Hançerli Hanım ve bir İstanbul efsanesi

Blogger Bolat'tan Bir İstanbul Efsanesi

Hançerli Hanım Efsanesi
Bu İstanbul hikayesini "İstanbul Efsaneleri" isimli kitaptan okudum. Anlatıya göre: Bir zamanlar Boğaziçi'nde, tepelere sırt vermiş bir büyük taş konakta güzeller güzeli, simsiyah ipek saçlı, bir hanım yaşarmış.
Bu gizemli hanım, gündüzleri hiç ortalıkta gözükmez ama geceleri bordo kadife perdeli kabininden iner dört safkan İran kısrağının çektiği at arabasıyla şafak vakti dışarıya çıkarmış. İstanbul ahalisi bu gizemli konak hanımını merak eder hakkında çokça konuşurmuş. Şafak vakti Boğaziçi tepelerindeki konağından çıkan kadın ve İstanbul'un en güzel manzaralı sayfiye yerlerine gider, emsalsiz manzarasıyla Boğaziçi'ni seyredermiş.


Erkeklerin korkulu rüyası olan İstanbul kadını

İstanbul ahalisinin erkekleri bu kadını görebilmek için türlü çeşitli yollara başvurmaya başlamışlar. Amma ve lakin kısa bir müddet içinde İstanbul Boğaziçi sahillerinde, şafak vakti sayfiye alanlarında dolaşan, siyah pelerinli, bordo kadife elbiseli bir kadının, kendisiyle zevk-ü sefa eden erkekleri tek tek etkileyerek arabasına aldığı ve onları bacağından çıkan ufak ama keskin, üstü zümrüt, lal ve elmaslarla süslenmiş, ucu altın olan bir hançerle kasıklarından iki küçük darbeyle öldürdüğü söylentileri vuku bulunca erkekler korkularından bu arayışlardan vazgeçmişler.

Ve güzide İstanbul şehrinin bu  fettan hançerli hanım efsanesinden yürekleri atan İstanbul kadınları rahat etmişler. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine der hikayenin aktarıcısı mimarlık tarihçisi, Zafer Sağdıç'a teşekkür eder Blogger Bolat.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı