Yandık! Türk Kuruyemişini Çinli Blogger'lar Tanıtacak!


kuru meyve tanıtım grubu, blogger, çinli
Kuru Meyve - Kuru Yemiş

Mottomuz Şöyle Olsun "Kurtuluş Kuruyemiştedir"


Eyvah eyvah denecek bir haber okudum. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim! Habere göre doğal vitamin deposu geleneksel ihraç ürünlerimiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve antep fıstığını tanıtmak ve ihracatını arttırmak için faaliyet gösteren Kuru Meyve Tanıtım Grubu, hedef pazar olarak belirlediği Çin’in en önemli basın mensupları ve blogger’larından oluşan 5 kişilik bir heyeti Türkiye’de ağırlamış.

İstanbul Malatya Pazarı Çin'e Taşınabilir, Ocağımıza İncir Ağacı Dikilebilir


Program çerçevesinde İzmir’de, Aydın'da şöööyle fabrikalar, ören yerleri gezildikten sonra blogger’lar ve gazeteciler İstanbul'un yolunu tutmuş. Güzel bir çalışma, Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nu tebrik ediyorum. Aga, yalnız aklıma bir soru takıldı. Onca Çinli 1 adet incir yese ocağımızı incir ağacını dikilir, inciri rüyamızda görürüz biz.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nu Tebrik Ediyoruz 



Kuru Meyve Tanıtım Grubu 2016 yılında bir başka Uzakdoğu ülkesi Güney Kore’de de bir tanıtım çalışmasına başlamayı planlanıyormuş. Sahi bizde o kadar incir, üzüm, finduk, fıstık danesi var mıdır yahu? Malum ülkemizdeki tarımın hali belli. Tarlalar paraçalana parçalana halı büyüklüğüne kadar küçüldü. Daha toprak ve arazi reformu yapamayan devletim bu Çin'e maçine nasıl kuru meyve yetiştirecek!

Kişi Başına Düşen Kuruyemiş Miktarı


Üşenmedim sizlerin yerine araştırdım: Ülkemizde kişi başına 3-4 kg kuruyemiş tüketiliyormuş. Türkiye İran ve Lübnan ile birlikte dünyada en çok kuruyemiş tüketilen ülkelerden biriymiş. Bölgelere göre kuruyemiş tüketiminde Marmara birinci. Onu Ege ve İç Anadolu izliyormuş.  Avrupalı en çok ceviz ve badem tüketiyormuş bizden zeki olmaları buna bağlı demek ki!

Çayla Yenilen Kuru İncir 


Kuruyemiş, yemekten sonra çayla dünyanın en önemli keyif araçlarından biri. Hele o kuru inciri çayla mideye indirmek. Tadına doyum olmaz. Siyah üzüm kara üzüm habbesi de kansere iyi geliyor deyorlar ben insanların yalancıyım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı