Gigi Hadid ve Bella Hadid'in Dedeleri istanbullu

İstanbul İstanbul Olalı Neler Oldu Blogger Bolat?

Gigi Hadid / Instagram
Bugün İstanbul’da güzel bir eylül günü. Kahvaltımı yapmışım şöyle Türk basınını karıştırayım dedim. Murat Bardakçı’dan biraz magazinel ama çok şahane bir haber gözüme çarptı.

Hollanda ve Filistin Kökenli Melez Güzeller Gigi Hadid, Bella Hadid


Bir süredir bana basın bülteni geliyordu. Gigi Hadid onu yaptı Gigi Hadid buna manken oldu, yüz oldu bez oldu püsürük oldu diye. Kimdir bu melez Arap diye merak ediyordum ki, sağolsun Murat Bardakçı araştırmış ve ortaya ilginç bir öykü çıkmış. Çok çapkın ve çok kez evlenmiş Filistinli bir baba ve onun Hollandalı eşinden olma iki güzel kız, dünya magazinin gözdeleri.


Kökleri yandan İstanbullu magazin figürleri Gigi Hadid, Bella Hadid



İsyancı dede Zahir El Ömer
Bu kızlar dedelerinden dolayı İstanbullu! Nasıl yani blogger Bolat şaka mı bu? Değil efem buyrun hikayeyi anlatalım:

Gigi Hadid ve Bella Hadid dünya güzeli bu iki kardeşin soyu meğerse 18. asırda Filistin taraflarındaymış. Elbette sıradan bir Filistinli değiller. Osmanlı İmparatorluğu’na başkaldırmış bir isyancı. Dönemin bölge valilerini yenip devlet otoritesine karşı kendi yerel otoritesini kurmuş, Osmanlıya rağmen vergi toplamış hatta Ruslarla anlaşıp limanlarını Ruslara vermiş. Ama durumdan bıkan Osmanlı Devleti Donanmamızın komutanı Blogger Bolat'ın dayısı Cezayirli Gazi Hasan Paşa’ya "bu işi bitir paşa" emri vermiş ve Gigi’lerin dedesi Zahir Ömer, wikipedia'nın ingilizcesi'nde Zahir Al Umar diyorlar, eski devletimizi senelerce uğraştıran bu asi başkaldırısının bedelini 90 küsur yaşında kafası gövdesinden traşlanmak suretiyle idam edilerek ödemiş. Kelleyi İstanbul'da Topkapı Sarayı'ndaki adresinde iadeli taahütlü alan adresinde padişah Birinci Abdülhamit bahşiş olarak kelleyi getiren Tatar Uzun Ahmet adlı askere 20 akçe bahşiş vermiş!

Blogger Bolat'ın dayısı Hasan Paşa Gigi'lerin dedesini üzüyor


Blogger Bolat'ın dayısı hasan paşa Çeşme'de
Gigi’lerin dedesini top tüfek Allah ne verdi ise üzerine yağdıran İstanbul Sokaklarında yanında aslanıyla heykelleri dikilen Cezayirli Hasan Paşa bu asinin kellesini kestirip içi bal dolu keçe çuvala koydurarak İstanbul’a postalamış! Peki, bu olayları senin uydurmadığını nereden bilelim! Kaynağın nedir blogger Bolat? Dönemin tarihçileri, sonra İslam Ansiklopedisi, sonra Wikipedia ingilizce ve tarihçi, araştırmacı yazar Murat Bardakçı.

Cezayirli Hasan Paşa bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na okul gemisi olarak TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa A-579 gövde numarasıyla milletimize yeni Hasan Paşa'lar yetiştirmeye devam ediyor. Paşa dayımın heykellerini Çeşme'de, İstanbul'da yurdun herhangi bir yerinde görebilirsiniz. Sariyer ve Kasımpaşa'da da bu heykelleri görmek mümkün! 



Not: Donanma Komutanımız Cezayirli Hasan Paşa kimdir? Blogger Bolat ona neden heyrandır ve kendisi nasıl Blogger Bolat'ın dayısı olur? Merak ediyorsan buyur o blog yazısını şuradan okuyabilirsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı