Chiara Ferragni, Moda Blogger'ı Blog İkonu


Tüh tüh tüh maşallah nazar değmez inşallah

The Blonde Salad
Nazar değmesin fotoğrafa maşallah diyerek başlayalım! En beğendiğim bloggerlar arasında Chaira Ferragni gelir. Namı diğer Blonde Salad. Önce Blonde Salad ismi nereden geliyormuş onu öğrenelim. Bu güzel hatun bir gün arkadaşlarıyla yemek yerken masanın üzerindeki bir yemeğe bakıp, arkadaşları ona Blonde Salad ismini takmış. Ne olabilir o yemek elbette? Kız italyan, ya makarna olur ya pizza! Aynen öyle olmuş işte yemekte masa üstünde “pasta” bizim deyişimizle markarna varmış.

Böyle bir kadın makarna yer mi? Yemez otla beslenir!


Bu dal gibi hatununun makarna yemesini beklemiyorsunuz herhalde! İşte, o yüzden masada duran salataya bakılıp Blonde Salad denmiş kendisine. Bir işi yaptın mı en iyi şekilde yapacaksın arkadaş! Mesela benim gibi yapmayacaksın. Keyfinin kahyası olmayacaksın! Blog yazılarını bir görev olarak görüp okuyanların saygı açısından her hafta iki blog yazısı yayınlayacaksın!

Antalyalı bir yörüğün felsefesiyle yaşayan moda ikonu



Yörüğün dediği gibi 40'ına kadar keçiyi yiyeceksin 40'ından sonra keçinin yediğini yiyeceksin sonra senden bir Chaira Ferragni  çıkarma? Bakarız... 


Roberto Cavalli, Channel’le yanyana iş yapan bu moda bloggerı 23 yaşında kıyafetlerini Filcker’ya yayınlayarak işe başlamış. Bundan 7-8  yıl önce moda bloggerıyım diyeni sopayla kovalıyorlardı, hatta birçok moda dergisi editörü, muhabiri moda bloggerlarıyla yanyana gelmemek için ortalığı ayağa kaldırıyordu. Yani moda bloggerlığı çok avane insanların işiydi, moda dergisi editörlerine göre.


Moda bloggerlarının zincirlerinden boşaldığı tarihler


Moda bloggerları boş durmadı moda haftalarında sökün ettiler! İçeri alınmasalarda garip kıyafetleriyle dikkat çekmeyi başardılar, kameralar, fotoğraf makinalarına bo boy poz verdiler. Zamanla her etkinlikte bu arkadaşlarımızı görmeye alıştık ve haklarını söke söke aldılar, iyi de oldu.

Büyük moda satarı Chaira Ferragni!



O satar değil star olacak Blogger Bolat! Yok, satar olacak çünkü kadının saniyesi dakikası para! Bugün Chiara Ferragni büyük bir moda satarı. Ben de moda starı olabilir miyim Bolat? Star olmak zor değil, giy herkesin konuşacağı bir kıyafet Mercedes Benz İstanbul Moda haftası öncesi al sana moda starı! Ama satar olabilir misin bilemem! O işler ticari! Hayır olamazsın! Bu ne kesin kararlılık yahu! Çünkü varsa Chiara Ferragni gibi moda sektöründe çalışan bir annen varsa neden olmasın!


Beverly Hills'in sarışın makarnası


Evet Chiara Ferragni bugün 10 milyon dolarlık bir sarkaçta Kaliforniya Beverly Hills ile Milan arasında mekik dokuyor. Blonde Salad Pantene’in global marka elçisi, efem Lives’in bi modelinin marka yüzü, kendi ürettiği ayakkabıların oyro fiyatı dudağınızı uçaklatan cinsten.


Peki, bizden neden böyle bir moda blogger’ı çıkmıyor?


Bu kadar nüfus bu kadar insan 17 milyonluk şehir şöyle1 milyoncuk kazanan blog yazarı olsa fena mı olur!

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı