İstanbul'da seçim heyecanı başladı

beyoglu taksim
Beyoğlu-istanbul

Kıtaların Buluştuğu Nokta İstanbul

Kıtaların buluştuğu yer, İstanbul. Doğu ile batının  tatlı sentezi, İstanbul.  Zahmeti,  cefası  kadar  sefası var  unutmayalım. Baharla birlikte  İstanbul Boğaziçi'nde erguvanlar coşacak. Alacağız fotoğraf makinalarımızı Çırağan sırtlarına gideceğiz.

Blogger Bolat'ın Hafta Sonu Ev Keyfi

Koşturmadan başım döndü hafta sonu evdeyim! Müzik dinle  Bolat, Kitap  oku Bolat, yan gel yat Blogger Bolat... Hepimizin ihtiyacı var değil mi? Şuan anamuhalefet partimizin seçim vaatlerini izliyorum, dinliyorum.

İstanbul'da Genel Seçim Heyecanı Başladı

Malum, İstanbul'da seçim aylarına geldik. Vaatler, adaylar, flamalar, bayraklar, sloganlar...Umarım her şey ülkemiz için daha iyi olur. Gidip vatandaş olarak oyumuzu veririz. Ana muhalefetin vaatlerini dinliyorum. Geçmiş dönemlere göre daha başarılı bir seçim stratejisi sanki. Bakım, neler olacak! Türk toplumunun siyasetten giderek uzaklaştığını görüyorum ve dehşete kapılıyorum!

Siyasal Kürt Hareketi ve İstanbul Başarısı


İtiraf edeyim siyasal Kürt hareketini Türklerden daha başarılı, daha çalışkan daha liyakatli ve daha samimi buluyorum. En azından ne dedikleri belli. Eğer böyle devam ederse siyasal Kürt hareketi 10 yıl içinde Türkiye'yi yönetmeye başlayacak. Yönetemese de onlarsız bir iktidar kurulamayacağından iktidar ortağı olacaklar. Çünkü daha çok okuyorlar, daha çok yazıyorlar, daha çok eleştiriyorlar. Çalışan muradına erer. Türklerin durumu berbat, Türklerin bir hedefi yok, daha benciller kendi toplumları için değil, kendi keseleri için çalışmayı seviyorlar! Türkler rüzgar nereye savurulursa oraya doğru gidiyor. 


Herkes kendi memleketini bırakıp kaçmaktan başka ülkelere yerleşmekten bahsediyor. Türkler kendi içlerinde kindar bir topluma dönüştü. Türkiye'de yaşayan insanları Türkler, Çeçenler, Gürcüler, Çerkezler, Kürtler, Lazlar, Çingeneler olarak ayırmak gibi bir niyetim yok. Kökenim ne olursa olsun ben kendimi Türk hissediyorum öyle görüyorum ama birileri ben Türk değilim diyorsa onlara da dayatma yapmak doğru değil. Irk ve din üzerinden siyaset yapmak doğru değil! Siyasal Kürt hareketini bu yüzden sosyal demokrat bir parti olarak görmüyorum. Daha ziyade primitif milliyetçi bir parti görünümünde. Göstermelik adaylarla sosyal demokrat olmak zor demokrasiyi içselleştirmeleri gerekiyor. Ben başarabileceklerine inanıyorum.

Hem Ekmeğim Bütün Olsun Hem de Karnım Tok Olsun

Türk gençliği siyasetten bi haber! Anneler babalar da siyasetten uzak kalmaları için ellerinden geleni yapıyorlar. İstiyoruz ki biz çalışmayalım hep eleştirelim. Afişleri Fatma teyzenin oğlu assın, mitinge bakkal gitsin, seçim sandığında Ali dayının oğlu görev alsın be evde televizyon başında o kanal bu kanal gezeyim olmadı, arkadaşlarla kafede geyik atayım...sonra sadece oy verdiğim için partim gelsin iktidar olsun!

Türklerin İlk Kadın Cumhur Başkanı Sibel Siber Olabilir!

Biliyor musunuz bugün 19 Nisan 2015 Pazar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde seçim var. KKTC Eski Başbakanı Sibel Siber Cumhurbaşkanı adayı kazanırsa Türklerin tarihteki ilk kadın cumhurbaşkanı Sibel Sibir olabilir. Kendisine bir erkek KKTC vatandaşı olarak destekliyorum.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi