Türkiye Blogger'ları Olarak Kübra Yılmaz'ın Yanındayız! Bloğu Takip Ediyoruz!

kübra yilmaz, alanya, antalya
Blogger Kübra Yılmaz
Bugün kötü haberi Antalya, Alanya'dan aldık. Blogger Kübra Yılmaz eski sevgili tarafından darp ediliyor. 


Şiddet Bu Ülkenin Gerçeği Olamaz, Kanıksamamalıyız


Şiddet bu ülkenin bir gerçeği olamaz. Bunu bloggerlar olarak, kanıksamamalı ve bu durumu olağanlaştırmamalıyız.

Yedik, içtik, gezdik, sürdük, giydik, yaptık, ettik, tuttuk... Tamam ama hayat bunlardan ibaret değil ki. Bloggerlık da böyle bir şey değil. Gerektiği hallerde içinde yaşadığımız toplumun gerçekleriyle yüzleşmemiz de gerekli.

Terör şiddeti, vandalizm, mobbing, psikolojik şiddet, siyasi baskı, çocuğa şiddet. İnanamıyorum, bizi yetiştiren kadınların şiddet konusunda yeterince bilinçli olmadığı gibi bir varsayım kafamın üstünde dönüp duruyor.


Bir Blogger Olarak Bloğundan Feryat Eden Birini Duyarsız Kalmamalıyız



Amacım kimseye akıl vermek, kimseyi ayıplamak değil ama bir blogger olarak bloğumda bu olayı paylaşmazsam, bu blogger kardeşime en azından bir post yazacak kadar değer vermezsem kendimi kötü hissedeceğim.

Sevgili kadınlar, lütfen yetiştirdiğiniz evlatları, döverek terbiye etmeyin! Siz böyle yapıyorsunuz diye yazmıyorum! Belki böyle bir kadın okur diye bu mesajı o kadınlar için yazıyorum. Çocuklara şiddetin nasıl lanetli ve utanılacak bir durum olduğunu dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışalım.


Peki Blogger Bolat, Mesajın Kadınlara mı, Kadınlar Zaten  Şiddetin Mağduru!


Evet haklısınız, erkekler için şiddetin kaynağı, mecrası diyebilirim! Bazen böyle bir toplumda yaşadığım için utanıyorum!

Çünkü bunları yazan ben dahi şiddete meyyal bir ruh hali içimdeyim! İçimdeki şiddetle mücadelede zorlanıyorum! Kendimi eğitmen, kendimi yontmam uzun yıllar aldı halen heykeltraş misali içimdeki kaba gücü zapturapt altına alma mücadelem devam ediyor!

Nedir bu hırs, kin, öfke, şiddet...

İşte Bloğun ve Blogger'lığın Gücü


Yetkililerin duyarsız kaldığı, komşuların sağırı onadığı bir anda başından geçenleri topluma anlatmak, çaresizliğini bize kadar ulaştırmak isteyen Kübra, blog kavramının gücüne inanmış olacak ki, yaşadığı mağduriyeti yazdığında Türkiye ve dünya medyasında olay haber oldu! iyi de oldu, cesareti için Blogger Kübra Yılmaz'ı kutluyorum.

Geçmiş olsun!

Gelin Şiddet Mağduru Olmuş Blogger Kübra Yılmaz'ın yazdıklarından Bir Parça Okuyalım:


"Merhaba herkese, maalesef sesimi duyurabilmek için, başımdan geçen olayı ve hâlâ bir çözüm bulmaya çalıştığım bir derdimi, burada sosyal medyada yayımlamak zorunda kaldım. Bana yardım edeceğinizi biliyorum, şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca bu yazıyı buraya yazmamın bir ikinci nedeni ise, eğer bugün evden dışarı markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim Jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi.

Günlerdir evden dışarı çıkamıyorum, çok korkuyorum ve canım yanıyor. Geçen hafta, apartmanımın önünde darp edildim. Jandarma hiçbir şey yapmadı. Kamera kayıtlarını almalarını istedim ama almadılar. Beni darp eden adamı nezarethaneye koymadılar ve hatta ifadesini bile almadılar. Mahkemeye bile çıkmadı. Bana aylardır yaptığı tüm kötülüklerin hesabını vermedi."

Ruh Haliniz Sağlamsa Blogger Kübra'nın Bloğu Kübray.com'dan devamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi