Blog Yazarı Blogger Alexander Lapshin Neden Tutuklandı?

Zaman zaman blogsferdeki olayları sizinle paylaştığımı biliyorsunuz. Bunlardan biri de  İsrail, Rusya, Ukrayna gibi birçok ülkenin vatandaşı olan blogger Alexander Lapshin'in Belarus polis teşkilatına tarafından Azerbaycan hükumetinin talebi doğrultusunda Minsk'te tutuklanması oldu.

Blog Yazarı Alexander Lapshin Devletler Arası Sorun Oldu

Blog Yazarı Alexander Lasphin Kimdir? 


İsrail medyası Haaretz’e göre Lapshin, Moskova'da doğmuş ve İsrail Savunma Kuvvetlerinde görev yapmış bir kişi. 20 yıl önce İsrail'e göç etmiş. İsrail, Rusya, Ukrayna vatandaşlığına sahipmiş.


Peki, neden tutuklandı blog yazarı Alexander Lapshin? 


Ermenistan'ın işgali altındaki Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ bölgesini ziyaret etti ve buradan hem Azerbaycan Devleti hem de Devlet Başkanı Sayın İlham Aliyev hakkında ağır yazılar yazdı. Bunun sonucunda da Azerbaycan devleti kendisi hakkında işgal altındaki Azerbaycan topraklarına izinsiz olarak giriş yaptığı için tutuklama kararı çıkarttı.

İsrail medyası ayakta, Belarus’ta tutuklu bulunan Alexander Lapshin İsrail’li yetkililer tarafından tarafından ziyaret edilmiş. Şimdi Azerbaycan’a baskı yapıp İsrailli  blog yazarı Alexander Lapshin’in serbest bırakılması için çalışıyorlar.

Blogger Alexander Lapshin'in Türkiye ve KKTC Ziyaretleri



Alexander Lapshin Türkiye’ye gelmiş mi diye baktım, gelmiş. Anladığım kadarıyla çatışma alanlarında seyahat etmeyi seven adrenalin tutkunu bir blog yazarı. Blogger Alexander Lapshin Hakkâri, Şırnak gibi turistik illerimizde bulunmuş ayrıca Türkiye Suriye, Türkiye Irak sınırlarından fotoğraflar çekmiş.  Bakınız fotoğrafları için...

Yavru vatanımız KKTC’de bulunmuş bir blog yazarıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sınır fotoğrafları var. Bakınız Fotoğrafları için...

Sayın İlham Aliyev Blog Yazarı Alexander Lapshin'i Affedebilir


Blogger Alexander Lapshin’in çatışma alanlarında seyahat etmeyi sevdiği belli, Irak, Suriye, Ukrayna, Ürdün, Filistin, Yemen, Mısır sınırlarında dolaşan bir blogger. Biraz Google’da araştırma yaparsanız fotoğraflarını görürsünüz! Şimdi bu bloggerla ilgili düşüncelerimi merak ediyor olabilirsiniz! Evet, her ne olursa olsun bir insan düşüncelerinden dolayı, blog yazılarından dolayı tutuklanmamalıdır. Dolayısıyla her ne kadar Azerbaycan devletine ve sayın İlham Aliyev’e hakaret edip, işgal altındaki Azerbaycan topraklarını ziyaret etse de sayın İlham Aliyev kendisini affetmelidir diye düşünüyorum. 

Azerbaycan'ın bir çadır devleti olmadığını cümle âlem görmüştür. Sanırım herkes buradan alınması gereken dersi almıştır. İster affetsinler isterlerse affetmesinler Azeri kardeşlerimizin, kardeş devletimiz Azerbaycan'ın kararı başımızın tacıdır, ben sadece bir Türk blogger  ve bir baba olarak dileğimi belirtmiş oldum. Gerçek amacı blog yazmak olan blog yazarının tutuklu olmasını istemeyiz.


Blog Yazarlığı Çirkin İşler İçin Araç Olarak Kullanılmamalıdır


Ayrıca şunu da belirteyim blog yazarlığı hiçbir kisve ve çirkin amaç için araç olarak kullanılmamalıdır. Biz ne blog yazarları gördük. Suriye'de  zulüm gören blogger gay Amine Arraf dünya medyasına çarşaf çarşaf haber oluyordu. 


Şam'da olduğu iddia edilen bu sahte blogger Türk istihbaratı tarafından Sultanahmet’te bir otelde yakalanınca ben roman yazacaktım, senaryoydu filan deyip eveledi geveledi! Çakma blogger Emine Araf aslında ABD’li MacMaster adındaki bir kişiydi. Bloggerlığı çirkin bir iş için kendisine araç yapmıştı. Dünya kamuoyunu Suriye’deki iç savaş için ikna etmeye çalışıyordu. Yakalanınca pişmanım dedi ama sayesinde milyonlarca kişi mülteci oldu, yüzbinlerce insan hayatını kaybetti. İstanbul mültecilerle doldu taştı!

Kimse Yazdıkları ve Düşüncelerinden Dolayı Tutuklanmamalıdır


Hiç kimse yazmak gibi güzel bir eylemi çirkin emelleri için kullanmamalıdır! Yazma ve düşünme, düşündüğünü söyleme özgürlüğüne sonsuzca inanıyorum. Ama özgürlükler başkalarının hak ve hukukunu zedeleme aracı olarak da kullanılmamalıdır.


Blogger Alexander Lapshin için İsrail, Azerbaycan ve Belarus arasında gerilim dolu görüşmeler yaşanıyormuş! Azerbaycan devletini aşağılamak hiç kimsenin haddine değildir ama tutsaklık da hoş bir durum değildir. Geçmiş olsun Blogger Alexander Lapshin. Umarım bir an önce serbest kalır ailene kavuşursun.

Dikkat her ne sebeple olursa olsun eğer Azerbaycan devletinin iznini almadan işgal edilmiş Dağlık Karabağ topraklarına giriş yaparsanız Azerbaycan sizi kara listesine alıyor. Kara listedeki tek Türk ise gazeteci Nagehan Alçı!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı