İstanbul'da Yapılması Gerekenler Listesi 1

İstanbul Listesi veya İstanbul'da Yapılacaklar



Blogger Bolat, İstanbul'da yapılması gerekenleri kendince sıraladı. Aynı fikirde olmamız gerekmez bazı yerleri gezmek istemeyebilirsiniz. Bu listeyi hazırladım fakat hepsini aynı anda yayınlayamayacağım "İstanbul'da Yapılması Gerekenler Listesi" 10 bölümden oluşacak.İşte ilk bölüm:


1- İstanbul'un ilk yerleşim yerlerini ziyaret et. Pendik Höyüğü, Fikirtepe ve Yarımburgaz Mağarası'nı gör. Yarımburgaz hala içimi sızlatır, hala insanlar mağarada yaşıyor! Fikirtepe gecekonduların altında kaldı! Maalesef!

2- Marmaray kazılarını ve buradan çıkan batıkları gör, ilk haber yapmak bana kısmet olmuştu, o gemi kalıntısı hala gözümün önündedir.

3- İstanbul Arkeoloji Müzesini mutlaka ziyaret et, ne büyük bir medeniyetin üzerinde oturduğumuzu göreceksin. Tosbağa terbiyecisi Osman Hamdi Bey bu müze ile bizi de terbiye etmeye yontmaya devam ediyor hissi alıyorum!

4- İstanbul'unu tanı, İstanbul denince sadece aklına tarih, kültür ve sanat gelmesin, coğrafya ve biyoloji mirasa da sahip çık! Palamut, Lüfer, İstavrit, Yelkovan Kuşları, Martı bu şehri anlatmaya yeter!

5- İstanbul'un 13 kapısı var, birisi çok uğurlu ben o kapıdan geçtim ama sana söylemem o uğurlu kapıyı bul İstanbul seni çok sevecek İstanbul sana uğurlu gelecek. Bu kapı bana da söylenmemiş şimdi bir televizyonda program yapımcılığı yapan bir dostum söylemişti.


6- Bir gün batımında Üsküdar'da Kız Kulesi karşına geç ve çaya düşen demle güneşi batır ve anı fotoğrafla, selfie çekerken denize düşme!

7- Arzın Merkezi İstanbulumuzun Milyon Taşına elini sür, anı durdur. O taşın üstünü İngilizler kesip Greenwich'e götürdü, neden? Artık, İstanbul'un sahibi Türkler, bir günlüğüne Grenwich saatini inkar et! Sen hala arzın merkezisin unutma İstanbul!

8- Dünyanın en eski alış veriş merkezi Kapalıçarşı'yı dolaş. Dünyanın en büyük çarşının içinde kaybol, ayaklarına kara sular inene kadar o labirentte dolaş! Ön kapıdan çık balık ekmek ye!

9- Şehrin Yedi tepesinin nereleri olduğunu öğren! O tepeleri teker teker gez! Hangisi o tepeler diye sen zahmet etme diye yazayım sen gezmene bak! Birinci tepe Topkapı Sarayı diye düşün. İkinci tepe  Nuruosmaniye Camii. Üçüncü tepemiz Süleymaniye Camii, hazır restorasyonda bitti, tam senlik. Diğer tepelerini de bir zahmet sen bul!

10- Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın Yıldız Parkı'ndaki Köşkünde bir sabah kahvaltısı yap, olmadı akşam çayı, ordan sal kendini koru içine doğru, geç ortan Ortaköy'e tadından yenmez bir gün yaşa!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi