Blogger Fehmi Koru Aramıza Hoş Geldin

Blog yazmak Özgürlüktür


Fehmi Koru - Hürriyet
Oto sansürü ve suskunluk sarmalını saymazsak biz blog yazarları, keyfimizin kahyası, kahyamızın da efendisi konumunda kendi halimizde yazmaya çalışırız. Gazeteci Yazar Fehmi Koru, gazeteci ve yazar sıfatına, unvanına bir yenisini daha ekledi ve blogger Fehmi Koru oldu. Evet, Fehmi Koru blog yazarı olarak aramıza katıldı. Zaman, Yeni Şafak, Star Gazetesi gibi gazetelerde köşe yazmış ama bir süre önce işten ayrılıp (belki de ayrılmak zorunda bırakıldı bilemiyoruz) bizler gibi kendi bloğunu kurdu. Köşesini okur takip ederdim yalanını söyleyemeyeceğim, televizyon programları dışında takip ettiğim bir yazar değildi. Ama kim ne derse desin birikim sahibi bir insan!

Fehmi Koru bir kaç blog denemesinden sonra bu sefer ciddi ciddi seri blog yazıları yazacak gibi görünüyor.

Blogger Fehmi Koru ilk yazısını yazdı. Yazısının başlığı: “‘İslâm’ diye diye, İslâm elden gidiyor...”



Doğrudur, eğer bu yaşadığımız şeyler İslam’sa İslam zaten bizim elimizden gitmiştir. Hak, hukuk, adalet, liyakat, emeğe ve insana saygıyı ara ki bulasın! Fehmi Koru ilginç bir tespitlerde bulunmuş, belki size ilginç gelmeyebilir hatta malumun ilanıdır diyebilirsiniz ama ben onun vicdan sahibi bir insan olduğuna inanıyorum. Zira birkaç televizyon programında Fethullah Gülen Cemaati’nin en güçlü olduğu zamanlarda cemaat denen garabet yapı "Gemi Azıya Aldığında" onları ciddi şekilde uyarmıştı, yapmayın, etmeyin, gittiğiniz yol yol değil demişti ama nerde onlarda o kafa, Nato Kafa Nato Mermer! Sonunda hak ettiklerini fazlasıyla buldular bulmaya devam ediyorlar. Kendi düşen ağlamaz durumu...


Neyi muhafaza ediyoruz, muhafaza edecek neyimiz kaldı?


Blogger Fehmi Koru elindeki yeni nesil sosyal medya aracı blogla şimdi de muhafazakâr dünyayı uyarıyor kanısı oluştu bende. Doğrudur, uyarması da gerekir çünkü toplumda öyle bir nefret söylemi gelişti ki akıllara ziyan! Muhafazakar insanlar şunu düşünsün neyi muhafaza ediyoruz, muhafaza edecek neyimiz kaldı?

Ne olur siyaset dışında blog yazıları da yaz bıktık siyasetten Fehmi Koru


Ben politik yazılar yazdığını bilerek buradan Fehmi Koru'ya öneriyorum. Politika denince tüylerimiz diken diken oluyor Blogger Fehmi Koru, bana kalırsa siz hayat tecrübelerinizi, okuduklarınızı, biriktirdiğinizi blog okuyucularınızla paylaşın ki deneyimlerinizden, yaşadıklarınızdan toplum daha çok faydalansın derim naçizene blogdaş önerisi.


Sizde artık keyfinizin kahyası, kahyanızın da efendisiniz Blogger Fehmi Koru, çünkü hesap vereceğiniz ya da ihale alacak bir patronunuz yok. İnanın kendinizi daha özgürleşmiş hissedeceksiniz! Medya dediğiniz şey patronların çıkarını koruyan havuçtan başka bir şey değil Türkiye'de bunu size söylemek zul aslında biliyorum.

Blogger Fehmi Koru'nun bloğunun adı nedir?


Çok merak ettim be Blogger Bolat, bir bakayım çiçeği burnunda Blogger Fehmi Koru’nun bloğuna derseniz adresi şöyle burdan gidin:  www.fkoru.blogspot.com.tr

Blog komünitesine hoş geldin Blogger Fehmi Koru…


Etimolojik not: “Gemi azıya almak” ne demek:  at, gemi azıları arasına alıp etkisiz bırakarak süvarisinin yönetiminden çıkmak ve alabildiğine koşmak demektir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi