Anne, Ünlü Blogger Olmaya Karar Verirse Evde Neler Olur?


Blogger Mom - Blogger Anne- Amber Hill

Ev kadını blog yazmaya blogger olmaya karar verirse


Huffington Post’ta  anne blogger Amber Hill ile ilgili yazıyı okuyunca,  blog postu Türk blog komünitesi ile paylaşmaya karar verdim. Bu blog yazım 2 çocuk babası bir blog yazarı olarak sevgili eşime bir saygı mahiyetindedir. Neden saygı? Bu gece baykuşuna katlandığı için! Evin son ütücüsü, evin hizmetlisi, evin dadısı, evin cambazı, hastabakıcısı, evin aşçısı, evin animatörü, Blogger Bolat'ın grafikeri, redaktörü, evin satınalma sorumlusu görevlerini üstlendiği ve dahası benim gibi bir insana katlanma tahammülü gösterdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Ne kadar ayar verdi isem gaza gelip blogger olmadı!

Biliyorum ki İstanbul ve Türkiye’deki bloggerların çoğu kadın!


Son zamanlarda birçok başarılı kadın blogger görüyorum. Kadın bloggerlar ağırlıklı olarak İstanbullu olsalar da Türkiyenin her şehrinden başarılı blog yazarları var. Kadınlar erkeklere göre bu alana daha çok ilgililer. Birçoğu içerik oluşturmanın yazı yazmanın zorluklarından olsa gerek, bloğunu terkedip ya da ihmal edip Insgtagram’a gitti. Instagram’ın da bir blog olduğu iddia edilse de bana göre değildir. Bir fotoğrafa bakmanın blogla ne ilgisi olabilir. Biz görsel okuyoruz artık böyle bir dünya var diyorsanız bu da kabulümdür. Beni ikna edecek biri olursa da ikna olmaya hazırım, öyle sabit fikirli olmayı sevmem. Eğer blog da düşündüğünü Instagram’da da yapabiliyorsan ne mutlu sana Instablogger.


Bir blogger annenin itirafları


Neyse, biz dönelim Amerikalı blogger anne’nin itiraflarına. Sıradan bir ev kadını bir gün blogger olmaya karar verir.  Anne blogger sıkıcı günlük rutin işlerinden; fatura öde, yemek yap, temizlik, ütü bunalmıştır, daralmıştır. Dertleşeceği kişi eşi işte, diğer arkadaşları başka ortamlardadır. Çocukların derdinden, her akşam yemek pişirmekten, biriken çamaşırlardan, alışverişten sıkılmış, kendini mahpus gibi hissetmektedir. Bir gün şakralar açılır, "amaaan hep ben mi bakacam bu işlere biraz da hayat arkadaşım baksın bu işlere" der, ki son derece de hak verir ona Blogger Bolat! Evde iki gün çocuklara baktım bu nasıl zor iş arkadaş! O ordan bacağına asılıyor, diğeri mutfakta bardak kırıyor!

Famous Mom Blogger -Ünlü Anne Blogger- Amber Hill

Anne blogger olunca evde aksayan işler “birşeyler ters gidiyor galiba”

 
Blogger Annemiz blog yazmaya karar verir. Örneğin bahsettiğim haberdeki annemiz bloğunun adını “Cupcakes and Coffee Grounds” koyar. Anne araştırmış, sıkı bir blogger olmaya karar vermiştir. Blog yazmak blogging ona yeni bir enerji vermiştir. Blogger anne evde yapılması gereken işleri  blog aşkı yüzünden zamanla savsaklamaya başlamıştır. Obsesif olmuştur.

 

Ünlü Blogger, meşhur blog yazarı olan anne


Aklı bloğundadır, onu mu yazsam bunu mu yazsam, acaba başlık nasıl olsa! O resmi mi kullanayım bunu mu? Gibi sorular alıcı kuşlar gibi döner durur başında. Kendini bu blog komünitesine öyle adamıştır ki bir süre sonra kendisinde bazı farklılıklar görmeye başlar. Ve kendinde gördüğü farklılıkları da bloğunda bir blog yazısı ile paylaşır. Blogger annenin kendini eleştirdiği blog yazısı, Huffington Post editörlerinin dikkatini çekmiştir. Veee Blogger annemiz, haber konusu olmuştur, Amerika ve dünyanın meşhur bloggarları arasına girmiştir, ünlü blog yazarı olmuştur. Herkes bir gün ünlü olacak, ünlü olunca başınız göğe mi erecek? Nayır asla!

 

Blog yazarının boş vakti olmaz, vakit sermayesi kıttır


Neyse, biz blogger annelerin  o saf blog hayatından devam edelim. Kendi halinde rutine binen hayatından sıkılan kadına bir şeyler olmuştur. Vakit yetmiyordur, zaman fakiri olmuştur. Bir post bitiyor, diğerinin araştırması başlıyordur. Yazdığı blog yazılarına gelen yorumlara cevap vermek zorundadır bu blog dünyasının en önemli adabıdır. Derken blogger annemiz tam bir karmaşanın ortasına düşer. Yaşadığının farkına varır. Hiç görmediği ama çok sevdiği değerli insanlarla tanışır. En yakınları hiç tanımadığı insanlar olmuştur. O artık kendini hapsettiği kozayı çatlatmıştır!

 

Blogger anne sosyal medya uzmanı olarak  müthiş bir networking oluşturur


Blog Yazmak, Blogger Olmak Zor Zenaat - Amber Hill
Blog hayatının cazibesine kapılan annemiz 7/24 bloggin yapan bir yazma canavarına dönüşmüştür. Öyle, yazı yazmak kolay değildir. Yazmadan önce sayfalar dolusu okumalar yapılması gerekmektedir. Yazıldıktan sonra imla, noktalama kontrolü derken annemiz acı çekmeye başlar ama bu tatlı bir acıdır, mayhoş elma gibi düşünelim, ağzınızı burarsınız ama yemeye devam edersiniz ya işte öyle bir şey!

Blog post yayınlamanın dayanılmaz adrenalin duygusu


Blogger annemiz artık sosyal medya ile sosyalleşmiş evin erkeği, bozulan yemek kalitesi, ütüsüz çamaşırlar, dağınık masa üstü, toplanmamış ev hali ve son dakikada yapılan işlerden dolayı şüphelenmeye başlamıştır. Evde bir şey dönüyordur fakat onun haberi yoktur. Ve nihayet eşinin blog açtığını öğrenmiştir. Eşini kıskanır! Tüm insanların eşinde gözü olduğu gibi ilkel bir duyguya kapılır. Sonra kendini teskin eder geçici bir heves diye düşünür ama aylar geçer blogger annemiz bloğuna daha çok asılmaya başlar. Çalışkan kadın blogger yayınlayacağı her post öncesi kalbini kıpır kıpırdır, karnında kelebekler uçuşuyordur.

 

Gece baykuşu blog yazarları, blogger anneler


Blogger annemiz artık gece baykuşu olmuş harıl harıl çalışmaktadır. Evde tartışma başlar, “sen boşuna uğraşıyorsun, seni kim okur!” Anne blogger tınmaz! Maymun bir kere gözünü açmıştır. Evin erkeği de “benim neyim eksik lan” diyerekten blog açmaya karar verir ama nasıl yapılacağını okurken sıkılır vazgeçer. Gün gelir anne blogger Google anaylitcs, Google adsense, web tool, web master gibi kavramlara aşina olur, anne blogger için SEO optimizasyonu, algoritmalar, back link, page rank çok şaşılacak bir kelimeler değildir.

 

Ünlü blogger, meşhur blog yazarı ve danışılan kişi kıvamına gelmek


Bir süre sonra blogger annemiz danışılan kişi kıvamına gelmiştir. Onca posttan sonra bilgi küpüne dönmüştür, kelime dağarcığı gelişmiş, konuşması değişmiştir. O artık etkinliklere davet edilen, koca koca markaların, “ay lütfen siz de gelin, bak o da geliyor siz de gelin bizi mutlu edin” yakarışlarının muhatabıdır. Evimizin beyinin otoritesi sarsılmış, eşinin gölgesinde kalmayı içine sindirmiştir. Artık o da eşiyle gurur duymakta, hatta bazı etkinliklere birlikte katılmaktadırlar.

 

Meşhur blog yazarı olarak, Türk ve  Amerikan medyasında yer almak


Veee, bir gün eşi Amerika’nın en büyük medya grubuna haber konusu olmuş,  artık o çok ünlü blogger olmuştur, adam durumu kabullenmiş eşi ile gurur duymuştur. Adam artık ünlü blog yazarının eşidir. Blogger eşine denesin diye gönderilen henüz piyasaya çıkmamış cep telefonları, bilgisayarları kullanarak "haz" almaktadır. Eve yeni bir heyecan, düzen gelmiştir. Artık o maço adam eşinin asistanı kıvamına gelmiştir.

O ev kadını artık global çapta arkadaşları olan blogger dünyasının en değerli içerik üreteni olmuştur. Yazdığı her post "bir markanın kellesini alacak" kadar etkili olmaya başlamıştır. Evet, bir kadın bir klavye ile küllerinden doğmuştur!

Blog yazarlığını küçümseyenlerden uzaklaşın sağlıklı ruh haline sahip değildirler


Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine. Yılmayın sevgili kadın blog yazarları, sevgili kadın blogger arkadaşlarım! Sizinle alay eden, sizi küçümseyen, bloğunuzu küçümseyen insanlara acıyarak bakın. Siz internet denen devasa ortamın en değerli hazinelerisiniz, insanlık sizin yazdıklarınızla, ürettiklerinizle geleceğe yürüyecek! Siz bilgi çağının oluşturucularısınız. Gelecek sizin elinizde şekilleniyor.

“Neymiş be bu blogger anneler! Bakalım bir Blogger Bolat” diyenler için aklıma gelen birkaç blogger anneyi buraya ekliyorum lütfen ismini unuttuğum arkadaşlar alınmasın, yoruma ekleyebilirsiniz. Adını yazmamı istediğiniz anne bloggerlar varsa gereken itinayı gösteririr listeye alırız emin olun...

Anne Blog Yazarları Listesi, Anne Bloggerlar









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi