Sarıyer Edebiyat Günleri ve İbrahim Balcı

sariyer ibrahim balci yasar iliksiz
Sarıyer Edebiyat Günleri

Sarıyer Edebiyat Günleri ve Sarıyerli Yazarlar

Dün Saryer'de değerli dostlarımın da yer aldığı Sariyer Edebiyat günlerindeydim. İbrahim Balcı hiç değişmemiş. Her ilçeye böyle bir insan gerek. İbrahim Balcı Sarıyer’in yazarıdır. Kültür tarihçisidir. Tarihçi olmasa da Sarıyer'in gelmişini geçmişini yazan insandır. Osmanlıca bilmediği halde tek tek Sarıyer çeşmelerinin fotoğrafını çekip onları günümüz Türkçesiyle yazan insandır. Kaçımız oturduğumuz ilçeye bunu yaptık ya da yapmayı amaçladık! Sarıyer Belediyesi İbrahim Balcı için özel bir ödül töreni düzenliyor. Var olasın İbrahim Balcı sizler gibi insanlar sayesinde İstanbul'un yerel tarihi yaşayacak ve gelecek nesillere aktarılacak.

İbrahim Balcı Sarıyer'in kültürel mirasıdır

Elleri öpülesi bir büyüğümüzdür. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 'e teşekkür ediyorum böyle bir etkinlik gerçekleştirdiği ve Sarıyerli yazarları unutmadığı için. Diğer belediyelere örnek olsun. Ne yazık ki ayrıldığım çok sevdiğim Sarıyer'den ben kalben hiç ayrılmamışım. Sarıyerli de beni unutmamış. Çok mutlu oldum. Her ilçe kendi değerlerine sahip çıkmalı.


İnsan Dostunu Över mi? 


İnsan dostunu över mi? Bilmem ben hep överim onların başarısını kendi başarımın üstünde görürüm. Yaşar İliksiz de böyle bir insandır. Mitoloji, arkeoloji konularında akıl hocamdır. Kültür heybesi doludur. Şatafatı böbürlenmeyi sevmez. Geçenlerde Göbeklitepe ile ilgili bir konferans  ve sergi düzenledi. Kazıyı yapan bay Klaus Schmid’in eşini Almanya’dan davet edecek kadar ince bir insandır kendisi. Konferansta salonun koridorları dahi doluydu. Kendisi de Sarıyerli olan edebiyatçı, yazar Yaşar İliksiz dostumla tekne gezisine katılmak yerine İstinye koyunda balık yemeği tercih ettik. Ne çok derdimiz tasamız varmış onu gördüm arkadaş. Oysa şu yalan dünyanın keyfini çıkarmak lazımdı.

Biliyorum blog post uzun bir nebze olsun dinlenesiniz diye yazıyorum

Mutlu ve Gülen Bebek Videosu

Sebepsiz mutlu olan bebekler. Dünyanın en tatlı varlıkları. Her halde en mutlu günlerimiz çocukluğumuza dair günler. Bakın şu bebeye nasıl güzel gülüyor. İnsan sonradan değişiyor. Çünkü  saptırılmış, uydurulmuş düzenin kurbanı  oluyor. Kurallar, kurallar, güçlülerin  koyduğu kurallar sanki mutsuz olmak için geliştirilmiş.
Oysa saf halimiz daha bir insan daha bir guzeliz. Tüm dayatmalardan ve berbat kurallar dünyasından sıkılmamanız dileğiyle

Sarıyer'de Boğaziçi Müzesi Kuruluyor


Sarıyer'de Boğaiçi Müzesi kurulacakmış. Çok güzel bir haber. Konuyla ilgili bir bilim insanlarından oluşmuş arkeoloji platformu kurulmuş ama içinde Yaşar İliksiz yok. Neler yapıyosunuz deyince durum ortaya çıktı. Şükrü Başkanım bence olmalıydı! Ya sizce? İbrahim Balcı ağabey, değerli dost İrfan Kaban aman diyeyim gerekli girişimler de bulunalım!

Blogger Bolat için gün Sarıyer Kireçburnu'nda edebiyatla başladı, Boğaziçi'nde yürüyüşle devam etti. Balıkçı'da yemekle sona erdi. Blogger Bolat kendi çöplüğüne geri döndü. Fahri Sarıyerliliği devam ediyor.

Sarıyerli Değerler Kimlerdir? Sarıyerli Bloggerlara Duyurulur.
ibrahim balcı gün boyu sariyer'de dolaşmak
Yaşar İliksiz-İbrahim Balcı

İbrahim Bacı, Halil Genç, Cafer Hergünsel, Rezan Özger, Tuncay Dağlı, Vecdi Çıraoğlu, Aslan Sağlam, Betül İstanbullu, Cemile Savaş, Emine Atamankoç,Emine Topçu, Erdoğan Sarıgül, Gökten Ulugergerli, Halil İbrahim Özcan, Hikmet Haksöz, Hümeyra Gürsoy, İsa Altun, M. Cemal Beşkardeş, M.Göhan Bulut, Muhip Sueltürk, Necmi Günel, Süleyman Zaman, Yaşar İliksiz, Yetta Aydın, Yetkin Aröz, Bilge Karaduman

Sarıyer'in Edebiyat Günlerinde Kimler Yar Alıyor?

Ayşe Kulin, Emre Kongar, Üstün Dökmen, Sinan Meydan, Caner Cindoruk, Taner Cindoruk, Faruk Duman, Cem Kalender, Cihan Demirci, Ecem Yıldırım, Fusün Önal, Nur İçözü, Müjdat Gezen, Altan Erkekli, Çiğdem Anad, Mehmet Çağçağ, Irmak Zileli, Naci Görür, Rahmi Asa, Mehmet Sakınç, Nilay Yılmaz, Mehmet Coşkundeniz, Şeref Bilsel, Haydar Ergülen, Aydın Ilgaz, Nilgün Ilgaz, Serkan Altun İğne, M.K Perker, Selahattin Yolgiden, Zafer Doruk, Mustafa Çiftçi, Lütfiye Pekcan, Zülfi Livaneli, Adnan Binyazar, Hıfzı Topuz, Erkan Can, Fikret Bila, Zafer Arapkirli, Leyla Tavşanoğlu, Dolunay Kışlalı Uluç, Orhan Bursalı, Osman Şahin, Erdal Atıcı, Afşar Timuçin, Hünü Arkan, Pelin Batu, Mine Kırıkkanat, Hüseyin Avni Dede, Uygar Şirin, Mehmet Başaran
Yaz yaz parmaklar şişti ama yazmasam olmazdı, elime sağlık...

Mutlu ve Gülen Bebek Videosu

Sebepsiz mutlu olan bebekler. Dünyanın en tatlı varlıkları. Her halde en mutlu günlerimiz çocukluğumuza dair günler. Bakın şu bebeye nasıl güzel gülüyor. İnsan sonradan değişiyor. Çünkü saptırılmış, uydurulmuş düzenin kurbanı oluyor. Kurallar, kurallar, güçlülerin koyduğu kurallar sanki mutsuz olmak için geliştirilmiş.
Oysa saf halimiz daha bir insan.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı