Futbol Aşkıma Blog Yazımdır

Futbol Blog Yazarları ve Futbol Bloggerlarından Özür Diliyorum


İşte Benim Yeşil Saha ve Futbol Anlayışım
Şu blog da onca şey yazdım da fitbolla ilgili bir şey yazmadığımı farkettim. "Ama nasıl olur Bolat ülkemizin medarı iftiharı, anne ve babaların çocukları kulağından tutup götürdükleri alt yapılar aşkına, futbola bu haksızlık neden?"

Evet, orta okul yıllarında bir ayak dopu mücadelesinde çarpışma sonucu dizi dönen ben futbola olan aşkıma hürmeten bir blog yazısı yazıyorum. Sürçi lisan edersek affola!

Futbolun Tarihçesi


Futbolun tarihçesi çok ilginçtir. Bu zpor önceleri Han İmparatorluğu döneminde Çin'de oynanıyor. 9 Metre yüksekteki bir delikten topu geçirme şeklindeki bir oyundur. Buna şahsen futbol oyununun atasıdır diyemem, uzun bacaklı İngilizlere haksızlık olur! 

Köylülerin Güruh Oyunu Nasıl Futbola Dönüştü


Futbolun asıl yaratıcıları Avrupalılar. Evet, futbol İngiltere ve İrlanda'dan dünyaya yayılıyor. Domuzun idrar kesine üfleye üfleye hava dolduruyorsun al sana ayak topu.  İşte futbol denen depik oyunu burada başlıyor!



Kadifeden Değil İdrardan Kesesi
O domuzun sidik torbasına vura vura gün gelir o idrar kesesi dop da senin idrar kesene bir yapışır mazallah, nakavtsın!

İşte o nadenle futbolcular serbest vuruş esnasında sidik torbasına saygı mahiyetinde apışlarını tutarlar ki o top gelip cinsel organlarına yapışmasın! Bu önemli bir totemdir, futbolcuları idrar kesesinin hışmından korur.
  
Efenim tarihten devam edelim! Futbol oyununa bir zamanlar  "güruh futbolu" deniyor, İngiliz köylüleri bir sidik torbası peşinde akşama kadar topluca depişiyorlar, günümüzde durum farklı mı?

Bana kalırsa değil, futbol bir endüstri deyorlar!

Geç onları anam babam baya bildiğin sidik yarışı!



Sen futbol maçı izlemiyiyorsun galiba blogger Bolat?

Yooo izliyorum!

Bağırsak gibi bir uzvu kokoreç diye ham yapan Blogger Bolat! Futbol için stadlarına mabed denen bir sporu mu aşağılıyorsun? Yook, hiç öyle bir derdim yok! Futbola bakış açımı sergiliyorum! Bırak onu bunu  "İdrar kesesine düşmanlığın neden?" Cevap yok! İçimden futbola böyle bir yazı döşemek geldi.

Çirkinleşti futbol, ya da hep böyleydi ama ben yeni farkettim!

Futbol diyorsun "sidik yarışı" diyorsun! 

Hea öyle diyorum!

Ama Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen'e üzülüyorum en çok, kazık gibi çaktılar binaları bize! 

Keşke diyorum İnsanlar idrar kesesi peşinde koşaydı daha iyiydi!


Nokta!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi