Bebek Blogger Millie Belle Diamond için UNICEF ve Avustralya Makamlarına Öneri



Ne yani bebek blogger Millie motor mu kullanacak!

22 aylık bebek blogger olabilir mi?

Blogger haberlerini, blogların başarılarını okuyunca keyif alırım. 22 aylık Millie Belle Diamond adlı bebek blogger bir anda dünya çapında ün kazanıp meşhur oldu! O yaşlarda bir kız çocuğu babası olarak sanırım hassas davranıyorum! Medyaya konu ilginç gelebilir ama henüz 22 aylık bebeği para kazanma aracı yapmak, bana pek ahlaki gelmiyor. O masum bebek bugün 22 aylık olarak durumun farkında değil. Peki, 22 yaşına geldiğinde daha aklı başına gelmeden çekilmiş o fotoğraflara ne diyecek! Çok mu tutucu oldum bilemedim


Çocukları bloğuna konu etmek ya da çocuğu adına bloggerlık yapmak!



İnsan çocuğuyla, övünebilir, onu bloğuna konu edebilir, onun fotoğrafını bloğunda paylaşabilir ama bir anne çocuğu adına bir blog açabilir mi, açabilir ama bu Blogger Bolat’ın ahlakına ve vicdanına uymaz! Çocuğun da olsa bir başkası adına blog açmaman gerekir, yasal olmaz! Başkasının kimlik bilgilerini kullanmış olursun! Örneğin eşin adına blog açabilir misin? Açamazssın çünkü o başka bir bireydir, kişilik haklarını rencide etmiş olursun! Yasal olarak suç işlersin!

Bir başka birey adına blog ya da sosyal medya hesabı açılabilir mi?



Bebek Blogger bavul mu kullanacak?
Peki bir anne çocuğu adına blog açabilir mi? Açamaz! Açmamalı! Suç işlemiş olur! İşi gereği çok sahne arkası görmüş biri olarak şunu söylerim giy çıkar giy çıkar, takatiniz kalmaz! Bir manken yeri gelir 200 parça kıyafet giyer ve 10 saat çıplak kalır. Kazandıkları paraları çok hak ederler Çok sabırlıdırlar. Bunu o çocuğa sordular mı? O flaşların, fotoğraf ışıklarının çocuğa etkisi ne olur araştıran olur mu? Bu pozları o çocuk gelecekte görmek isteyecek mi?

İstanbul metrobüslerinde mendil ve sakız satan çocukların farkı!


Hatırlayın, İstanbul'da metrobüslerde sakız satan, mendil satan çocukları! Şimdi o çocuklar para kazanıyor diyebilir miyiz! Nerede bu uluslararası insancıl hukuk denen durum! Bana göre mantık açısından metrobüse yalınayak çocuk göndermekle, paraflaşların altında soyun, dökün çocuğu üzerinden gelir elde etmek arasında çok büyük farklar yok! Birini daha insancıl bulabilirsiniz ama mantığı aynıdır! Sen kendi çocuğunu nasıl olur da para kazanma nesnesi yapabilirsin! 

Peki, onlar da mülteci para kazanıp aile bütçesine katkı yapıyor dersek, para kazanan çocuk için vicdanımız incinmez mi!

BM ve UNİCEF çocukları bu olumsuz durumlardan kurtaracak önleyici uluslararası yasaları yapmalıdır!


Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirisi'nin 9. maddesi, çocukların her türlü istismar, ihmal ve sömürüye karşı korunmasını ve hiçbir şekilde ticaret konusu olmamasını beyan etmektedir. Sizce ortada bu beyana ters bir durum yok mu? Bu bir sömürü değil mi! Bence Avustralya makamları bu çocuğun kazandığı parayı bloke etmeli ve bu çocuk 18 yaşına değinceye kadar aileye buradan kazanılan parayı ödememelidir!

Blogger ile InstaBlogger arasındaki 10 fark


Bebek masumiyetine bir markayı eklemek insani mi?
Son not olarak da şunu düşeyim, bu konusu geçen olayda bahsedilen şey blog ya da bloggerlık değil! Blogger Yeşim Mutlu güzel bir blog yazısı yazarak bu "Instablog" ve "Instablogger" kavramını detaylıca açıkladı.

Çocuk Vakfına bebek blogger olur mu sorusu?


Çocuklarla ilgili çok düzenli ve planlı çalışmalar yapan Çocuk Vakfı ve Çocuk Vakfı kurucusu Mustafa Ruhi Şirin'e soralım?


"Hocam sizce ortada bir sorun yok mu?" 

Bizi aydınlatma imkanınız olursa seviniriz...


Fotograf Kaynak: milliebellediamond

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi