İstanbul'dan Dilma Rousseff 'e Blogger Çağrısı!

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff
Türkiye blog dünyası bloggerlığı öğrenmeye çalışa dursun, Brezilyalı blog yazarları Ítalo Eduardo Barros, Blogger Roberto Lano Buriticupu yazdıkları blog yazıları nedeniyle Kasım ayında vurularak öldürüldü. Bu bloggerların ailelerine baş sağlığı diliyorum, İstanbul’dan Brezilya için üzülüyorum.  

Oysa hayalimizdeki Brezilya blog katillerinin ülkesi değildi. Biz onu dünyanın en renkli ve gelişme potansiyeli en yüksek ülkesi olarak görüyorduk. Brezilya’daki bu blogger ölümlerle bizi dumura uğrattı.

Brezilyalı bloggerlar neden öldürüldü?


Tek suçları şehirlerindeki yerel politikacıların yolsuzlukları yazmış olmaları. Belediye başkanları, meclis üyelerinin yolsuzluklarını, pisliklerini yazdıkları için, milletin malının hesabını sordukları için bir grup harami tarafından öldürüldü. 

İstanbul'daki yerel yönetimlerin yolsuzluklarını yazan var mı?


Peki, hiç düşündünüz mü İstanbul’da bu yolsuzluklar olmuyor mu, rüşvet pisliği dönmüyor mu? İstanbul yerel yönetimlerinde her şey güllük gülistanlık mı? Değil iki gözüm değil, ama korkuyoruz! Yazamıyoruz! Kendimizi oto kontrole tabi tutuyoruz. Çünkü adaletin terazisi güçlüden yana işliyor bu ülkede! Tuz kokmuş!

Adaletin olmadığı yerde "suskunluk sarmalı" başlıyor! Susuyoruz!


İstanbul'da "tuz kokmuşsa" devletin malını kamu adına kim denetleyecek? Basın! Peki, basınımız bunu yazacak kalite de mi? Değil, çünkü basın yapımız sakat! Brezilya’dan faklı değil, dalavere dümen! Bizim basın kuruluşlarımız iş kovalayan holdinglerin, grupların manivelası, basın organlarını ihale kovalama aracı olarak kullanıyorlar ve kullandılar! Yalansa biri yalaaaan desin!

Bu mu senin sıfır dokunulmazlığın Dilma Rousseff?



Brezilya devlet başkanı Dilma Rousseff “sıfır dokunulmazlık” sözü vermişti. Üstüne 3 tane blogger öldürüldü. Gücü eline geçiren Azrail olup çıkıyor. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar,  üstüne Brezilya'da öldürüyorlar!


Peki, biz İstanbul’dan bu haberleri duyunca dünyanın en önemli ülkesi Brezilya hakkında ne düşünüyoruz. Brezilya bir mafya ülkesidir! Brezilya rüşvet ülkesidir! Brezilya yolsuzlukların ayyuka çıktığı bir ülkedir, imajını alıyoruz. Algımız budur!

Bu kadar pisliğe batmış bir ülkede blogger ölümleri neden basına yansımıyor. Çünkü o basının da bizim basınımızdan farkı yok! İşi medya dışında ihaleler kovalamak olan kişilerden oluşuyor. Böyle bir ülkede blogger ölümleri faali meçhul olmaya devam edecek!

Katledilen Brezilyalı Bloggerları ülkesi ve şehirleri uğruna hayatını kaybetmiş şerefli vatanperver insanlar olarak görüyor ve onları ve ailelerini İstanbul’dan selamlıyorum!


Buradan Brezilya Başkanı Dilma Rousseff’e soruyorum!

Bu bloggerların katili kim Sayın Dilma Rousseff? 


Bu şeref yoksunu katilleri yakalayacak polisin mi yok! 

Bu devlet malı yiyen katilleri ve onların arkasındakileri yargılayacak adaletin mi yok!

Sayın Dilma Rousseff de dönüp şöyle söylerse, bizimkiler en azından yazabiliyor Blogger Bolat! Ya sizin blog yazarlarınız ne iş yapar!


“Tencere dibin kara senin ki beden kara” der susarım, başımı öne eğerim!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı