İstanbul Manda Birliğine Çağrımdır Manda Yoğurdu İstiyoruz

İstanbul Manda Yoğurduna Hasret Kalmasın


Yoğurt Kitabı
Beylikdüzü'nde iyi bir dönerci var, misafirlerimle döner yemeye gittik.  İyi dönerci dedin de ismini söyleyeyindin iyiydi, yolumuz düşerse biz de yerdik diyenler için "Beydöner" diyorum. Bence İstanbul'da yediğim en iyi döneri bu adamlar yapıyor. Neyse, misafirlerimle oturduk, ben sağlıklı beslenme adına dönerle ayran istedim. Misafirim dedi ki "aslında beslenme şeklimiz doğru değil, et ve süt ürünleri birlikte tüketilmemeli." Ayranı aynen iade ettim sade soda aldım.  Sonra sohbet beslenmeden devam etti.

Biz Kanlıca'da yoğurt yerdik!


Demek ki neymiş yoğurtla etli ürünleri yememek lazımdır çıkarımı yaptım buradan. Yaz geliyor Kanlıca'ya vapurla bir yolculuk ve hazır Kanlıca'ya gelmişken yoğurt yememek olmaz. 


Nedir laktoz intoleransı Blogger Bolat?


Diyorlar ya "ne yiyorsak oyuz" genetik yapımız binlerce yıl içinde hızla değişiyor. Yaşadığımız Coğrafya genetiğimizi etkiliyor. Türk halkının büyük kısmında "laktoz intoleransı" varmış. Nedir laktoz intoleransı Blogger Bolat? Laktoz intoleransı, sütte bulunan laktoz şekerinin sindirilememesi demekmiş. Yani dostlar,  biz süt ve peyniri tam sindiremiyor muşuz.

Mandaya verilen isimler


Ben onu bunu bilmem canım öğle beyaz peynir gibi duran manda yoğurdu çekiyor. İster manda deyin, ister camız deyin, ister camış deyin isterseniz kömüş deyin kabulümdür?

İstanbul'da manda yoğurdunu nereden bulabiliriz?  Artık şarküteride, markette bulamazsak Çatalca'nın köylerini boylayacağız.

 İstanbul Manda Birliği İstanbul'da yoğurt dükkanı açsa


İstanbul Manda Birliği İstanbul'da bir tükan açsa biz de yoğurdumuzu oradan alsak olmaz mı? Olur, olur, bal gibi de olur. Diyelim ki çiftçimiz, hayvancılarımız  bunu yapamıyor sağlıklı yarınlar için İstanbul Kalkınma Ajansı İSTKA buna öncülük etmelidir.

İstanbul Manda Yoğurduna Hasret Kalmasın


Sevgili Defne Koryürek, "İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın" diyerekten lüfere hayat verdi. Lüfer avlanma boyu uzadı ve bence Defne Koryürek tarihe geçecek bir kampanyaya imza atmıştı. Şimdi ben de "İstanbul Manda Yoğurduna Hasret Kalmasın" diyorum.

Yoğurt, homoli gırtlak, cumbaa yatak, nasıl uykum var bilemezsiniz, ondan olsa gerek canım yoğurt çekiyor. 

Yoğurtla pekmez yala yala bitmez


Şunu da yazmadan geçemeyeceğim, eğer yoğurda biraz pekmez döküp yerseniz, yoğurt fışş fışş, pışşş pışş diyecek pekmez kalk hava güzel dışıra çık diyecek, yani acayip bir his yaşayacaksınız.

Dönerden mandaya nasıl bir savrulma yaşadın Bolat? Efem, dönerlerimizi yedik daha doğrusu tam bitiremeden ayran içmeden yapamadım ben! Ayran içine biraz soda ohhh miss. Dudaklarına değen o ayrını dilinle de sildin mi yemek keyfi tamamdır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi