İstanbul'un Central Park Hayalleri



Görmek İsteyene Central Park
İstanbul  betonlaşma ve çarpık kentleşmenin kurbanı oldu. İstanbul'un deprem riskini dahi ranta çeviren hepimize helal olsun diyorum! 1 dairesi olan 4 daire isterim diyor. Müeahhit yapmam demiyor 4 tane kümes inşa ediyor. Alan memnun satan memnun! Şehir betona boğuldu. Gelecek nesiller baya bir kulağımızı çınlatacak gibi duruyor!


Bir zamanlar evimi yıkıyorlar diye en kutsallarını araç yapan, çocuğunun gırtlağına pıçak dayayan, kur'an-ı Kerim'i Türk bayrağını boynuna asıp zabıtaya direnen insanlardan daha fazla bir şey beklemek haksızlık! Hepsi dairelerini aldı kahvede okey başında! Sen kime ne anlatıyorsun Blogger Bolat!

İstanbul müteahhitlerin açgözlülüğüne teslim ediliyor


Kimse modern konutlara itiraz etmiyor! İtiraz ettiğimiz şey şehrin ranta ve müteahhitlerin aç gözlüğüne teslim edilmesi! Uykusundan uyanan İstanbul’da müteahhit ya da emlakçı oluyor! İyi incelenirse Gezi Parkı Olayları'nın patlamasına neden olan şey de Gezi Parkı'nın kendisinden ziyade bu betonlaşaya duyulan tepkidir! Görmek istemeyen gözündeki merteğe başka isimler verebilir! Kendisi bilir.

İstanbul’da park yapacak yer mi var Blogger Bolat? 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklamıştı, Çırpıcı Çayırı'na Central Park yapacağız demişti. Yapabilirler mi? Şüpheliyim, Zaha Hadid’in Kartal Projesi rant kurbanı olmak üzere, Çırpıcı Çayırı'nı da yer bu inşaatçı kesimi!

Ali Samiyen Stadı ve Likör Fabrikası'nı halktan neden esirgediniz!




Hala, anlamış değilim Ali Sami Yen Stadı illa müteahhite mi verilmeliydi! Hemen onun yanındaki Mecidiyeköy Likör Fabrikası çoktan eridi gitti! Stadı ve Likör Fabrikası ve yanındaki o gudubet otoparkı halk için feda edemeyenler şimdi de Kayabaşına Park yapacak da İstanbul halkı faydalanacak!

Püehh diyorum! Geçti Bor'un pazarı sür eşeği Niğde'ye! Kayabaşı'na yapılacak parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacakmış. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak parkta; koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları olacakmış! Mış mış mışda müş müş müş!

Kayabaşına Central Park yapacağım diyene kim inanır?


Allah aşkına Kayabaşı'nın nerede olduğunu İstanbullu’nun anket yapsan %95’i bilmiyordur! Buraya yapacağın park ancak kayabaşı halkının mangal keyfi yapacağı bir yer olur!

Kayabaşına gidebilmek için şahsen benim 3 saat'lik bir yol gitmem lazım!

Eğer İstanbul'a Cental Park yapmak istiyorsan adı gibi "Central"  yani "merkez"de olacak.


Nerede olabilir? Mecidiyeköy, Beyoğlu, Kadıköy, Fatih, Eyüp, Beşiktaş, Üsküdar...Gerisi yalandır, dolandır, ayındır, oyundur, laf-ı güzaftır anam babam! Bir de bizim “bu me too” hastalığımız var ya beni benden alır! Central Park bir tanedir, sen başka bir şey yapacaksın birileri seni taklit edecek! 

Zaha Hadid'in Kartal Projesine ne oldu Sayın Başkanım?


Beğendiğim bir mimardır Zaha Hadid ve İstanbul için çok güzel de bir proje yapmıştı. Kadir Topbaş bu projenin arkasındaydı. Duyduk ki müteahhitlerin iştahını kabartmış Kartal'daki o büyük  alan. Zaha Hadid gibi futuristik yapılar inşa etmektense karlı, kutular dikmeyi gözlerine kestirmişler diye duydum! Aman diyeyim! Şehri bu aç gözlülerin eline teslim etmeyin vebali ağır olur!




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı