Pelikan Dosyası, Pelikanın Yalısı, Başbakan Gönderen Blog Yazıları

Bir Blog Yazısıyla Başbakan Gönderen Bloggerlar

The Pelican Brief - Pelikan Dosyası Filmi
İstanbul İstanbul olalı böyle bloglar görmedi! Bir blog yazısıyla başbakanının gittiği görülmüş müdür? Belki görülmüştür ama Blogger Bolat’ın haberi yoktur, cahildir, o yüzden kendisini mazur görün. Adamlar bir blog yazdı başbakan gitti yahu. Bloğu yazan ismini koymuyor, komün bir blog anlaşılan. Cevap olarak kurulan blog ve blogger da ismini koymuyor o da komün. 



Maksat blog yazmak değil amacı gerçekleştirmek! 


Ne blogmuş arkadaş 1 sayfalık yazı, tek amaç için kurulmuş ve amacına eriştikten sonra kapatılacak, başka bir blog yazısı yok. Bir sonraki blog post herhalde yeni başbakanı aforoz etmek için yazılacak!

Meğerse medya dediğin tek dişi kalmış canavar işlevini bloglara havale etmiş. Atış serbest yani! 

Evet, işte başbakanı koltuğundan eden Reisçi olduğu iddia edilen Blog: "Pelikan Dosyası" Bloğu



Reisçi Olduğu İddia Edilen Pelikan Dosyası Bloğu

“Selam Olsun,

Hocanın ekibi yeterince konuştu.Hocalarıyla beraber yeterince ortalığı karıştırdı. Biraz da biz konuşalım mı? Biraz da, REİS için canını feda edecekler konuşsun mu? Çok az kişi aslında neler olduğunu biliyor. Kabus gibi. Hani çığlık atarsınız da kimse duymaz ya..İşte öyle bir şey. Hani herkesin ortasında cinayet işlenir de kimse aldırmaz ya.. İşte öyle…”
Sonra "Pelikan Dosyası" bloğuna aynı sertlikte başka bir blogdan cevap geldi, Bu bloğunda Hocacı olduğu iddia ediliyor:

Hocacı olduğu iddia edilen blog yazısı şöyle: Pelikanın Yalısı

Hocacı Olduğu İddia Edilen Pelikanın Yalısı
“Pelikanın Yalısı,
Pelikan bildirisi başlığı ile yayınlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan bildiriyi kim neden yazdı? Bu aslında herkesin cevabını bildiği bi sır. Bildiri ilk olarak bir grup twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı.
Peki isimsiz, imzasız kimsenin daha önce haberdar olmadığı yeni açılan bir blogda yayımlanan bu bildiriyi ilk keşfeden ve bunu iştahla  paylaşan bu grubun ortak özelliği neydi?
Aynı kişiler için çalışmaları…Üstelik Kuzguncuk’ta, aylık kirası en az 20bin TL olan bir beyaz yalıda…”
Evet, Pelikanın Yalısı olduğu iddia edilen yalıda çalışan sivil toplum kuruluşu bir basın açıklaması yaptı, efem öyle efem böyle… 

Güç Zehirlenmesiyle Tarumar Olan Gülen Cemaati

Belli ki muhafazakar medyada bir güç yarışı var. Anladığım kadarıyla alttan alta bir kavga da varmış! Gülen medyası da güç zehirlenmesi yaşayıp kendinden geçmişti, hatta “iktidarın gücü paylaşması gerekir” gibi akla, izana gelmeyen, freni patlamış kamyon gibi siyasete yön vermeye kalkmışlardı,  fakat Reis tarafından kullanılan başka bir kamyonun altında kalıp ezildiler! 

Peki, Bu Pelikan Dosyası Filmi Nedir?


Filmin orijinal adı "The Pelican Brief" tir. John Grisham'ın en çok satan kitabından sinemaya uyarlanmıştır. “Pelikan Dosyası"  Julia Roberts ve Denzel Washington'un başrollerini paylaştığı bir filmin adıdır. Bu film, suikaste kurban giden iki yüksek mahkeme yargıcının ölümüyle ilgili şüphelerini bir dosyada toplayan hukuk öğrencisinin hikâyesini anlatır. Hazırlanan dosya hükümetin üst düzeyine şok dalgaları yaratır. Ortalık karışır. Araştırmacı gazeteci tüm dünyaya gizlenen şeyleri söylemek istiyorlar. Tabii eğer yaşayabilirlerse...


Siyasal Sosyoloji ve Siyasal İletişim Tarihimize Geçecek Bir Olay


“Pelikan Dosyası” Türk siyasetine 20 yıl sonra ilham veren bir film oldu. İzlemeyen olduysa bu vesile ile izler artık diye düşünüyorum. Gelecekte bunun filmi de yapılır. Artık, kime ne roller biçilir, kim kahraman kim kötü adam olur zaman gösterecek!

Blog yazılarının ecnebicesine "post" deniliyor. Evet, post modern bir başbakan gönderişe şahit olduk. Şu İstanbul yalılarında neler oluyor!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi