Kadıköy Kuşdili Çayırını Kim Yiyecek Merak Ediyoruz? Blogger Meraki!



Kadıköylülere, İstanbullulara Müjde Kuşdili Çayırı’nda AVM ve katlı otopark Olmayacak!


Kuşdili Çayırı -Burada Gördüğümüz Çayır Araçlardan Oluşuyor
Her boş bulduğu yeri inşaatçılara satmaya alışkın siyaset erbabı size ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Allah’ınızdan bulun başka ne diyeyim! Şehrin geleceğini, torunlarımızın park, yeşil alan yapacağı sosyal alan olarak kullanacakları yerleri yapılaştırdınız! Güzel haberi Kadıköy Belediyesi’nden aldık. Kuşdili Çayırı AVM ve Katlı otopark yapılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan plan, İstanbul 2. İdare Mahkemesi kararı ile iptal edildiği haberi günün en güzel haberi.

İBB'nin Kuşdili Çayırı Planı Mahkemece İptal Edildi


Kuşdili Çayırı için bilirkişi raporlarını inceleyen İstanbul 1. İdare Mahkemesi, Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı yerinde itirazları karara bağlamış. Mahkeme, koruma ilkelerinin geçerli olduğu bölgenin yapılaşmaya açılması yerine çayır özelliğinin korunarak yeşil alan olarak muhafaza edilmesi gerektiğini belirtmiş. Çayır dediğin o araçlardan ve betondan oluşuyor. Kısaca mahkeme Kuşdili Çayırı için hazırlanan planın nüfus yoğunluğu, ulaşım, çevresel etkiler ve yapılaşma yönünden olumsuzluk içerdiğini,  kamu yararına uygun olmadığı görüşlerine yer vererek, planı iptal etmiş. Hadi gözmüz aydın olsun!

Sayın Başkanım Aykurt Nuhoğlu, şimdi o alan otopark betonu olmaya devam edecek mi, hadi ağaçlandıralım içine 1 tane yapı dikmeden! Var mısınız? Şüpheliyim...

Kuşdili Çayırı Toplumun Malı Olacak



Umarım bu alanı Kadıköy Belediyesi yapılaştırmaz. Belediyeler bu inşaat işlerine pek meraklıdır. Böyle olacaksa seçim yapmanın ne anlamı var. Verin belediyeleri ihaleye en düşük ücretle yöneten kazansın, bari millet malı yağmalanmaz! Beylikdüzü’nde yeşil alan olarak bırakılan bir çok köşe başı belediye tarafından yeşil alana uygun değil denilerek satışa çıkarılıp yapılaştırılmış yıllar önce. Hani binaların bahçesinde duran, fırın, market gibi binalar var ya, iste onlar yeşil alan için bırakılan yerlerdi! O binaları her gördüğümde saydırıyorum bilesiniz. Torunlarınızın bile kulakları çınlayacak!

Double Tree Hilton'u Kadıköy'e Nasıl Diktiler?


Sevgili Kadıköylüler, nasıl ki Kadıköy'e onca protestoya rağmen Moda’ya Double Tree Hilton’un bazı katlarını kaçak diktilerse yine aynı haltı işleyebilirler, buna emin olun, oturduğunuz semte sahip çıkın. O oteli dikerken İBB ve Kadıköy Belediyesi ortak hareket etti. Selami Başkan gitti, o meclis üyeleri gitti! Ama Kadıköylüler orada!  Kuşdili Çayırı şimdilik mahkeme İBB Planlarına mahkeme dur dedi. Gözünüz Kadıköy Belediyesi’nin üzerinde olsun! Salı Pazarınız, Kuşdili Çayıyırınız iştah kabartıyor! Devletin malı deniz yemeyen keriz! Aykurt Başkan'ın hakkını yemeyelim henüz olumsuz bir eylemini göremedik!

Emrullah Turanlı o oteli oraya diktin! Muradına Erdin mi? Kazandığın para manzarasını kestiğin, rüzgarını kestiğin Kadıköylüler'den daha mı değerli! 


Gün gelecek torunlarımız o kulaklarımızı çook çınlatacak! Herkes kemik torbasıyken yukarıda nesiller de çarpık yapılaşmadan azap çekecek!

Sayın Başkanım Aykurt Nuhoğlu, Kuşdili Çayırı o gudubet beton yığını olmaya devam edecek mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi