İstanbul Nişantaşı'nda Yılbaşı Kaosu Nasıl Sona Erdi!

Bir Blogger'ın Yeni Yıl Nişantaşı İzlenimleri


Yeni Yıl Evde Güzeldir
Türkiye uzun yıllar boyunca yeni yılda Nişataşı'na bağlandı. Uzun yıllar İstanbulluların büyük bölümü yeni yıl kutlamaları için Nişantaşı'na aktı.  Kanallar 1 hafta önce süslenen Nişantaşı sokaklarına övgüler diziyordu. Biz her yeni yılda kayınvalideme gitmek üzere Nişantaşına gider, evden sokağa çıkmakta tereddüt ederdik çünkü mahalleli evinde oturur tüm İstanbul Nişantaşı'na akardı. Ambulanslar Amerikan hastanesine vızır vızır hasta taşırdı.

 

Şişli Belediyesi'nde Hayri İnönü Farkı


Hayri İnönü geldi abartılı ve belediye bütçesinden bu israf kalemine son verdi. Hemen haber yaptılar, hiç utanmadan "Nişantaşı karanlıkta kaldı" diye! Meğer aydınlanma meraklısı ne çok insan varmış! Hayri İnönü'nün başına türlü türlü işler açtılar! Anlatmaya luzum yok tüm Türkiye biliyor! Hayri İnönü Şişli Belediyesi'nin borcunu utanarak açıkladı. Ben bu borçla Nişantaşı sokaklarını tekrar süsleyeyim mi diye halka sordu. Belediyenin bu borçları insanları hayretler içinde bıraktı! O zaman anladık ki hiç bir şey gözüktüğü gibi değildi.



Nişantaşı'nda Sakin Yeni Yıl Kutlamaları


Evdeki Huzur
Peki, bu yıl Nişantaşı nasıldı? Oğlum Teoman'la saat 11:00'de dışıra çıktık, caddeler sakin, İnsanlar sokakta! Nişantaşı halkı sokaktaydı. İnsanlar belirli alanlarda kümelenmiş kendi çapında gönüllerince eğleniyordu. O eski kuru kalabalıklar yerini Nişantaşı halkına bırakmıştı. Hava o kadar soğuktu ki, biz fazla dolaşamadık eve döndük. Dönerkende iki defa düşme tehlikesi atlattık her yer buz! Eve öndük. Her yıl Mustafa Sarıgül yarım otobüsün tepesine çıkar, Topağacı'nın oradan çıkar halkı selamlardı. Bir vaveylayla Mustafa Sarıgül'ün otobüsünün sesi gelmeye başladığında bizim ev ahalisi cama yapışır Mustafa Sarıgül'ü selamlardı. Sanırsın Gandi geçiyor, sanki Thomas Jefferson geçiyor. Kimse kusura bakmasın ama ben bunu sığ bulurdum. Vıcık vıcık "ego" koktuğunu düşünürdüm. Aynı düşünceleri taşıyorum. Halkı hizmetinle selamlamalısın. O gün beklenen Sayın başkan sizi selamlıyor onunsu gelmedi, bir allahın kulu nerde bizim yeni başkan bizi selamlamadı demedi! Sen düşün İnönü ailesinden biri yarım otobüs üstüne çıkar halkı selamlar mı?


   

Nişantaşı Cafe Bar ve Pubları


Nişantaşı'nın yeni trendi Topağacı, yeni dediysem 5 yıldır bu böyle. Önünden geçiyoruz, kapıyı açıyorum ki Kozmot tıklım tıklım dolu. Ne kadar yeni yetme hatun varsa oraya akmış! Olsun, gençlik güzel, eğlensin kızlar ne var bunda. Topağacının "Mahallesi" de kabalık insanlar kendince eğleniyor. "Divine"a hiç bakmadık unutttuk halbuki önünden geçtik. Bir kaç yeni mekan açılmış onlar da dolu! Fındık lahmacun söylediğimiz fırıncı 150 siparişi olduğunu söyledi, ohhh daha ne olsun. Aaa, Nişantaşı'nda lahmacun yeniyor mu? Neden yenmesin sipariş edilmiş afiyetle yedik!


Farkı Yok Nişantaşı'nın Esenler Karabayır'dan


Bir flashback yapayım, ben o günlerde (yarım otobüs üzerinden halkı selamlama seramonisi) anlamıştım ki bizim toplumumuz aynı, ha Bağcılar, ha Nişantaşı, ha Esenler Karabayır, ha Caddebostan abartıyı, gösterişi seviyoruz. O yüzden de "şişkin egomuz" bizi kırılgan yapıyor en küçük olayı aklımızda değil duygumuzla değerlendiriyoruz, bazı şeyleri görmüyoruz, görmek istemiyoruz.

Teşekkürler Hayrı İnönü


Bu abartlı gereksiz işlere tenezzül etmediğin için. Sayende rahat rahat sokaklarda dolaşıp nefes aldık. Teşekkürler Hayrı İnönü Nişantaşını markaların çöplüğüne çevirmediğin için. Teşekkürler Hayri İnönü bir kamyonun üstüne çıkıp halk selamlama adetine son verdiğin için. Nişantaşı'nda ne taciz vardı ne de şarhoş ve gürültücü veletler, ne de racon kesen çaki abiler!

Beşiktaş Belediyesi'nden yeni yıl hizmeti


Huzur içinde yemeğimizi yedik, sohbetimizi ettik,  2015 böyle gönderdik! Gidene bye bye, gelene hoş geldin 2016 diyoruz.

Duyduk ki İstanbul'un yeni eski Nişantaşı'sı olmayı Beşiktaş Belediyesi üstlenmiş! Hayırlı olsun mu diyeyim! Allah akıl fikir mi versin diyeyim bilemedim! Herkes kendi semtinde yapsın bu yeni yıl partilerini ben onu bilir onu söylerim.

Neyse hepimizin 2016'sı hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun. 
Başarılarla dolu bir yıl dilerim...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi