 2 katlı güdük binalardır. Yaşasın imar değişikliği!

Yeni yapılaşmış Beylikdüzü ilçesinde bile depremde toplanma alanları maalesef yoktur!

Her blogger İstanbul'da oturduğu ilçeyi detaylıca yazmalı diye düşünüyorum.

Evet, tarihe iz bırakmak ve yaşadığımız yerlerin daha iyi tanınmasını sağlamak için bunu yapmalıyız diye düşünüyorum. Beylikdüzü'ne haksızlık ettiğimi düşünen insanlar olabilir bunu da anlarım benim eleştirilerim kesin doğrular değildir. Ben kendi penceremden gördüğümü yazıyorum.


Yorumlar

Adsız dedi ki…
Arkadaş nasıl saklamaktır bu ayıp bati çok abartmasaydın. Atatürk havalimanı 3 saat :) yahu ben orada çalışıyorum en yoğun zaman da bile maksimumun 45 dk sürer. Ayıptır insanları kandirma
Blogger Bolat dedi ki…
Yoruma saygı esastır :) kandırma gibi bir niyet ise bize yakışmaz...
Unknown dedi ki…
Bu yazınızın üzerinden 5 yıl geçmiş hala aynı görüştemisiniz yani genç aktif dürüst başkan imamoğlu biraz güzelleştirdimi yoksa daha beter mi yaptı.yalnız soruda kasıt aramayın gerçekten ev almak istiyorum sizden de samimi dürüst cevap bekliyorum selamlar
Kamahlı ermeniler zorla Beylikdüzülü yapıldı: )

Ankara'dan geldim dedi ki…
Coğrafi olarak İstanbulun en düz ilçesi.yolları geniş ve ferah..trafik kesinlikle yok... yaşayanların büyük çoğunluğu Selanik Bulgaristan vs.göcmenidir.istanbulun en ahlaklı ve kültürlü ilçesi diyebilirim..deyim yerindeyse birtane serseri it kopuk göremezsiniz.. böyle insan ve ailelere ev vermiyorlar zaten..hele Adnan Kahveci mahallesi tam 10 numara bir mahalle..ses yok,kavga yok, hırsızlık yok... İstanbul merkezde ne var sanki.?
Unknown dedi ki…
Merhabalar .. yaziniza teşekkür ediyorum.. bilmediğim sehir bilmediğim ilce .isim dolayısıyla geleceğim sanirim isim şişlide olacak ve ben yerleşim beylikduzu istiyorum . Sizin bir yorum ve önerinize ihtiyacim var. Daha önce hiç bulunmadım orada ne olur bana yardımcı olun .saygilar
Unknown dedi ki…
Merhabalar .. yaziniza teşekkür ediyorum.. bilmediğim sehir bilmediğim ilce .isim dolayısıyla geleceğim sanirim isim şişlide olacak ve ben yerleşim beylikduzu istiyorum . Sizin bir yorum ve önerinize ihtiyacim var. Daha önce hiç bulunmadım orada ne olur bana yardımcı olun .saygilar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı