İstanbul'un nesi, neyi meşhur Blogger Bolat?

“İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı!”

 
İçinden Çıkılmaz Bir Şehir - İstanbul 
Gözlerini açsan zaten o İstanbul çekilmez Anacım! Gürültüsü, keşmekeşi, karmaşası, düzenbazı, dalaverecisi,  kalabalığına, iti, uğursuzu, pahalılığına, gazı, tozu, dumanı bir ayrı geçim telaşı bir ayrı dert!

Blogger Bolat İstanbul’un nesi meşhur? Diyorlar, ahanda sıralıyorum:


Bence İstanbul’un kaosu meşhur! Çünkü yeni kurulan ilçelerinde bile otoparkından çalan düzenbaz müteahhitler şehri İstanbul. Her defasında ırzına geçilen İstanbul’un fatihi inşaatçılar. İstanbul’un inşaatçılarını meşhurlukta başa koyuyorum. Kim olduklarınızı, kaç kalibrelik adam olduklarını zaten siz biliyorsunuz! Bana söyletip mahkemelik etmeyin!

İstanbul’un neyi meşhur Blogger Bolat?


İstanbul’un emlakçısı meşhur. 100.000 TL’lik bir daireyi 3 kez emlakçıyla sattıysan 4. Kişide o konutun değeri 2 sene sonra 350.000 TL, dünyanın neresinden böyle ballı kazanç var dostum. İstanbul’un meşhurlukta akrabalıkları olan inşaatçıların dayı oğlusu emlakçılar ikinci sırada!

Ama abi dairenin karşısında büfe var! Ama hanfendi dairenin yanından yol geçti! Ama abi dairenin yanında hastane var! Ama dede dairenin dibinde gasilhane var! Ama teyze dairenin yanında ot var b..k var! 

İktisat ve işletme dediğin budur! Üniversite okuyacağına emlakçı ol!


İstanbul’un nesi meşhur?


İstanbul’un minibüs esnafı meşhur. Siz Bilgi Çağındasınız ama onlar 80’li yıllardan yadigar! Araçlar değişmiş, kaborta değişmiş ama mantık ve mantalite aynı. Hala 12 kişilik minibüslere 30 kişi atan matematik, trigonometri dehası minibüs esnafıyla devam! Paranızı elden ele uzatın beyleeer!

İstanbul’un en çok neyi meşhur?


İstanbul’un Metrobüsü meşhur! Metrobüs kavgaları meşhur! İki saati tek ayak üstünde giden cefakar topuklu giymiş kadınları meşhur! Sallan yuvarlan midesi bulanmadan yolculuk eden insanları meşhur olmayı çoktan hak etmiş durumda!

İstanbul’un  daha daha neyi meşhur Blogger Bolat?


Uçakla iki saatlik hava yolu yolculuğu için havaalanlarına en az 8 saat önceden gideceğin havalimanları meşhur!

Allahın izniyle Atatürk Havalimanını da inşaatçı abilere verip, yeni hava limanını ata topraklarımız Filibe’ye yani Bulgarların Polovdiv’ine yaptık mı, artık rahat rahat seyahat edebilirsiniz!

Kurbanınız olayım yeter ki inşaatçı abiler üzülmesin hava alanını Bükreş’e taşısanız da olur! Nasıl olsa oylarımız çantada keklik! Yeter ki kurnaz müteahhitler abiler üzülmesin, dayanamayız biz! Merak etmeyin bu kafayla bu devran sürer ila nihayet!


Bir İstanbul severden bugünlerde "İstanbul tavsiyesi" almak istiyorsanız size sahiden bir tavsiyem var!

İstanbul da yaşamak yerine! 3 ayda bir İstanbul’a gelin İstanbul’u doya doya yaşayın derim! 

"Hani geberiyorum aşkından", "Ah İstanbul İstanbul Olalı" diyordun Blogger Bolat, ne oldu sana?

Evet, bir ulu siyasetçinin dediği gibi dün dündür, bugün bugündür, yarınsa yarındır. Bugün pessimistim, kötümserin önde gideniyim! Yarına Allah kerim!

Fotoğraf Kaynak: Habertürk



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi