2016 Yılı Lüfer Katliamı Başlıyor

2016 Balık Avı Sezonuna Başlarken Buruk Bir Blog Yazısı

Lüfer Avı
Balık sever biri olarak av yasağının bitmesine sevinemiyorum! Çünkü duydum ki lüferi denizlerimizden silecek bir karar yeniden sözde balıkçı tayfası tarafından gündeme getirilmiş.

Duyduk duymadık demeyin Türk halkının büyük mücadeleler sonucu avlanma boyutunu 20 cm getirdiği lüferin avlanma boyutu 18 cm’ye düşürülüyormuş! Aferin size balıkçı tayfası!


Blogger Bolat üzgün! Buyurun lüferin cenaze namazına! Mirasyedi balıkçılar iyi çalışmış gelecek nesillerin mirasını çoktan pazara açmışlar aferin! Lüfer yavrusunu sarıkanat iken değil, çinakop iken değil defne yaprağı için avlayın millet hamsi niyetine lüfer yavrusu yesin, muradınıza bir an önce erin!

Nasıl olsa kontrol yok! Deniz de babanızın denizi, kökünü kurutun lüferin!



Halbuki lüfer gibi balıklar yok oldukça bunun acısını çekecek sizlersiniz! Biz mi dedik size küçücük denizlere milyonlarca liralık tekne alın diye. Bu deniz sizin babanızın malı mı?  Sizin umurunuzda olmayabilir ama balığın yokluğunu millet olarak biz hissederiz!

Evet, top sizde sayın yetkililer, bir avuç şark kurnazı balıkçı tayfasına bu milletin denizlerini teslim edecek misiniz? Zaten çinakoptu, sarıkanattı avlıyorlar biz yasal hale getiriyoruz diyorsanız diyecek söz yok!

Eylül'ün ikinci haftasıyla lüfer avlanma günleri başlar! Balık sezonu açıldı diye sevinemiyorum! Bize çıkar gruplarını değil milletini seven insanlar lazım!


Nato Kafa Nato Mermer!

Lüfer İstanbul’un biyolojik mirasıdır.


Balıkçıların kredi ödeme aracı değildir!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı