İzzet Çapa Huffington Post Blog'da Yazıyor

İzzet Çapa Amerikalılara İstanbul'u Anlatacak

Üsküdar - Kuzguncuk - Üryanizade Camii

Bugün size blog ile başlayıp bir dünya devi haline gelen Huffington Post’tan bir haber ileteceğim. Haberimiz şudur: İstanbul eğlence dünyasının tanınan isimlerinden İzzet Çapa artık ABD’nin en büyük haber portalı Huffington Post Blog'da  köşe yazmaya başladı. İlk yazısının başlığı “Dünyanın yeni bir Nuh'un gemisine ihtiyacı var”  başlığını taşıdı. Kuzguncuk’u anlatan İzzet Çapa, bu semt üzerinden İstanbul'un çok kültürlülüğüne vurgu yapmış. Buradan da anlaşılıyor ki İzzet Çapa İstanbul’umuzu Amerikalılara daha fazla tanıtacak bir mecraya sahip oldu.

Hayırlı olsun İzzet Çapa diyorum.


Kuzguncuk demişken, bu semtle ilgili kısa bir bilgilendirme de yapmış olalım. Kuzguncuk ismini Evliya Çelebi’ye göre buraya yerleşmiş “Kuzgun Baba” adlı bir veliden almış. Üsküdar ilçemizin güzide semtlerinden biri olan Kuzguncuk bostanları ve yalılarıyla meşhurdur.

Kuzguncuk denince Blogger Bolat’ın aklına: Çınaraltı Çay Bahçeleri, Börek, Fethi Paşa Korusu, Fethi Ahmed Paşa Yalısı, Anason kokan Tekel binası ve deniz kenarındaki şirin Üryanizade Camii,  Kumral Ada-Mavi Tuna kitabı, Ekmek Teknesi dizisi, İsmet Baba Restaurant gelir.

İzzet Çapa'nın Huffington Post Blog yazısı

The Blog


Fotoğraf Kaynak: Wikipedia.org/kuzguncuk

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi