Kahvenizi nasıl Alırdınız?



Çok büyük bir kültürel dönüşüm yaşıyoruz. Kahvehaneler kapansa da Kafeler yaygınlaşmaya devam ediyor. Beslenme şeklimiz de kültürel etkilenmelere göre değişiyor.

Yeme içme şeklimiz değişiyor. Bu kapsamda İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” sergisi, kahvenin kültürlerarası ortak dilinden yola çıkarak bu üç şehrin kahve anlatılarını fotoğraflar, videolar ve hikâyelerle aktaran bir kültür projesi var. 
Emeği geçen herkese teşekkürler.

“Kahve Bahane, Sohbet Şahane” 


Bu etkinlik 27 Şubat’a kadar sürecek. Nişantaşı taraflarına yolunuz düşerse. Her Cumartesi günü serginin paralelinde düzenlenen “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” sohbetlerinde kahve kültürü ve kahve tarihi konusunda uzman isimlerle interaktif söyleşileri izleyebilirsiniz.

Kahveniz Nasıl Olsun? 


"Türk Kahvesinin Kültür Tarihi” isimli kitabın yazarı olan Ayvazoğlu ile başlayan söyleşiler, soğuk havalarda yapılacak önemli etkinliklerden biri kapsamında değerlendirilebilir. Tarihten günümüze köpüğü göz göz olmamış kahveyi içmeyenden, kakulesi kahveye burun kıvırana, paşa kahvesi severlerden misk kokulu kahve tutkunlarına kadar onlarca farklı karakterdeki kahve tiryakisini anlatacak.

Vakti olan arkadaşlara öneriyorum. Teşvikiye, Nişantaşı Milli Reasüransta, biz bazı dostlarla birlikte orada olacağız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi