Blogger Buse Terim ve Başarı Hikayesi


Başarılı Bir Blogger'dan Girişimci Kadınlara

Blogger Buse Terim  Bloğunu Yeniledi


Blogger Buse Terim çalışkanlığı ile babasını aratmıyor.  Daha dün gibi hatırlıyorum o acemi blogspot günlerini! Ama sonuçta insanlar bir yerden başlıyor ve hayal ettiğine kavuşuyor. Roosevelt’in dediği gibi “Gelecek, hayallerinin peşini bırakmayanlarındır.”  Hayallerini, ideallerini bıraktıysan yaşıyor sayılmazsın dostum! Her zaman en dibi yaşıyorken bile yapacağın çok iyi bir şeyler vardır.

Mükemmellik Kavramı Hastalıklı Bir Kavramdır

Hayallerini ve hayattaki ideallerini boşladıysan yaşıyor sayılmazsın! Etrafımda: "Bak Bolat öyle bir blog oluşturacağım ki" diyen onca kişi tanıdım! Boşa geçen yıllardan başka geriye bir şey bırakmadılar! Mükemmel diye bir şey yoktur. Bırakın lütfen bu takıntılı ruh halini! Mükemmellik kavramı izafidir, sana göre mükemmel olan bana göre değildir ve mükemmellik kavramı kusurlu bir kavramdır. İstanbul'da blog yazan onca arkadaşımız var, bu bloggerlardan bir çocuğu başarılı oluyor. Daha lise döneminden tanıdığım çocuklar var, şimdi televizyon programı yapacak kıvama geldiler. E, güzel. İstanbul şok güzel, yazacak mevzu çok, başarılı olmamak için bahane yok!

Mükemmelik Kılığındaki "Korkaklık" Duygusu


Mükemmellik duygusu sizi kötürüm bırakır. Çünkü siz mükemmeli ararken, o mükemmel hiçbir zaman gelmeyecek! O duygu sizin hayallerinizi gömecektir. Çünkü sizin mükemmellik dediğiniz şey aslında bir türlü söyleyemediğiniz korkularınızdır. Siz mükemmeli ararken aslında korktuğunuzu naifçe söyleyemiyor korkunuzu “mükemmel kılıfına” saklıyorsunuz. Sizden daha kötü olan, sizden daha az bilen, sizden iyi olmayan yola çıkar ve yolda öğrenerek sizin hayallerinizi çalar! Kulakların çınlasın Seth Godin…

Bloggerların Başarıları ile Gurur Duyuyorum


Sevgili okuyucum, buradan şöyle bir sonuç çıkarmayalım! Buse Terim bizim hayallerimzii çalmış olabilir mi? Hayır, herkes kendi kaderini yaşar! Buse Terim, cesaret etti, yola çıktı ve sonunda bir müessese kurdu, girişimci iş kadını oldu! Benim tebriğime ihtiyacı var mı? Yok, ama bilirsiniz, bir blogger olarak iyi olan her blog yazarı arkadaşımı övme gibi kötü hastalığım var. Pucca’nın yanına Buse Terim’i de ekliyorum.

Fatih Terim'in Kızı Olarak Doğmak Bir Seçim, Tercih Değildir!


“Blogger Bolat, benim de babam Fatih Terim olsa ben de başarırdım” diyeceksen, haksızlık etmiş olursun! En hafif tabirle benden "kıskaaanç" damgası yersin! Bir babanın kızı olarak doğmak kimsenin seçebileceği bir şey değil! Tercih unsuru değil! Haksızlık olur. Kıskançlık duygusu yerine “gıpta etmek” duygusu daha yerinde olur.

Kişisel Blogdan Kurumsal Bloğa Geçiş


Neyse tebrik edelim Buse Terim’i, moda ve life style blog alanında başarılı olmak isteyen blogger arkadaşlarımıza kendisi örnek gösterilim.  Tebrikler Buse Terim! Buse Terim bloğu yenilenmiş, hadi hayırlı olsun, bereketli bir 2016 olsun. Buse Terim blogunda sizi çok zengin bir içerik bekliyor. Kişisel blogdan kurumsal bloğa doğru güzel bir geçiş oldu. Sitenin yeni görünümü de güzel. Konu başlıkları şöyle: Moda, Güzellik, Yaşam, İyi Hisset, Eğlence,  Yazarlar ve bu konular altında alt konular var.

Başarılı Kadın Bloggerlar ve Yalakalık Damgası


Kadınların çok faydalanacağı bir blog olmuş. Bloggerların başarısını nasıl önemsediğimi beni takip eden herkes bilir. Hele bu blogger kendi ülkemden, kendi şehrim İstanbul'umdan olur üstüne bir de kadın blogger olursa "yalakalık" damgasını yemek pahasına yazarım arkadaş! Bir kız çocuğu babası olarak isterim ki başka insanlarda bu başarıları alkışlasın ve güzel ülkem aydınlık günler yaşasın. Ülkem bu kadınların omzunda yükselsin.

Kimler yazıyor Buse Terim Bloğunda


Emrah Fındıklı, Damla Şeftalicioğlu, Uzm.Dr.M.Sevinç Elinç Aslan, Diyetisyen Burcu Yıldız Uğur, Billur Somer, Merve Terim Çetin, Op. Dr. Furkan Kayabaşoğlu ,Gebe ve Yeni Anne Eğitimcisi Medine Budak, Dünya Ulusoy, Duygu Özdemir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi