Stalker veya Stalklamak Ne Demek?

Stalk, Stalker, Stalkerlar ve Stalking 

Graffiti Sanatı İstanbul İETT Garajında / Stalker
Tek tanıdığım stalker İETT garajına graffiti yapmış “Stalker” imzalı sokak sanatçısıdır. Sosyal medya hayatımıza girdi gireli birçok yeni sözcük günlük hayatımıza girdi. Blog, blogger, twit gibi kelimelerin dilimize girişini anlayışla karşılıyorum.

Stalklamak, Stalker Ne Demek?


Kimse alınmasın ya da alınmak isteyen alınsın umurumda değil ama başkalarını aşağılamak için kullanılan “varoş”, “kezban” “ezik” gibi kelimeleri kullanan tiplerin dillerine doladıkları 2 kelimedir. Birini gözetlemek, dikizlemek, izlemek, röntgencilik veya dikizcilik kelimeleri o geniş kelime dağarcıklarında olmadığı için akıllarınca havalı buldukları İngilizce kökenli kelimeden uydurdukları kelimelerdir. 

Takip etmek, iz sürmek veya birisini izlemek olarak adlandırabileceğimiz bu sözcükler Şeytani “merak” duygumuzun nerelere vardığını göstermesi açısından önemlidir. Aynı merak duygusu her nedense sanatta, edebiyatta, tarihte, arkeolojide, bilimde ortada yoktur!

Stalker Kötü Niyetlidir!


Dikizcilik ve Röntgencilik / İllüstrasyon: hindustantimes
Dedikodunun tek taraflısı olarak da görebileceğimiz "stalking" eylemi çoğu zaman kötücül niyetler de taşır. Bu insanların karşı penceredeki komşuyu sinsice takip edenlerden farkları yoktur! Bedenlerinde, zihinlerinde hastalıklı düşünceler barındırırlar! Stalk ve stalker kelimeleri bana göre olumsuz nitelemeler içeriyor. Kim ne yiyor, ne içiyor, kim kimle takılıyor gibi süfli diyebileceğimiz magazinsel bir boyutta yaşayan insanlar rahatlıkla kendilerini stalker olarak adlandırılabilirler!

Eski Sevgiliyi Merakla Başlayan Dikizcilik Faaliyetleri


Eski sevgilisinin kiminle çıktığını veya kimle evlendiğini merak ediyorlar! Neden? Çok aptalca! Kesinlikle iyi niyet taşıdığını düşünmüyorum! Habis bir kıskançlık ve kontrol etme duygusu var! Ayrıca, kendileri farkında olmasa da bu insanların büyük bir bölümü bencildirler.

Birisini lüzumsuz bir şekilde izlemek, dikizlemek “stalklamak” kimse kusura bakmasın bana çok aptalca ve seviyesiz insanların yaptığı eylem gibi geliyor! Bu stalkerlar bence psikiyatrise gitmelidirler. Onların içinde bulunduğu ruh hali patolojik bir durumdur. Kısaca en hafif ifadeyle o insanlar ruh hastalığına meyillidirler! Onlar müzmin mutsuzdurlar! Geleceğin tacizci aday adaylarıdır! Hatta geleceğin psikopatları da bu “stalker”lar arasından çıkacaktır. Onların ata sporu dikizcilik faaliyetleridir!

Eheh eheh stalklıyorum, stalkerım diyenler bir süre sonra stalkladıkları insanların yüzüne asit serpecek hale gelen sapığa dönüşmeleri an meselesidir! Dünya bunun örnekleriyle doludur.

Söylemesi benden!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı